Mesiad-Tarsus Üniversitesi-Koluman Arasında İşbirliği Vurgusu

Güncel 06.12.2021 - 14:51, Güncelleme: 06.12.2021 - 14:51
 

Mesiad-Tarsus Üniversitesi-Koluman Arasında İşbirliği Vurgusu

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Koluman Motorlu Araçlar İcra Kurulu Temsilcisi ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Uzadalı ile birlikte Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliğinin bölge yatırımlarına ve istihdama sağlayacağı katkıya vurguda bulunuldu.   Tarsus Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın meslek yüksek okullarının daha çok rağbet gördüğüne değindi. Koluman’ın bölge yatırımlarını önemsediklerini belirten Aydın, MESİAD’ın şemsiyesi altında işbirliği içerisinde olmaktan onur duyacaklarını kaydetti. Aydın, “Üniversitemizde yapılan Ar-Ge çalışmalarını MESİAD ile paylaşmak ve Koluman tesislerinde üretime dönüştürmek gençlerimize ve Üniversitemize değer katacaktır” dedi.   Pratik ve atölye eğitiminin önemine değinen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Meslek yüksek okulu bölümlerine lojistik üssü olan kentimizde sektörün acil ihtiyacı olan şoförlük, havacılık gibi bölümlerin eklenmesi ile iş garantisi sağlanacaktır. Henüz 2 yıllık olan Tarsus Üniversitemiz kısa zamanda bölgedeki yatırımların tamamlanması ile bölgenin eğitim üssü olacaktır” dedi.   Koluman Motorlu Araçlar İcra Kurulu Temsilcisi Bahattin Uzadalı, “Sektörümüzün acil ihtiyacı olan kaporta, boya, kaynak gibi bölümlerin açılması ile hem gençlerimiz mezun olur olmaz iş bulacaklar hem de sektörün ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Hatta Koluman Motorlu Araçlar firmasının bulunduğu bölgenin otomotiv endüstriyel bölgesi olarak ilan edilmesi ile yatırımlar iki katına çıkacak, otomotiv bölümü ile alakalı yerleşke tahsis edilerek tüm öğrencilerimize staj ve iş garantisi verilecektir” ifadelerini kullandı.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Koluman Motorlu Araçlar İcra Kurulu Temsilcisi ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Uzadalı ile birlikte Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliğinin bölge yatırımlarına ve istihdama sağlayacağı katkıya vurguda bulunuldu.

 

Tarsus Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın meslek yüksek okullarının daha çok rağbet gördüğüne değindi. Koluman’ın bölge yatırımlarını önemsediklerini belirten Aydın, MESİAD’ın şemsiyesi altında işbirliği içerisinde olmaktan onur duyacaklarını kaydetti. Aydın, “Üniversitemizde yapılan Ar-Ge çalışmalarını MESİAD ile paylaşmak ve Koluman tesislerinde üretime dönüştürmek gençlerimize ve Üniversitemize değer katacaktır” dedi.

 

Pratik ve atölye eğitiminin önemine değinen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Meslek yüksek okulu bölümlerine lojistik üssü olan kentimizde sektörün acil ihtiyacı olan şoförlük, havacılık gibi bölümlerin eklenmesi ile iş garantisi sağlanacaktır. Henüz 2 yıllık olan Tarsus Üniversitemiz kısa zamanda bölgedeki yatırımların tamamlanması ile bölgenin eğitim üssü olacaktır” dedi.

 

Koluman Motorlu Araçlar İcra Kurulu Temsilcisi Bahattin Uzadalı, “Sektörümüzün acil ihtiyacı olan kaporta, boya, kaynak gibi bölümlerin açılması ile hem gençlerimiz mezun olur olmaz iş bulacaklar hem de sektörün ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Hatta Koluman Motorlu Araçlar firmasının bulunduğu bölgenin otomotiv endüstriyel bölgesi olarak ilan edilmesi ile yatırımlar iki katına çıkacak, otomotiv bölümü ile alakalı yerleşke tahsis edilerek tüm öğrencilerimize staj ve iş garantisi verilecektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.