Usta, ' Mersin'de afette zarar gören evlerin yerine yenilerini yapacağız.'

30.08.2021 - 17:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Usta, ' Mersin'de afette zarar gören evlerin yerine yenilerini yapacağız.'

Geçtiğimiz Temmuz ayında Mersin'de çıkan orman yangıları ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, Mersin Ak Parti İl binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına  AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Resul Kurt, AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz ile İl Başkanı Cesim Ercik katıldı.   AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, yaptığı açıklamada  afetten 964 kişinin mağduriyetinin olduğunu tespit ettiklerini belirterek," Toplam zarar olarak, 27 milyon 509 bin liralık Mersin'e ait bir hasar tespiti yapmış durumdayız. 156 meskenin hasar gördüğü tespit edilmiş. Bunların içerisinde ağır ve hafif hasarlı olanlar var. Ağır hasarlı 55, yıkılmış olan da 48 mesken var. Afette zarar gören evlerin yerine yenilerini yapacağız. Bu sebeple yer tespiti yapılarak yenilerinin yapılmasına en hızlı şekilde başlanacak" dedi   Usta, konunun  en hızlı şekilde Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda işlemlerin yapıldığını ve projelerin de yıkılan yerlere göre köy yada orman evi şeklinde hatta ahırlarında yapılacağını ve bunların da projelerinin belirlendiğini söyledi.     Usta, sözlerinin sonunda devlet olarak güçlü bir ülke olduklarını belirterek, kendi imkanlarıyla, yeniden, yıkılan ve bozulan ne varsa yapmanın ve düzeltmenin çabası içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.  
Geçtiğimiz Temmuz ayında Mersin'de çıkan orman yangıları ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, Mersin Ak Parti İl binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına  AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Resul Kurt, AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz ile İl Başkanı Cesim Ercik katıldı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, yaptığı açıklamada  afetten 964 kişinin mağduriyetinin olduğunu tespit ettiklerini belirterek," Toplam zarar olarak, 27 milyon 509 bin liralık Mersin'e ait bir hasar tespiti yapmış durumdayız. 156 meskenin hasar gördüğü tespit edilmiş. Bunların içerisinde ağır ve hafif hasarlı olanlar var. Ağır hasarlı 55, yıkılmış olan da 48 mesken var. Afette zarar gören evlerin yerine yenilerini yapacağız. Bu sebeple yer tespiti yapılarak yenilerinin yapılmasına en hızlı şekilde başlanacak" dedi

 

Usta, konunun  en hızlı şekilde Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda işlemlerin yapıldığını ve projelerin de yıkılan yerlere göre köy yada orman evi şeklinde hatta ahırlarında yapılacağını ve bunların da projelerinin belirlendiğini söyledi.  

 

Usta, sözlerinin sonunda devlet olarak güçlü bir ülke olduklarını belirterek, kendi imkanlarıyla, yeniden, yıkılan ve bozulan ne varsa yapmanın ve düzeltmenin çabası içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.