Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“MEÜ’de 100. Yıl KUTLAMALARI”nı Taçlandıran BİR KONSER…

Mersin’de sahip olduğumuz birçok zenginliğin maalesef farkında değiliz. Özellikle kültür ve sanat alanında çok şanslı bir iliz. Hem Devlet Klasik Müziği Korosu, hem  Devlet Opera ve Balesi’ne sahip çok az ilden biriyiz.   Uzun yıllar kentten kopuk bulunan Mersin Üniversitesi son yıllarda kente yüzünü dönmeye başladı. Artık bir süredir Üniversitemize gidiyoruz, etkinliklere katılıyoruz, Üniversite mensuplarının kente katkısını görüyoruz. Yöneticilerle sohbet ediyor, Üniversitemizle ilgili görüşlerimizi belirtiyor ve katkı alıyoruz. Üniversite kent ilişkilerinde Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın değerli katkılarını her zaman takdirle anıyoruz.   Geçtiğimiz haftalarda Rektör Sn. Prof. Dr. Erol Yaşar, basını Üniversite’ye davet ederek bir basın toplantısı düzenledi. Üniversite ile ilgili geniş bilgi sahibi olduk. Daha sonra da Üniversiteyi Sn. Rektörle birlikte gezerek, yerinde yapılanları gördük; çok mutlu olduk ve Üniversite’mizle gurur duyduk.   O gün gördüğüm, yeni yapılan muhteşem bir salon çok ilgimi çekmişti. Mersin’de salon sıkıntısı çekilen etkinlikler için gerçekten çok önemli hizmet görebilecek bir yer. *                     *                     * Şimdi çok özel ve değerli bir etkinlik için, Üniversitedeki basın toplantısında gördüğüm bu salondayız. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun birlikte düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konseri’ndeyiz.    Konserden önce Yeni açılan Akdeniz Kültür Merkezi Sergi Salonu’ndaki çok anlamlı Atatürk fotoğrafları sergisini gezdik.   Konser, Üniversite Protokol Şube Müdürü Gülsüm Altıner Bozlak ve Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Baha Sadık Akıner’in başarılı sunumunu ile gerçekleşti.   Konserde Üniversite Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Orta-Lise Korosu ve Bale Ana Sanat Dalı büyük beğeni aldı. Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve marşlar, 120 kişilik bir ekip ile canlı icra edildi.   Mersin’de çok sık göremediğimiz Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nu görmek ve dinlemek çok güzeldi. Daha önceleri de yazılarımda özlemini çektiğim” Deniz Kuvvetleri”ni kentimizde hissetmiş olduk. Yine Üniversite Konservatuarı’mızı sahnede görmek ve dinlemek gurur verdi. Özellikle iki farklı oluşumun aynı sahnede bir arada, uyum içerisinde olmaları farklı bir değerdeydi.   Kentin değerlerini hatırlatan böyle etkinliklerin daha sık olmasını diliyorum. 100. Yıl Kutlamalarına yakışan bu anlamlı etkinlik için başta Sn. Rektörümüze ve Sn.Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanımıza olmak üzere, Konservatuarımıza Bandomuza  ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.   HARUN ARSLAN…..12 Kasım 2023
Ekleme Tarihi: 12 Kasım 2023 - Pazar

“MEÜ’de 100. Yıl KUTLAMALARI”nı Taçlandıran BİR KONSER…

Mersin’de sahip olduğumuz birçok zenginliğin maalesef farkında değiliz.

Özellikle kültür ve sanat alanında çok şanslı bir iliz.

Hem Devlet Klasik Müziği Korosu, hem  Devlet Opera ve Balesi’ne sahip çok az ilden biriyiz.

 

Uzun yıllar kentten kopuk bulunan Mersin Üniversitesi son yıllarda kente yüzünü dönmeye başladı. Artık bir süredir Üniversitemize gidiyoruz, etkinliklere katılıyoruz, Üniversite mensuplarının kente katkısını görüyoruz.

Yöneticilerle sohbet ediyor, Üniversitemizle ilgili görüşlerimizi belirtiyor ve katkı alıyoruz.

Üniversite kent ilişkilerinde Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın değerli katkılarını her zaman takdirle anıyoruz.

 

Geçtiğimiz haftalarda Rektör Sn. Prof. Dr. Erol Yaşar, basını Üniversite’ye davet ederek bir basın toplantısı düzenledi. Üniversite ile ilgili geniş bilgi sahibi olduk.

Daha sonra da Üniversiteyi Sn. Rektörle birlikte gezerek, yerinde yapılanları gördük; çok mutlu olduk ve Üniversite’mizle gurur duyduk.

 

O gün gördüğüm, yeni yapılan muhteşem bir salon çok ilgimi çekmişti. Mersin’de salon sıkıntısı çekilen etkinlikler için gerçekten çok önemli hizmet görebilecek bir yer.

*                     *                     *

Şimdi çok özel ve değerli bir etkinlik için, Üniversitedeki basın toplantısında gördüğüm bu salondayız.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun birlikte düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konseri’ndeyiz. 

 

Konserden önce Yeni açılan Akdeniz Kültür Merkezi Sergi Salonu’ndaki çok anlamlı Atatürk fotoğrafları sergisini gezdik.

 

Konser, Üniversite Protokol Şube Müdürü Gülsüm Altıner Bozlak ve Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Baha Sadık Akıner’in başarılı sunumunu ile gerçekleşti.

 

Konserde Üniversite Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Orta-Lise Korosu ve Bale Ana Sanat Dalı büyük beğeni aldı.

Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve marşlar, 120 kişilik bir ekip ile canlı icra edildi.

 

Mersin’de çok sık göremediğimiz Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nu görmek ve dinlemek çok güzeldi. Daha önceleri de yazılarımda özlemini çektiğim” Deniz Kuvvetleri”ni kentimizde hissetmiş olduk.

Yine Üniversite Konservatuarı’mızı sahnede görmek ve dinlemek gurur verdi.

Özellikle iki farklı oluşumun aynı sahnede bir arada, uyum içerisinde olmaları farklı bir değerdeydi.

 

Kentin değerlerini hatırlatan böyle etkinliklerin daha sık olmasını diliyorum.

100. Yıl Kutlamalarına yakışan bu anlamlı etkinlik için başta Sn. Rektörümüze ve Sn.Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanımıza olmak üzere, Konservatuarımıza Bandomuza  ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.

 

HARUN ARSLAN…..12 Kasım 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.