Mersin'de dolmuş ücretlerine fırsat zammı

09.06.2020 - 00:24, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin'de dolmuş ücretlerine fırsat zammı

Mersinʹde akaryakıt fiyatlarının inişli çıkışlı olmasını fırsat bilen Minübüsçüler Odası'nın minibüs ücretlerine zam kararı alması tepki topladı.

Alınan bu zam kararına vatandaşlar çok büyük tepki gösterdiler. Akaryakıt fiyatlarının son yılların en düşük düzeyine inmesine rağmen, vatandaşlar hiçe sayılarak, mazota cüz'i fiyat artışı yapılacağı günde zam kararı almaları kentte tepki topladı. Kamuoyunda pandemi sürecinde fırsatçı fiyat artışlarına ülke genelinde oluşan tepki gündemdeyken, alınan bu zam kararı talihsiz bir karar olarak değerlendirildi. Alınan zam kararına göre, sivil ücretleri 2 lira 75 kuruştan 3 lira 25 kuruşa, öğrenci ücretleri 2 lira 25 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Zam kararı ilgili odaların talebi üzerine UKOME tarafından onaylarak yürürlüğe girmektedir.   EDİTÖR NOTU: Bu alınan tam bir fırsat zammıdır. Mazot ücretlerinin düşük olduğu bir dönemde mazota yapılacak ufak bir fiyat artışının olacağı gün  bunun arkasına sığınıp, zam yapmak çok acımasız bir harekettir. Zaten pandemi sürecinde zor günler yaşayan vatandaş vatandaş şunu soruyor: "Pandemi sürecinde yapamadığınız işin acısını böyle mi çıkaracaksınız? "  Bu karara onay veren UKOME'yi de anlamış değilim. Kararı alan ilgili oda başkanlıkları verdikleri hizmeti hiç görüyorlar mı? Elinden sigarayı düşürmeyen şoförler için mi bu zam yapıldı? Fazla mazot gitmesin diye yıllardır klimalarını bozuk diyerek çalıştırmayan şoförler için mi zam yaptınız? Yırtık, pislik içinde ve hastalık yaptıracak o koltuk döşemelerle hizmet verdiğiniz için mi zam yaptınız? Özellikle sabah ve akşam saatlerinde birer trafik canavarı kesilen ve Mersinʹdeki trafiğin felç olmasını sağlayan bir sistem için mi zam yaptınız? Yapmayın ilgili oda başkanları el insaf.... Biraz vicdan. Çok iyi bir hizmet vermeyip sadece kendi şoförlerini düşünen bir zihniyetle bu zam kararı alınmaz. Salgın sürecinde uyarılara kulak asmayıp, halkın sağlığı ile oynayarak dolmuşu ağzına kadar dolduran ve kazanç sağlayan minübüslerden bahsediyorum. Bizim de vatandaşlarımıza tavsiyemiz. Dolmuşlar yerine daha sağlıklı ve hijyenik olan Büyükşehir Toplu taşımayı tercih etmeleridir. Hatta bisikletle gitmek de sağlık ve aile bütçesine katkı sağlamak adına bir alternatif olacaktır.    
Mersinʹde akaryakıt fiyatlarının inişli çıkışlı olmasını fırsat bilen Minübüsçüler Odası'nın minibüs ücretlerine zam kararı alması tepki topladı.

Alınan bu zam kararına vatandaşlar çok büyük tepki gösterdiler. Akaryakıt fiyatlarının son yılların en düşük düzeyine inmesine rağmen, vatandaşlar hiçe sayılarak, mazota cüz'i fiyat artışı yapılacağı günde zam kararı almaları kentte tepki topladı. Kamuoyunda pandemi sürecinde fırsatçı fiyat artışlarına ülke genelinde oluşan tepki gündemdeyken, alınan bu zam kararı talihsiz bir karar olarak değerlendirildi.

Alınan zam kararına göre, sivil ücretleri 2 lira 75 kuruştan 3 lira 25 kuruşa, öğrenci ücretleri 2 lira 25 kuruştan 2 lira 50 kuruşa yükseldi.

Zam kararı ilgili odaların talebi üzerine UKOME tarafından onaylarak yürürlüğe girmektedir.

 

EDİTÖR NOTU:

Bu alınan tam bir fırsat zammıdır. Mazot ücretlerinin düşük olduğu bir dönemde mazota yapılacak ufak bir fiyat artışının olacağı gün  bunun arkasına sığınıp, zam yapmak çok acımasız bir harekettir. Zaten pandemi sürecinde zor günler yaşayan vatandaş vatandaş şunu soruyor: "Pandemi sürecinde yapamadığınız işin acısını böyle mi çıkaracaksınız? " 

Bu karara onay veren UKOME'yi de anlamış değilim.

Kararı alan ilgili oda başkanlıkları verdikleri hizmeti hiç görüyorlar mı? Elinden sigarayı düşürmeyen şoförler için mi bu zam yapıldı? Fazla mazot gitmesin diye yıllardır klimalarını bozuk diyerek çalıştırmayan şoförler için mi zam yaptınız? Yırtık, pislik içinde ve hastalık yaptıracak o koltuk döşemelerle hizmet verdiğiniz için mi zam yaptınız? Özellikle sabah ve akşam saatlerinde birer trafik canavarı kesilen ve Mersinʹdeki trafiğin felç olmasını sağlayan bir sistem için mi zam yaptınız? Yapmayın ilgili oda başkanları el insaf.... Biraz vicdan. Çok iyi bir hizmet vermeyip sadece kendi şoförlerini düşünen bir zihniyetle bu zam kararı alınmaz.

Salgın sürecinde uyarılara kulak asmayıp, halkın sağlığı ile oynayarak dolmuşu ağzına kadar dolduran ve kazanç sağlayan minübüslerden bahsediyorum.

Bizim de vatandaşlarımıza tavsiyemiz. Dolmuşlar yerine daha sağlıklı ve hijyenik olan Büyükşehir Toplu taşımayı tercih etmeleridir. Hatta bisikletle gitmek de sağlık ve aile bütçesine katkı sağlamak adına bir alternatif olacaktır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.