Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’de “Müze Konserleri” Dönemi…

Mersin artık muhteşem bir Arkeoloji Müzesi’ne sahip. Hâlâ ziyaret etmediyseniz,  en kısa zamanda bir fırsat yaratmalısınız.   AKOB (Akdeniz Opera ve Bale Derneği) ise kentte katkı veren, ciddi kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyen, gurur duyduğumuz bir dernek.   Geçtiğimiz hafta yine çok özel ve sıra dışı bir etkinlik yaptılar. AKOB bünyesinde kurulan AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu, Arkeoloji Müzesi’nde bir konser verdi. Müzenin gizemli atmosferinde eski eserlerin arasında onları hissederek ve kokusunu soluyarak yapılan konser gerçekten muhteşemdi. Konserin bir özelliği de Mersinli sanatseverlerin dışında bir grup Üniversite ve  ilkokul öğrencisinin konseri birlikte izlemeleriydi.   AKOB Barok Müziği Topluluğu’nun daha öncede Mersin Katolik Kilisesi ve İstanbul Hekim paşa Salih Efendi Yalısı gibi ilginç yerlerde konserler verdiğini biliyoruz.   Müze yetkilileri ile görüşmemde ne kadar ilgili ve müzenin tanıtımı için istekli olduklarını gördüm. Hem müze içerisinde hem de müze içindeki salonda Mersinli müzik topluluklarının verecekleri konserlere sıcak bakıyorlar ve destekliyorlar. Özellikle Mersin’de ki Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği toplulukları müze içerisinde konserler verebilirler.   Mersinliler de bu sayede hem müzeyi gezmiş olur, hem de bu muhteşem atmosferin keyfini müzikle yaşarlar.   Biran önce hem müzeyi gezmenizi hem de müze yetkilileri ile konser için görüşmenizi diliyorum.   HARUN ARSLAN    
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2019 - Çarşamba

Mersin’de “Müze Konserleri” Dönemi…

Mersin artık muhteşem bir Arkeoloji Müzesi’ne sahip.

Hâlâ ziyaret etmediyseniz,  en kısa zamanda bir fırsat yaratmalısınız.

 

AKOB (Akdeniz Opera ve Bale Derneği) ise kentte katkı veren, ciddi kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyen, gurur duyduğumuz bir dernek.

 

Geçtiğimiz hafta yine çok özel ve sıra dışı bir etkinlik yaptılar.

AKOB bünyesinde kurulan AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu, Arkeoloji Müzesi’nde bir konser verdi.

Müzenin gizemli atmosferinde eski eserlerin arasında onları hissederek ve kokusunu soluyarak yapılan konser gerçekten muhteşemdi.

Konserin bir özelliği de Mersinli sanatseverlerin dışında bir grup Üniversite ve  ilkokul öğrencisinin konseri birlikte izlemeleriydi.

 

AKOB Barok Müziği Topluluğu’nun daha öncede Mersin Katolik Kilisesi ve İstanbul Hekim paşa Salih Efendi Yalısı gibi ilginç yerlerde konserler verdiğini biliyoruz.

 

Müze yetkilileri ile görüşmemde ne kadar ilgili ve müzenin tanıtımı için istekli olduklarını gördüm.

Hem müze içerisinde hem de müze içindeki salonda Mersinli müzik topluluklarının verecekleri konserlere sıcak bakıyorlar ve destekliyorlar.

Özellikle Mersin’de ki Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği toplulukları müze içerisinde konserler verebilirler.

 

Mersinliler de bu sayede hem müzeyi gezmiş olur, hem de bu muhteşem atmosferin keyfini müzikle yaşarlar.

 

Biran önce hem müzeyi gezmenizi hem de müze yetkilileri ile konser için görüşmenizi diliyorum.

 

HARUN ARSLAN

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.