Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Bisikletle İtibarsızlaşmak

Mersin’de bir yere Mercedes aracınızla giderseniz itibarlı bir şekilde karşılanırsınız. Ama birde bisikletle gitmeye görün. İşte o zaman görevli tarafından mutlaka bir müdahale de bulunulur. Ben de her yere mümkün olduğu kadar bisikletle gitmeye çalışan bir kişiyim. Sık sık müdahalelerle karşılaşıyor ama inatla bisikletle gitmeye ve bisikleti istediğim yere koymaya çalışıyorum.   Son müdahale ile dün Turizm Çalıştayı’nda Kongre Merkezi’nde karşılaştım. Bisikleti bir kenara koyarken, görevli hemen müdahale ederek bisikleti buraya koyamayacağımı söyledi. Nereye koyuyum deyince yalnızca bir kaç metre ileride bir noktayı gösterdi. Aslında iki yerin arasında bir fark yoktu ama tabii görevli orada otoritesini kullanacaktı. Sebebini sordum. Cevap çok ürkütücüydü. Belediye Başkanı bisikleti görebilir dedi. Aslında beni çileden çıkaran bu oldu. Belediye Başkanı adına yorumlu bir karar veriyordu. Özellikle Turizm için yapılan bir çalıştayda eğer Büyükşehir Belediye Başkanı salon dışında bir noktada bisiklet görüp bundan rahatsız olursa bu tüm kent içinde önemli bir sorundur. Avrupa’da bazı Belediye Başkanlarının hatta Bakanların işlerine bisikletle gittiklerini düşünürsek ne kadar farklı bir dünyada yaşadığımızı görürüz.   Önceki Belediye Başkanı’nı bir randevulu ziyaretimde görevlilerin uzun uzun Belediye Başkanını tanıyıp tanımadığımı, neden görüşeceğimi sormaları üzerine geri dönüp, telefonla görüşememe sebebini anlattığım bisiklet anılarım arasındadır.   Bir başka az sayıda olumlu anılarımdan biri ise bundan önceki Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan’ı ziyaretlerimdir. Her ay kendisini ziyaret ederdim. Bisikletle ve spor kıyafetle ziyarete gelmemden memnuniyetini her seferinde tekrarlar bunu çalışanlarına da anlatırdı.   Yine uzun bir mücadeleden sonra Marina’da yönetim tarafından bir bisiklet park yeri yapılmasını sağladım   Geçtiğimiz hafta Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in bisiklet yolları projesi ile ilgili bir köşe yazısı yazmıştım. Kentin trafik sorununu azaltacak en önemli proje. Tabii önce bisiklet bilincini ve de bisiklete saygıyı sağlamak gerek.   Büyükşehir Belediye Başkanı’nın özellikle çağdaşlığı vurgulayan açılış konuşmasından esinlenirsek bisikletin ve bisiklet kullanımının da bu çağdaşlık fikrinin bir parçası olduğunu görürüz.   Bugün Kültür Çalıştayı’na yine Kongre Merkezi’ne gideceğim. Daha doğrusu bisikletle gitmeye çalışacağım ve sorun yaşamazsam katılacağım.   HARUN ARSLAN.......17 Temmuz 2019  
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba

Bisikletle İtibarsızlaşmak

Mersin’de bir yere Mercedes aracınızla giderseniz itibarlı bir şekilde karşılanırsınız.

Ama birde bisikletle gitmeye görün.

İşte o zaman görevli tarafından mutlaka bir müdahale de bulunulur.

Ben de her yere mümkün olduğu kadar bisikletle gitmeye çalışan bir kişiyim.

Sık sık müdahalelerle karşılaşıyor ama inatla bisikletle gitmeye ve bisikleti istediğim yere koymaya çalışıyorum.

 

Son müdahale ile dün Turizm Çalıştayı’nda Kongre Merkezi’nde karşılaştım.

Bisikleti bir kenara koyarken, görevli hemen müdahale ederek bisikleti buraya koyamayacağımı söyledi. Nereye koyuyum deyince yalnızca bir kaç metre ileride bir noktayı gösterdi. Aslında iki yerin arasında bir fark yoktu ama tabii görevli orada otoritesini kullanacaktı.

Sebebini sordum. Cevap çok ürkütücüydü. Belediye Başkanı bisikleti görebilir dedi. Aslında beni çileden çıkaran bu oldu. Belediye Başkanı adına yorumlu bir karar veriyordu.

Özellikle Turizm için yapılan bir çalıştayda eğer Büyükşehir Belediye Başkanı salon dışında bir noktada bisiklet görüp bundan rahatsız olursa bu tüm kent içinde önemli bir sorundur.

Avrupa’da bazı Belediye Başkanlarının hatta Bakanların işlerine bisikletle gittiklerini düşünürsek ne kadar farklı bir dünyada yaşadığımızı görürüz.

 

Önceki Belediye Başkanı’nı bir randevulu ziyaretimde görevlilerin uzun uzun Belediye Başkanını tanıyıp tanımadığımı, neden görüşeceğimi sormaları üzerine geri dönüp, telefonla görüşememe sebebini anlattığım bisiklet anılarım arasındadır.

 

Bir başka az sayıda olumlu anılarımdan biri ise bundan önceki Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan’ı ziyaretlerimdir.

Her ay kendisini ziyaret ederdim. Bisikletle ve spor kıyafetle ziyarete gelmemden memnuniyetini her seferinde tekrarlar bunu çalışanlarına da anlatırdı.

 

Yine uzun bir mücadeleden sonra Marina’da yönetim tarafından bir bisiklet park yeri yapılmasını sağladım

 

Geçtiğimiz hafta Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in bisiklet yolları projesi ile ilgili bir köşe yazısı yazmıştım.

Kentin trafik sorununu azaltacak en önemli proje.

Tabii önce bisiklet bilincini ve de bisiklete saygıyı sağlamak gerek.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın özellikle çağdaşlığı vurgulayan açılış konuşmasından esinlenirsek bisikletin ve bisiklet kullanımının da bu çağdaşlık fikrinin bir parçası olduğunu görürüz.

 

Bugün Kültür Çalıştayı’na yine Kongre Merkezi’ne gideceğim.

Daha doğrusu bisikletle gitmeye çalışacağım ve sorun yaşamazsam katılacağım.

 

HARUN ARSLAN.......17 Temmuz 2019

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.