MESKİ'den basın açıklaması

Güncel 07.11.2023 - 22:14, Güncelleme: 07.11.2023 - 22:14
 

MESKİ'den basın açıklaması

MESKİ yaptığı açıklamada basında yer alan bazı haberlere istinaden Kurumu adına açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

Açıklama şu şekilde: “Erdemli İlçesi Hacıhalilarpaç Mahallesi içme suyu kaynağında kuraklık dolayısıyla azalmalar meydana gelmiş olup, alternatif kaynak arayışına gidilmiştir. Elvanlı’da bulunan fazla su kaynağı bölgeye aktarılarak, bu sayede vatandaşların içme suyu sorunu giderilmiştir. Kurumumuzca dağıtılan içme ve kullanma suyu şebekeleri, teknik ekiplerimiz tarafından 7 gün 24 saat esasına göre titizlikle incelenmektedir. Bahse konu bölgeden alınan numunelerin, Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılan analizlerinin sonucunda; içme suyunun bakteriyolojik ve kimyasal parametrelere uygun olduğu görülmüştür. Ayrıca, içme ve kullanma suyu şebekelerimiz İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından da devamlı olarak denetlenmektedir.” Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
MESKİ yaptığı açıklamada basında yer alan bazı haberlere istinaden Kurumu adına açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

Açıklama şu şekilde:

“Erdemli İlçesi Hacıhalilarpaç Mahallesi içme suyu kaynağında kuraklık dolayısıyla azalmalar meydana gelmiş olup, alternatif kaynak arayışına gidilmiştir. Elvanlı’da bulunan fazla su kaynağı bölgeye aktarılarak, bu sayede vatandaşların içme suyu sorunu giderilmiştir. Kurumumuzca dağıtılan içme ve kullanma suyu şebekeleri, teknik ekiplerimiz tarafından 7 gün 24 saat esasına göre titizlikle incelenmektedir. Bahse konu bölgeden alınan numunelerin, Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılan analizlerinin sonucunda; içme suyunun bakteriyolojik ve kimyasal parametrelere uygun olduğu görülmüştür. Ayrıca, içme ve kullanma suyu şebekelerimiz İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından da devamlı olarak denetlenmektedir.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.