Toroslar’ın Milli Bocce Sporcusu M.Can Yakın, Dünya İkincisi Oldu

Spor 17.11.2023 - 14:54, Güncelleme: 17.11.2023 - 14:59
 

Toroslar’ın Milli Bocce Sporcusu M.Can Yakın, Dünya İkincisi Oldu

53 sayı ile Türkiye rekorunu kıran milli sporcu Yakın, sergilediği üstün performansla şampiyonayı Dünya 2’ncisi olarak tamamladı

Toroslar Belediyesinin Milli Bocce Sporcusu Mehmet Can Yakın, Fransa’nın Rumilly kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar ve Karışık Bocce (Volo) Şampiyonası’nda Röle-Miks disiplininde büyük bir başarıya imza attı. 53 sayı ile Türkiye rekorunu kıran milli sporcu Yakın, sergilediği üstün performansla şampiyonayı Dünya 2’ncisi olarak tamamladı. “DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAMA BİR BASAMAK KALDI” 11 yıldır Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu olan Mehmet Can Yakın, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti. “Hedefim olan Dünya Şampiyonu olmama bir basamak kaldı” diyerek sevincini ifade eden Yakın; “Elde ettiğim bu başarı emeğin, disiplinli çalışmanın ve özverinin sonucudur. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a her türlü desteğinden dolayı teşekkür ederim” dedi.  “ÜLKEMİZE GURUR YAŞATTI” Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Toroslar Belediyesi Bocce Takımı sporcusu Mehmet Can Yakın ve antrenör Niyazi Kutlay’ı tebrik etti. Başkan Yılmaz; “Sporcumuz Mehmet Can Yakın, Toroslar Belediyesi forması ile elde ettiği büyük başarıların ardındından milli forma altında dünya ikincisi olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Hedefi olan Dünya Şampiyonluğunu da elde edeceğine yürekten inanıyorum. Sporcularımızın başarısı, ülkemizin başarısıdır” diye konuştu. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’da rekor bir katılımla Dünya Bocce Şampiyonası düzenlediklerini hatırlatarak; “Geçtiğimiz yıl dünyada ilk kez ilçemizde gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık.  Dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcu ve heyetin katıldığı organizasyonu başarıyla tamamladık. Bocce’nin ülkemizde oldukça benimsenen bir spor dalı haline gelmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.                                                                                                                                                  
53 sayı ile Türkiye rekorunu kıran milli sporcu Yakın, sergilediği üstün performansla şampiyonayı Dünya 2’ncisi olarak tamamladı

Toroslar Belediyesinin Milli Bocce Sporcusu Mehmet Can Yakın, Fransa’nın Rumilly kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar ve Karışık Bocce (Volo) Şampiyonası’nda Röle-Miks disiplininde büyük bir başarıya imza attı.

53 sayı ile Türkiye rekorunu kıran milli sporcu Yakın, sergilediği üstün performansla şampiyonayı Dünya 2’ncisi olarak tamamladı.

“DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAMA BİR BASAMAK KALDI”

11 yıldır Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu olan Mehmet Can Yakın, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“Hedefim olan Dünya Şampiyonu olmama bir basamak kaldı” diyerek sevincini ifade eden Yakın; “Elde ettiğim bu başarı emeğin, disiplinli çalışmanın ve özverinin sonucudur. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a her türlü desteğinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 “ÜLKEMİZE GURUR YAŞATTI”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Toroslar Belediyesi Bocce Takımı sporcusu Mehmet Can Yakın ve antrenör Niyazi Kutlay’ı tebrik etti.

Başkan Yılmaz; “Sporcumuz Mehmet Can Yakın, Toroslar Belediyesi forması ile elde ettiği büyük başarıların ardındından milli forma altında dünya ikincisi olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Hedefi olan Dünya Şampiyonluğunu da elde edeceğine yürekten inanıyorum. Sporcularımızın başarısı, ülkemizin başarısıdır” diye konuştu.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’da rekor bir katılımla Dünya Bocce Şampiyonası düzenlediklerini hatırlatarak; “Geçtiğimiz yıl dünyada ilk kez ilçemizde gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık.  Dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcu ve heyetin katıldığı organizasyonu başarıyla tamamladık. Bocce’nin ülkemizde oldukça benimsenen bir spor dalı haline gelmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.                                                                                                                                                  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.