Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Emniyet Müdürlüğü ”Engelli Haftası” ve Mersin Basını

Kentimizde gerçekleşen etkinliklerden çok önemli ve anlamlı gördüklerime katılmaya çalışır ve değerli bulduğum konularla ile ilgili köşe yazıları yazarım. Bu hafta da çok anlamlı bulduğum bir etkinliğe katıldım. “Engelli Polis ailelerinin katılımıyla Engelli Haftası Kutlaması”   Engelli haftasını çok önemserim. Yıllarca engelli derneklerini destekledim; işyerimi karşılıksız engelli kurumlarının kullanımına tahsis ettim. Engelli aileleri de benim için çok kıymetlidir, fedakarlıkları için saygı duyarım. Onların ne zorluklar içerisinde olduklarını biliyoruz. Fakat zaten asıl görevleri halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak olan ve bu hassasiyet içerisinde yaşayan Emniyet Mensuplarından, “engelli polis ailesi” olmanın farklı bir zorluğu ve çilesi olduğu muhakkaktır. Bu yüzden de bu etkinliği önemseyerek, onlarla birlikte olmak ve o havayı hissetmek istedim. Burada tüm diğer polislerimizin engelli polis ailelerine ve onların çocuklarına nasıl sevgiyle, ilgiyle yaklaştıklarını gördük. Deniz kıyısında çok güzel bir ortamda güzel bir gün geçirdiler, gönüllerince eğlendiler.   *       *       *   Emniyet Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nün yayımladığı davet şöyle idi.   MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN DUYURUSU   ENGELLİLER HAFTASI   10-16 Mayıs Engelliler haftası ile ilgili bugün saat 14.00'te Pompei Cafe de Sayın Müdürümüzün ve Engelli Polis ailelerinin Katılımıyla Engelli haftası kutlanacaktır. Bütün basın mensupları davetlidir.                                                          MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ                                             Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü   *       *       * Bütün basın mensuplarının davet edildiği bu etkinliğe kaç basın mensubu katıldı? dersiniz. Maalesef üzülerek söyleyeyim, hiçbir basın mensubu katılmadı! Halbuki daha kısa bir zaman önce Emniyet Müdürümüzün basın mensuplarına verdiği kahvaltılı programa oldukça büyük katılım sağlanmıştı ( tabii bu kahvaltıya yalnızca basın mensuplarının bir kısmı haberdar edildiği ayrıntısını da göz ardı etmeyelim).   Yeni Emniyet Müdürümüzün geldiği günden itibaren basın ilişkilerine çok önem verdiği ve Emniyet Müdürlüğünün tüm çalışmalarını basınla paylaştığını biliyoruz. Bu özenin bizzat basın ilgililerince de paylaşılması gerekir; Emniyet Örgütünün başarısı kamuoyu desteğiyle güç kazanır. Böyle bir desteğin işler hale gelmesinde basının seçici ilgisi önemlidir. Bu gerekli notların ötesinde, Mersin Emniyet teşkilatımızın Engelliler Haftası için gösterdikleri çabayı saygıyla karşılıyorum; İçişleri Bakanlığımızın bu konuda yıllardır süren çok özenli çalışmaları zaten ortadadır; Mersin Emniyeti de bu anlamda çok kıymetli katkılarıyla öne çıkıyor. Emniyet Müdürlüğümüzü bu anlamlı etkinlikten dolayı kutluyorum. Umarım bundan sonra basınımız da böyle önemli etkinlikleri ve haberleri daha fazla dikkate alırlar ve konuya ilişkin kamuoyu oluşturma görevlerine daha dikkatle eğilirler.   HARUN ARSLAN......18 Mayıs 2022
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2022 - Perşembe

Emniyet Müdürlüğü ”Engelli Haftası” ve Mersin Basını

Kentimizde gerçekleşen etkinliklerden çok önemli ve anlamlı gördüklerime katılmaya çalışır ve değerli bulduğum konularla ile ilgili köşe yazıları yazarım.

Bu hafta da çok anlamlı bulduğum bir etkinliğe katıldım.

“Engelli Polis ailelerinin katılımıyla Engelli Haftası Kutlaması”

 

Engelli haftasını çok önemserim.

Yıllarca engelli derneklerini destekledim; işyerimi karşılıksız engelli kurumlarının kullanımına tahsis ettim.

Engelli aileleri de benim için çok kıymetlidir, fedakarlıkları için saygı duyarım. Onların ne zorluklar içerisinde olduklarını biliyoruz.

Fakat zaten asıl görevleri halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak olan ve bu hassasiyet içerisinde yaşayan Emniyet Mensuplarından,engelli polis ailesi” olmanın farklı bir zorluğu ve çilesi olduğu muhakkaktır.

Bu yüzden de bu etkinliği önemseyerek, onlarla birlikte olmak ve o havayı hissetmek istedim.

Burada tüm diğer polislerimizin engelli polis ailelerine ve onların çocuklarına nasıl sevgiyle, ilgiyle yaklaştıklarını gördük.

Deniz kıyısında çok güzel bir ortamda güzel bir gün geçirdiler, gönüllerince eğlendiler.

 

*       *       *

 

Emniyet Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nün yayımladığı davet şöyle idi.

 

MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN DUYURUSU

 

ENGELLİLER HAFTASI

 

10-16 Mayıs Engelliler haftası ile ilgili bugün saat 14.00'te Pompei Cafe de Sayın Müdürümüzün ve Engelli Polis ailelerinin Katılımıyla Engelli haftası kutlanacaktır. Bütün basın mensupları davetlidir.

 

                                                       MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

                                            Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü

 

*       *       *

Bütün basın mensuplarının davet edildiği bu etkinliğe kaç basın mensubu katıldı? dersiniz.

Maalesef üzülerek söyleyeyim, hiçbir basın mensubu katılmadı!

Halbuki daha kısa bir zaman önce Emniyet Müdürümüzün basın mensuplarına verdiği kahvaltılı programa oldukça büyük katılım sağlanmıştı ( tabii bu kahvaltıya yalnızca basın mensuplarının bir kısmı haberdar edildiği ayrıntısını da göz ardı etmeyelim).

 

Yeni Emniyet Müdürümüzün geldiği günden itibaren basın ilişkilerine çok önem verdiği ve Emniyet Müdürlüğünün tüm çalışmalarını basınla paylaştığını biliyoruz.

Bu özenin bizzat basın ilgililerince de paylaşılması gerekir; Emniyet Örgütünün başarısı kamuoyu desteğiyle güç kazanır. Böyle bir desteğin işler hale gelmesinde basının seçici ilgisi önemlidir.

Bu gerekli notların ötesinde, Mersin Emniyet teşkilatımızın Engelliler Haftası için gösterdikleri çabayı saygıyla karşılıyorum; İçişleri Bakanlığımızın bu konuda yıllardır süren çok özenli çalışmaları zaten ortadadır; Mersin Emniyeti de bu anlamda çok kıymetli katkılarıyla öne çıkıyor.

Emniyet Müdürlüğümüzü bu anlamlı etkinlikten dolayı kutluyorum.

Umarım bundan sonra basınımız da böyle önemli etkinlikleri ve haberleri daha fazla dikkate alırlar ve konuya ilişkin kamuoyu oluşturma görevlerine daha dikkatle eğilirler.

 

HARUN ARSLAN......18 Mayıs 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.