Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

16. MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ ORHAN PAMUK’un…

MERSİN TİCARET ve SANAYİ ODASI ( MTSO )’nın öncü desteğiyle, ülkemizde bir kent adına verilen ilk ve tek ödül olan MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ 16. Yılında… Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un değer bulunduğu bu yılın ödül töreni 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 18.00’de MTSO Büyük Salonda yapılacak. Eserleriyle çağdaş Türk edebiyatına etkide bulunmuş yazarlarımızın bütün verimlerini göz önüne alarak  değerlendirme yapan kurulu şu isimlerden oluşuyor : Celâl Soycan, Prof.Dr. Cemâl Sakallı, Turhan Günay, Metin Cengiz ve Yavuz Özdem. Mersin geleneğinde korunan edebiyat ilgisini canlı tutarak, ülke çapında bir değer oluşturan bu ödül, artık kurumsal bir kıymet olarak ülkemiz edebiyat çevresinde dikkatle izleniyor; uluslararası yazarlar örgütlerince de kayda alınıyor Bu ölçüde değer kazanan ve tam 16 yıldır gelişerek süren MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ, MTSO’nun kurumsal kimliği açısından da alkışlanacak bir başarıdır. Kentleşme, çağdaşlaşma ve Cumhuriyet değerlerinin korunarak gelişmesi açısından  önem taşıyan edebiyatın, kent burjuvazisinin yapılanması ve işlevi açısından  derin anlamı vardır. Ticaret ve Sanayi sektöründeki iş insanlarımızın bu çatı örgütünde Sn. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın gönülden bir sanat tutkunu olduğunu biliyoruz; Meclis Başkanı olan Sn. Hamit İzol’un da bir yazar olarak öne çıktığı edebiyat dünyamızda, Mersin’den yükselen bu ses çok kıymetlidir. Bu vesileyle, dünya yazarı Nobel Ödüllü romancımız Orhan Pamuk’un Mersin’de ağırlanmasını, tarihsel bir kayıt olarak alkışlıyoruz. Daha önce ödül alan ve ülkemizin gururu olan 15 yazarımızın ve Orhan Pamuk’un ulusal ve uluslararası kimliklerinde sonsuza kadar yaşayacak olan “MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ” için emek veren her kademeden yetkililere, süreç içinde görev alan Başkanlarımıza ve bu projenin başarıyla sürdürülmesinde emeği olan ulusal değerdeki edebiyatçılarımıza gönülden şükran duyuyoruz. 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 18.00’de MTSO Salonu’nda bu büyük başarıyı alkışlamak üzere buluşalım.     HARUN ARSLAN…..31 Ekim 2023
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2023 - Salı

16. MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ ORHAN PAMUK’un…

MERSİN TİCARET ve SANAYİ ODASI ( MTSO )’nın öncü desteğiyle, ülkemizde bir kent adına verilen ilk ve tek ödül olan MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ 16. Yılında…

Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un değer bulunduğu bu yılın ödül töreni 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 18.00’de MTSO Büyük Salonda yapılacak.

Eserleriyle çağdaş Türk edebiyatına etkide bulunmuş yazarlarımızın bütün verimlerini göz önüne alarak  değerlendirme yapan kurulu şu isimlerden oluşuyor : Celâl Soycan, Prof.Dr. Cemâl Sakallı, Turhan Günay, Metin Cengiz ve Yavuz Özdem.

Mersin geleneğinde korunan edebiyat ilgisini canlı tutarak, ülke çapında bir değer oluşturan bu ödül, artık kurumsal bir kıymet olarak ülkemiz edebiyat çevresinde dikkatle izleniyor; uluslararası yazarlar örgütlerince de kayda alınıyor

Bu ölçüde değer kazanan ve tam 16 yıldır gelişerek süren MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ, MTSO’nun kurumsal kimliği açısından da alkışlanacak bir başarıdır. Kentleşme, çağdaşlaşma ve Cumhuriyet değerlerinin korunarak gelişmesi açısından  önem taşıyan edebiyatın, kent burjuvazisinin yapılanması ve işlevi açısından  derin anlamı vardır. Ticaret ve Sanayi sektöründeki iş insanlarımızın bu çatı örgütünde Sn. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın gönülden bir sanat tutkunu olduğunu biliyoruz; Meclis Başkanı olan Sn. Hamit İzol’un da bir yazar olarak öne çıktığı edebiyat dünyamızda, Mersin’den yükselen bu ses çok kıymetlidir.

Bu vesileyle, dünya yazarı Nobel Ödüllü romancımız Orhan Pamuk’un Mersin’de ağırlanmasını, tarihsel bir kayıt olarak alkışlıyoruz. Daha önce ödül alan ve ülkemizin gururu olan 15 yazarımızın ve Orhan Pamuk’un ulusal ve uluslararası kimliklerinde sonsuza kadar yaşayacak olan “MERSİN KENTİ EDEBİYAT ÖDÜLÜ” için emek veren her kademeden yetkililere, süreç içinde görev alan Başkanlarımıza ve bu projenin başarıyla sürdürülmesinde emeği olan ulusal değerdeki edebiyatçılarımıza gönülden şükran duyuyoruz.

3 Kasım 2023 Cuma günü saat 18.00’de MTSO Salonu’nda bu büyük başarıyı alkışlamak üzere buluşalım.  

 

HARUN ARSLAN…..31 Ekim 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.