Mersin SMMM Odası Çalışma Biriminin Açılışı Gerçekleşti

Güncel 04.01.2023 - 20:50, Güncelleme: 04.01.2023 - 21:01
 

Mersin SMMM Odası Çalışma Biriminin Açılışı Gerçekleşti

Mersin SMMM Odası Danışma Meclisi üyelerinin de katılımıyla Mersin SMMM Odası Çalışma Birimin açılışı Vergi Dairesi’nde gerçekleşti.

2022 Mayıs ayında yapılan MSMMM oda seçimlerinde Mersin SMMM odası başkanı olarak seçilen Emin Levent TÜRKİLİ ve yönetim kurulu, Vergi dairesi başkanlığıyla yaptığı görüşmeler neticesinde; hem meslek mensubunun, hem de mükelleflerinin sorunlarının çözümü anlamında Vergi Dairesi başkanlığı girişinde bir çalışma birimi oluşturuldu. Her türlü ihtiyacı Mersin SMMM Odası tarafından karşılanan, oda çalışma biriminde dilekçe, bilgiye ulaşma ve yazışmalar İnternet erişimi sayesinde Gib ile bağlantılar rahatlıkla yapılabilecek. Mersin SMMM Odası Başkanı Emin Levent Türkili, açılışta yaptığı konuşmada  çalışma biriminin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uzun yıllardır hasretle beklediğimiz hizmet büromuzu açmış bulunuyoruz. Katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Özellikle verginin toplanması sürecinde emeği  tartışılamaz. Vergi dairesi başkanımız göreve başlamasından bu yana kadar bize, mesleğimize bakış açısı ve desteğinden dolayı ve kendisine ve ekibine teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki günlerde meslektaşlarımıza güzel faydalar sağlar.2023 yılında mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini dilerim.”dedi Gelir İdaresi Başkanlığı Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal da açılışta gerçekleştirdiği konuşmada “Biz vergi dairesi başkanlığı olarak ekibimizle birlikte gelir idaresi özellikle kurulduğu tarihten itibaren mükellef odaklı, vatandaş memnuniyeti odaklı hizmetlerimize devam ediyoruz. Mükelleflerin ve vatandaşların özellikle mükellefiyetleri de önemli bir görevi ifa eden siz değerli meslek mensuplarının ayrıca önemi haiz ortada. Çünkü vergilendirme sadece vergi dairesinin yaptığı bir iş değil. Ekonomi varsa bir ülkede, ticaret, alışveriş varsa kayıt olunacaktır ve bunun sonucunda vergi dairesinin kendinse düşen alanda görevini yerine getirecektir. Bu anlamda biz tüm meslek teşekküllerine kurum olarak önem veriyoruz. Meslek mensuplarımızın biz biliyoruz ki, yaptıkları iş itibariyle kolay işler yapmıyorlar .Çünkü bir muhasebe bir müşavirlik dediğiniz zaman ticaret kanunundan tutun, Gümrük mevzuatına kadar bizim alanımızı genişleten bir görev söz konusu. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek önceki başkanımız gerekse şimdi ki başkanımız Emin bey, bizlerden rica ettiler.Mali müşavirler geldiği zaman hizmetlerini yürütebileceği bir yer talep ettiler. Çok mütevazi bir yeri  sizlere tahsis ettik. Buradaki tüm donanımlar Mali müşavirler odası tarafından yerine getirildi. Bu da bizim için bir değerdir, önemlidir. Bu yerin bütün meslek mensuplarına verecekleri hizmetten dolayı hayırlı olmasını diliyorum.” dedi  
Mersin SMMM Odası Danışma Meclisi üyelerinin de katılımıyla Mersin SMMM Odası Çalışma Birimin açılışı Vergi Dairesi’nde gerçekleşti.

2022 Mayıs ayında yapılan MSMMM oda seçimlerinde Mersin SMMM odası başkanı olarak seçilen Emin Levent TÜRKİLİ ve yönetim kurulu, Vergi dairesi başkanlığıyla yaptığı görüşmeler neticesinde; hem meslek mensubunun, hem de mükelleflerinin sorunlarının çözümü anlamında Vergi Dairesi başkanlığı girişinde bir çalışma birimi oluşturuldu. Her türlü ihtiyacı Mersin SMMM Odası tarafından karşılanan, oda çalışma biriminde dilekçe, bilgiye ulaşma ve yazışmalar İnternet erişimi sayesinde Gib ile bağlantılar rahatlıkla yapılabilecek.

Mersin SMMM Odası Başkanı Emin Levent Türkili, açılışta yaptığı konuşmada  çalışma biriminin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uzun yıllardır hasretle beklediğimiz hizmet büromuzu açmış bulunuyoruz. Katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Özellikle verginin toplanması sürecinde emeği  tartışılamaz. Vergi dairesi başkanımız göreve başlamasından bu yana kadar bize, mesleğimize bakış açısı ve desteğinden dolayı ve kendisine ve ekibine teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki günlerde meslektaşlarımıza güzel faydalar sağlar.2023 yılında mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini dilerim.”dedi

Gelir İdaresi Başkanlığı Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal da açılışta gerçekleştirdiği konuşmada “Biz vergi dairesi başkanlığı olarak ekibimizle birlikte gelir idaresi özellikle kurulduğu tarihten itibaren mükellef odaklı, vatandaş memnuniyeti odaklı hizmetlerimize devam ediyoruz. Mükelleflerin ve vatandaşların özellikle mükellefiyetleri de önemli bir görevi ifa eden siz değerli meslek mensuplarının ayrıca önemi haiz ortada. Çünkü vergilendirme sadece vergi dairesinin yaptığı bir iş değil. Ekonomi varsa bir ülkede, ticaret, alışveriş varsa kayıt olunacaktır ve bunun sonucunda vergi dairesinin kendinse düşen alanda görevini yerine getirecektir. Bu anlamda biz tüm meslek teşekküllerine kurum olarak önem veriyoruz. Meslek mensuplarımızın biz biliyoruz ki, yaptıkları iş itibariyle kolay işler yapmıyorlar .Çünkü bir muhasebe bir müşavirlik dediğiniz zaman ticaret kanunundan tutun, Gümrük mevzuatına kadar bizim alanımızı genişleten bir görev söz konusu. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek önceki başkanımız gerekse şimdi ki başkanımız Emin bey, bizlerden rica ettiler.Mali müşavirler geldiği zaman hizmetlerini yürütebileceği bir yer talep ettiler. Çok mütevazi bir yeri  sizlere tahsis ettik. Buradaki tüm donanımlar Mali müşavirler odası tarafından yerine getirildi. Bu da bizim için bir değerdir, önemlidir. Bu yerin bütün meslek mensuplarına verecekleri hizmetten dolayı hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.