Milletvekili Gülcan Kış, Çile Yolunu Meclis Gündemine Taşıdı

Güncel 06.07.2023 - 20:55, Güncelleme: 06.07.2023 - 20:55
 

Milletvekili Gülcan Kış, Çile Yolunu Meclis Gündemine Taşıdı

Kış, AKP hükümetlerinin yıllardır söz verip bitiremediği Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ni ve Mersin-Silifke arasındaki trafik çilesini meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesinin en çok bakan eskiten proje olduğunu belirtti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına “Proje ne zaman bitecek” diye sordu. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, AKP tarafından yıllardır seçim vaadi olarak kullanılan ancak yapımına bile başlanmayan Çeşmeli Taşucu Otoyolu projesi için somut adım atılması çağrısında bulundu. Kış, “Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi AKP hükümeti tarafından Mersin halkına yıllardır seçim vaadi olarak sunulmaktadır. Birden çok kez ihaleye çıkan ve ertelenen, ihalesi yapılsa bile sonradan fesih edilen projenin bitirilmemesinin çilesini Mersin halkı senelerdir çekmektedir. Mersin halkınca çile yolu olarak adlandırılan bu güzergahta güvenlikli ve yüksek standartlı bir çalışma yapılmaması birçok kazaya davetiye çıkarmış, yılan hikayesine dönen otoyol projesi tamamlanmadığı için yüzlerce yurttaşımız canından olmuştur” ifadelerini kullandı. AKP hükümetinin bunlardan ders çıkarmaya niyetli olmadığını söyleyen Kış, “Kurban Bayramı’nda Mersin bu çile ve işkenceyi tekrar yaşamış, verilen sözlerin tutulmadığı yine görülmüştür. Buradan Mersin halkı adına AKP hükümetine bir kez daha sesleniyorum. Çeşmeli Taşucu otoyolunun biran evvel bitirilmesi için çağrı yapıyor, otoyol projesi bitirilene kadar da takipçisi olacağımı belirtiyorum” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Kış, AKP hükümetlerinin yıllardır söz verip bitiremediği Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ni ve Mersin-Silifke arasındaki trafik çilesini meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesinin en çok bakan eskiten proje olduğunu belirtti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına “Proje ne zaman bitecek” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, AKP tarafından yıllardır seçim vaadi olarak kullanılan ancak yapımına bile başlanmayan Çeşmeli Taşucu Otoyolu projesi için somut adım atılması çağrısında bulundu.

Kış, “Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi AKP hükümeti tarafından Mersin halkına yıllardır seçim vaadi olarak sunulmaktadır. Birden çok kez ihaleye çıkan ve ertelenen, ihalesi yapılsa bile sonradan fesih edilen projenin bitirilmemesinin çilesini Mersin halkı senelerdir çekmektedir. Mersin halkınca çile yolu olarak adlandırılan bu güzergahta güvenlikli ve yüksek standartlı bir çalışma yapılmaması birçok kazaya davetiye çıkarmış, yılan hikayesine dönen otoyol projesi tamamlanmadığı için yüzlerce yurttaşımız canından olmuştur” ifadelerini kullandı.

AKP hükümetinin bunlardan ders çıkarmaya niyetli olmadığını söyleyen Kış, “Kurban Bayramı’nda Mersin bu çile ve işkenceyi tekrar yaşamış, verilen sözlerin tutulmadığı yine görülmüştür. Buradan Mersin halkı adına AKP hükümetine bir kez daha sesleniyorum. Çeşmeli Taşucu otoyolunun biran evvel bitirilmesi için çağrı yapıyor, otoyol projesi bitirilene kadar da takipçisi olacağımı belirtiyorum” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.