Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

BİR “YARARSIZ FESTİVAL” ISRARI

Mersin’de kentin, yani kamunun  parasının nasıl boşa harcandığı bağlamında, özellikle iki konuyu sıkça yazmıştım. Birincisi geçmiş MTSO yönetimleri ve MTSO Turizm Platformu tarafından yapılan yurtdışı fuar gezileri idi. Bazı kent dinamiklerinin de davet edildiği, sayısız yurt dışı fuar gezileri yapıldı. Sonuçta bir tek turistin Mersin’e gelmesi sağlanamadı ve halkın milyonlarca lirası boşa harcandı. Sonuçta, birçok yazımdan sonra bu gezilere son verildi.   İkinci konu, adı sözde  ” uluslararası “ olan Müzik Festivali ! 2o yıldan uzun bir süredir yurt dışından müzik grupları getirilerek bunlara astronomik paralar ödendi. Peki sonuç ne oldu? Yurt dışından tek bir konuk gelmediği gibi, komşu illerden bile izlemeye gelenler olmadı. Sonuçta birkaç yüz kişinin katıldığı bir festival (!) oldu. 2 milyonluk Mersin’de, birkaç yüz kişinin ilgi gösterdiği  festival için büyük masraflar yapıldı. En son, geçen yıl yapılan organizasyon ise büyük bir fiyasko ile sonuçlandı. Üzülerek not ediyorum; 30 – 40 kişinin izlediği konserlerin fotoğrafları hâlâ  hafızalarımızda. Peki bir geri adım atıldı mı? Maalesef tüm tepkilere rağmen bu festival devam etti.   Bilindiği gibi bu festival Belediyelerin sağladığı bir bütçe ile, yani halkın parası ile yapılıyor. Şimdi yerel seçim öncesi festival yöneticileri bu hassas dönemden yararlanarak Belediyelerden yine parasal destek alma peşindeler.   Umarım Belediyelerimiz bir küçük gruba sempatik görünmek uğruna bir kez daha halkın parasını boşa harcamazlar. Belediye bütçelerinden destek sağlanırken, “ilgili etkinliğin kentte bir karşılığı var mı?” sorusu mutlaka dikkate alınmalıdır. Pratikte hiçbir geliştirici etkisi olmayan, kentten ilgi görmeyen, giderek iyice tıkandığı açıkça bilinen bu konuda kamu bütçesi korunmalıdır; bir avuç insanın inatçı kaprisine hayır denilmelidir.   HARUN ARSLAN…..14 Mart 2024  
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2024 - Perşembe

BİR “YARARSIZ FESTİVAL” ISRARI

Mersin’de kentin, yani kamunun  parasının nasıl boşa harcandığı bağlamında, özellikle iki konuyu sıkça yazmıştım.

Birincisi geçmiş MTSO yönetimleri ve MTSO Turizm Platformu tarafından yapılan yurtdışı fuar gezileri idi.

Bazı kent dinamiklerinin de davet edildiği, sayısız yurt dışı fuar gezileri yapıldı. Sonuçta bir tek turistin Mersin’e gelmesi sağlanamadı ve halkın milyonlarca lirası boşa harcandı.

Sonuçta, birçok yazımdan sonra bu gezilere son verildi.

 

İkinci konu, adı sözde  ” uluslararası “ olan Müzik Festivali !

2o yıldan uzun bir süredir yurt dışından müzik grupları getirilerek bunlara astronomik paralar ödendi. Peki sonuç ne oldu?

Yurt dışından tek bir konuk gelmediği gibi, komşu illerden bile izlemeye gelenler olmadı.

Sonuçta birkaç yüz kişinin katıldığı bir festival (!) oldu.

2 milyonluk Mersin’de, birkaç yüz kişinin ilgi gösterdiği  festival için büyük masraflar yapıldı.

En son, geçen yıl yapılan organizasyon ise büyük bir fiyasko ile sonuçlandı.

Üzülerek not ediyorum; 30 – 40 kişinin izlediği konserlerin fotoğrafları hâlâ  hafızalarımızda.

Peki bir geri adım atıldı mı?

Maalesef tüm tepkilere rağmen bu festival devam etti.

 

Bilindiği gibi bu festival Belediyelerin sağladığı bir bütçe ile, yani halkın parası ile yapılıyor.

Şimdi yerel seçim öncesi festival yöneticileri bu hassas dönemden yararlanarak Belediyelerden yine parasal destek alma peşindeler.

 

Umarım Belediyelerimiz bir küçük gruba sempatik görünmek uğruna bir kez daha halkın parasını boşa harcamazlar.

Belediye bütçelerinden destek sağlanırken, “ilgili etkinliğin kentte bir karşılığı var mı?” sorusu mutlaka dikkate alınmalıdır. Pratikte hiçbir geliştirici etkisi olmayan, kentten ilgi görmeyen, giderek iyice tıkandığı açıkça bilinen bu konuda kamu bütçesi korunmalıdır; bir avuç insanın inatçı kaprisine hayır denilmelidir.

 

HARUN ARSLAN…..14 Mart 2024

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.