Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Kara Günlerde “Festival” İnadı !

Adaletsizlik, vurdumduymazlık, israf, bencillik  gibi olumsuzluklar bana hep Orhan Veli’nin bir şiirini hatırlatır:   “Ne atom bombası Ne Londra Konferansı Bir elinde cımbız, Bir elinde ayna; Umurunda mı dünya!”   Yine eski yılları ve Akbaba Dergisi’ni hatırlarım; dergide sık sık çıkan karikatür: Çıplak bir adam, boynunda bir kravat!   Hem ülkemiz hem dünya bugünlerde hiç yaşanmamış zorluklarla, tehlikelerle, felaketlerle karşı karşıya… Corona, dünyada ölümlere yol açan virüs… Komşu ülkelerde görülen ve artık hem ülkemizde hem dünyada çok büyük önlemler aldıran bir felaket… Daha acısı geçmeyen İdlip’teki Şehitlerimiz. Yaşanan deprem felaketi. Deprem sonrası hâlâ zor durumda olan insanlarımız. Ekonomik sorunlar. İşsizlik. Borç batağında Belediyelerimiz. Terör ve PKK. Hâlâ bir mücadele içinde olduğumuz Fetö. Ve daha nice sorun; mutsuz, endişeli, üzgün insanlarımız…   Ama ne pahasına olursa olsun “Uluslararası”(!)Müzik Festivalimiz mutlaka yapılacak! 20 yıldır olduğu gibi bu yıl da 1 milyon liranın üzerinde bir harcama, yine halkımızın cebinden gidecek.   Bir kaç kişi egosunu tatmin edecek, bir kaç kişi buradan geçimini sağlayacak, birkaç yüz kişi de etkinliklerden yararlanacak! Peki geri kalan yaşam mücadelesindeki yüzbinler ?   Kimseyi ismen itham etmeden, dürüstçe ve net sorularım var ve bunlara yıllardır cevap alamıyorum! Her yıl soruyoruz: Bu festivalden dolayı yurt içi ve yurt dışından Mersin’e kaç kişi geldi ? Kaç Bilet sattınız ? Sonuçta Mersin’e ne katkı verdiniz ? Ve bir milyonun üzerinde  önemli bir paranın hesabını neden vermiyorsunuz ?   Maalesef hiç bir sorumuza cevap alamadık. Aslında halkın parasını ödediği bu festivalin kente hiç bir faydasının olmadığını biliyoruz; ama halkın parasını festival için ödeyenler de maalesef bunun hesabını sormuyor ya da soramıyorlar.   Kentin milyonun üzerinde parasının harcandığı bu festival için küçük hesaplarda bile azami titizliği gösteren Belediye Meclis üyelerini ise anlayabilmek mümkün değil. Kentte bu kadar ihtiyaçlı varken, işsizlik, fakirlik, ekonomik sıkıntılar ortadayken böyle bir bütçenin verilmesinde ve sorgulanmamasında tüm Meclis Üyeleri de sorumluluk duymalı ve bir vicdan muhasebesi yapmalıdır.   Komisyona havale edip hesapları soramazlar mı? Ama sormuyorlar… Bunun vebali ağırdır; çünkü bu para iki  milyon Mersin halkınındır. Birkaç yüz kişinin keyfi için harcanması hangi adalet ve hakkaniyet duygusuna sığar.   Sorumluların vicdanına havale edip, halkında dikkatine sunmaktan başka elimizden yapacak bir şey gelmiyor…   HARUN ARSLAN.......12 Mart 2020    
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2020 - Perşembe

Kara Günlerde “Festival” İnadı !

Adaletsizlik, vurdumduymazlık, israf, bencillik  gibi olumsuzluklar bana hep Orhan Veli’nin bir şiirini hatırlatır:

 

“Ne atom bombası

Ne Londra Konferansı

Bir elinde cımbız,

Bir elinde ayna;

Umurunda mı dünya!”

 

Yine eski yılları ve Akbaba Dergisi’ni hatırlarım; dergide sık sık çıkan karikatür:

Çıplak bir adam, boynunda bir kravat!

 

Hem ülkemiz hem dünya bugünlerde hiç yaşanmamış zorluklarla, tehlikelerle, felaketlerle karşı karşıya…

Corona, dünyada ölümlere yol açan virüs…

Komşu ülkelerde görülen ve artık hem ülkemizde hem dünyada çok büyük önlemler aldıran bir felaket…

Daha acısı geçmeyen İdlip’teki Şehitlerimiz.

Yaşanan deprem felaketi.

Deprem sonrası hâlâ zor durumda olan insanlarımız.

Ekonomik sorunlar.

İşsizlik.

Borç batağında Belediyelerimiz.

Terör ve PKK.

Hâlâ bir mücadele içinde olduğumuz Fetö.

Ve daha nice sorun; mutsuz, endişeli, üzgün insanlarımız…

 

Ama ne pahasına olursa olsun “Uluslararası”(!)Müzik Festivalimiz mutlaka yapılacak!

20 yıldır olduğu gibi bu yıl da 1 milyon liranın üzerinde bir harcama, yine halkımızın cebinden gidecek.

 

Bir kaç kişi egosunu tatmin edecek, bir kaç kişi buradan geçimini sağlayacak, birkaç yüz kişi de etkinliklerden yararlanacak!

Peki geri kalan yaşam mücadelesindeki yüzbinler ?

 

Kimseyi ismen itham etmeden, dürüstçe ve net sorularım var ve bunlara yıllardır cevap alamıyorum!

Her yıl soruyoruz: Bu festivalden dolayı yurt içi ve yurt dışından Mersin’e kaç kişi geldi ? Kaç Bilet sattınız ? Sonuçta Mersin’e ne katkı verdiniz ? Ve bir milyonun üzerinde  önemli bir paranın hesabını neden vermiyorsunuz ?

 

Maalesef hiç bir sorumuza cevap alamadık.

Aslında halkın parasını ödediği bu festivalin kente hiç bir faydasının olmadığını biliyoruz; ama halkın parasını festival için ödeyenler de maalesef bunun hesabını sormuyor ya da soramıyorlar.

 

Kentin milyonun üzerinde parasının harcandığı bu festival için küçük hesaplarda bile azami titizliği gösteren Belediye Meclis üyelerini ise anlayabilmek mümkün değil.

Kentte bu kadar ihtiyaçlı varken, işsizlik, fakirlik, ekonomik sıkıntılar ortadayken böyle bir bütçenin verilmesinde ve sorgulanmamasında tüm Meclis Üyeleri de sorumluluk duymalı ve bir vicdan muhasebesi yapmalıdır.

 

Komisyona havale edip hesapları soramazlar mı? Ama sormuyorlar…

Bunun vebali ağırdır; çünkü bu para iki  milyon Mersin halkınındır.

Birkaç yüz kişinin keyfi için harcanması hangi adalet ve hakkaniyet duygusuna sığar.

 

Sorumluların vicdanına havale edip, halkında dikkatine sunmaktan başka elimizden yapacak bir şey gelmiyor…

 

HARUN ARSLAN.......12 Mart 2020

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.