Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Bir Garip “Meski”

Uzun yıllar çalıştığım işyerimden ayrıldığımda, aynı işyerini tanıdığım tanınmış Tarsuslu bir işadamı kiralamıştı. İş yoğunluğu yüzünden kolaylık olsun diye de, su aboneliği benim adıma kalmıştı. Aradan tam 10 yıl geçtikten sonra, 10 yıllık ödenmemiş su bedeli borcu bana geldi. İş adamının işleri bozulmuş, ortadan kaybolmuştu. MESKİ ile görüşmemde ise, neden 10 yıldır su parası tahsil etmedikleri ve bunun üzerine de neden suyu kesmedikleri sorusuna cevap alamadım. Tabii sonunda da bu büyük su bedelini ödemek durumunda kaldım.   Gelelim bugüne; Geçtiğimiz günlerde eskiyen su borularındaki su kaçaklarını yazmıştım. Ev ve işyerime gelen aylık bir kaç yüz liralık rakam, birden binli rakamlara çıkmıştı. Doğal olarak önce su sayacında bir arıza olabileceğini düşünerek,  kontrol edilmesi için resmi kuruma başvurduk. Uzun bir aradan sonra sayaçta arıza olmadığı, borularda kaçak olduğu anlaşıldı ve boruları değiştirerek sorunu çözdük. Tabii, gecikmeden dolayı uzun bir süre boşa akan suyu saymıyorum... Bu arada bize belediyeden herhangi bir ödeme emri gelmedi. Geçtiğimiz hafta MESKİ görevlileri gelerek su borcumuz olduğunu ve suyumuzun kesileceğini söylediler. Bizde ödeme emri gelmediğini, fakat buna rağmen 15 dakika içerisinde ödeyeceğimizi söyledik. Maalesef kabul ettiremedik. Suyu kestiler. 15 dakika içerisinde toplam 6 bin liraya yakın 3 aylık su bedelini ödedik. MESKİ’ye müracaat ettik. Gelerek tekrar suyu bağladılar. Hem ödeme emrini gelmediği, hem de sürecin uzamasından dolayı doğru tespitin yapılmamasında MESKİ’nin de kusuru olduğundan, en azından ödeme için 15 dakika beklerler diye düşünmüştük. Olmadı; etkili ve yetkili arkadaşlar uygun görmediler, hemen suyu kestiler.   Bir yerde 10 yıl su parası almadan bekleyen bir MESKİ, diğer tarafta 15 dakika (bir kısmı haksız olan bir ödemeyi) beklemeyen MESKİ…   Herhalde insanın insana yaptığı eziyet ve o kahrolası bürokrasinin  kompleksli iktidarı(!) bu olsa gerek. Ve kim bilir, benim sesi çıkmayan hemşerilerim her gün buna benzer nice uygulamalara maruz kalıyor ve sonrasında da MESKİ koridorlarında derdini anlatmak, sorunu çözmek için çırpınıp duruyor.   HARUN ARSLAN........11. Temmuz 2019              
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2019 - Perşembe

Bir Garip “Meski”

Uzun yıllar çalıştığım işyerimden ayrıldığımda, aynı işyerini tanıdığım tanınmış Tarsuslu bir işadamı kiralamıştı. İş yoğunluğu yüzünden kolaylık olsun diye de, su aboneliği benim adıma kalmıştı.

Aradan tam 10 yıl geçtikten sonra, 10 yıllık ödenmemiş su bedeli borcu bana geldi.

İş adamının işleri bozulmuş, ortadan kaybolmuştu.

MESKİ ile görüşmemde ise, neden 10 yıldır su parası tahsil etmedikleri ve bunun üzerine de neden suyu kesmedikleri sorusuna cevap alamadım.

Tabii sonunda da bu büyük su bedelini ödemek durumunda kaldım.

 

Gelelim bugüne;

Geçtiğimiz günlerde eskiyen su borularındaki su kaçaklarını yazmıştım.

Ev ve işyerime gelen aylık bir kaç yüz liralık rakam, birden binli rakamlara çıkmıştı.

Doğal olarak önce su sayacında bir arıza olabileceğini düşünerek,  kontrol edilmesi için resmi kuruma başvurduk.

Uzun bir aradan sonra sayaçta arıza olmadığı, borularda kaçak olduğu anlaşıldı ve boruları değiştirerek sorunu çözdük.

Tabii, gecikmeden dolayı uzun bir süre boşa akan suyu saymıyorum...

Bu arada bize belediyeden herhangi bir ödeme emri gelmedi.

Geçtiğimiz hafta MESKİ görevlileri gelerek su borcumuz olduğunu ve suyumuzun kesileceğini söylediler.

Bizde ödeme emri gelmediğini, fakat buna rağmen 15 dakika içerisinde ödeyeceğimizi söyledik.

Maalesef kabul ettiremedik. Suyu kestiler.

15 dakika içerisinde toplam 6 bin liraya yakın 3 aylık su bedelini ödedik.

MESKİ’ye müracaat ettik.

Gelerek tekrar suyu bağladılar.

Hem ödeme emrini gelmediği, hem de sürecin uzamasından dolayı doğru tespitin yapılmamasında MESKİ’nin de kusuru olduğundan, en azından ödeme için 15 dakika beklerler diye düşünmüştük.

Olmadı; etkili ve yetkili arkadaşlar uygun görmediler, hemen suyu kestiler.

 

Bir yerde 10 yıl su parası almadan bekleyen bir MESKİ, diğer tarafta 15 dakika (bir kısmı haksız olan bir ödemeyi) beklemeyen MESKİ…

 

Herhalde insanın insana yaptığı eziyet ve o kahrolası bürokrasinin  kompleksli iktidarı(!) bu olsa gerek.

Ve kim bilir, benim sesi çıkmayan hemşerilerim her gün buna benzer nice uygulamalara maruz kalıyor ve sonrasında da MESKİ koridorlarında derdini anlatmak, sorunu çözmek için çırpınıp duruyor.

 

HARUN ARSLAN........11. Temmuz 2019

 

 

 

 

 


 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.