Meski’den, Mezitli Devlet Hastanesi İnşası Hakkında Kamuoyuna Yansıyan İddialarla İlgili Açıklama

Güncel 03.08.2023 - 11:00, Güncelleme: 03.08.2023 - 11:00
 

Meski’den, Mezitli Devlet Hastanesi İnşası Hakkında Kamuoyuna Yansıyan İddialarla İlgili Açıklama

İddialarla ilgili, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından açıklama yapıldı.

Mezitli’de inşası devam eden Devlet Hastanesi ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından açıklama yapıldı. Genel Müdür Korkmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu hastane inşaatının içmesuyu talebi, kurumumuza yüklenici firma Aslanlar-Olsa İş Ortaklığı tarafından 25 Temmuz 2023 tarihinde yapılmış olup; müracaat evrakları incelendiğinde, yüklenici tarafından inşaat ruhsatının henüz imza aşamasında olduğu beyan edilmiştir. Bu durum üzerine firma yetkilisine bu şekilde aboneliğin tesis edilemeyeceği söylenmiş, yine de sürecin hızlandırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimizce yerinde keşif yapılmış,  inşaat yakınındaki mevcut şebeke hattından talep edilen içmesuyu debisinin karşılanamayacağı bildirilmiştir. Bu bildirimde yeni bir proje çalışması ile 2 bin metre uzaklıktaki en yakın depodan şebeke hattı döşenmesi ile ancak talebin karşılanacağı, proje çalışmasını takiben yatırım programına alınabileceği  irtibatta olunan yüklenici firmaya iletilmiştir.” Genel Müdür Korkmaz açıklamasının devamında, söz konusu inşaatla ilgili MESKİ adına herhangi bir gecikmenin olmadığına dikkat çekerek “Açıklamalarda ifade edildiği üzere, ilerlemede kurumumuz adına herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Yatırım programımızda olmayan ve yüksek debi içeren talep ile ilgili olarak proje birimimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gerekli işlemlerin ardından söz konusu çalışma yatırım programına alınarak  iş ve işlemler yapılacaktır” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                             
İddialarla ilgili, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından açıklama yapıldı.

Mezitli’de inşası devam eden Devlet Hastanesi ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından açıklama yapıldı. Genel Müdür Korkmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu hastane inşaatının içmesuyu talebi, kurumumuza yüklenici firma Aslanlar-Olsa İş Ortaklığı tarafından 25 Temmuz 2023 tarihinde yapılmış olup; müracaat evrakları incelendiğinde, yüklenici tarafından inşaat ruhsatının henüz imza aşamasında olduğu beyan edilmiştir. Bu durum üzerine firma yetkilisine bu şekilde aboneliğin tesis edilemeyeceği söylenmiş, yine de sürecin hızlandırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimizce yerinde keşif yapılmış,  inşaat yakınındaki mevcut şebeke hattından talep edilen içmesuyu debisinin karşılanamayacağı bildirilmiştir. Bu bildirimde yeni bir proje çalışması ile 2 bin metre uzaklıktaki en yakın depodan şebeke hattı döşenmesi ile ancak talebin karşılanacağı, proje çalışmasını takiben yatırım programına alınabileceği  irtibatta olunan yüklenici firmaya iletilmiştir.”

Genel Müdür Korkmaz açıklamasının devamında, söz konusu inşaatla ilgili MESKİ adına herhangi bir gecikmenin olmadığına dikkat çekerek “Açıklamalarda ifade edildiği üzere, ilerlemede kurumumuz adına herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Yatırım programımızda olmayan ve yüksek debi içeren talep ile ilgili olarak proje birimimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gerekli işlemlerin ardından söz konusu çalışma yatırım programına alınarak  iş ve işlemler yapılacaktır” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.