Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

TİNGADER’in Mersin İl Jandarma Komutanlığı Ziyareti

Coğrafî ve stratejik konumu yanında, sosyolojik bakımdan  özel bir kent olan Mersin, Türkiye ortalamasının çok üzerinde göç almaktadır. Son dönemde ise özellikle liman bağlamında ekonomik işlevi daha da artmıştır. Bütün bu  nedenlerle Mersin, çok dinamik bir sosyolojik yapıya sahiptir.  Bu  dinamik yapının da, gündelik hayattan genel toplumsal huzura kadar çok karmaşık bir işleyişi vardır. Sosyo-ekonomik ve kültürel dinamizmin sorunsuz işleyişi, çok özel ve güçlü bir güvenlik ağını gerektirir. Hayatın, özellikle de günlük hayatın akışı, sektörel ve kurumsal işleyişin sorunsuz devamı için kendini hissettirmeyen, varlığı gözlenemeyen ama rasyonel, çağdaş bir güçlü GÜVENLİK SİSTEMİ’nin  önemi açıktır. Mersin bu açıdan Devletimizin de özel bir dikkatle konumladığı bir özel kenttir; başta Vali’lik makamı olmak üzere bütün güvenlik bürokrasisi, hiyerarşinin her kademesinde  Mersin’e özel bir liyakatle seçilir. Bu güvenlik ağının askerî kanadında İl Jandarma Komutanlığımızın terörle mücadele yanında, gündelik hayatın huzuru için büyük bir özveriyle hizmet ürettiğini biliyoruz. Bu hizmetler, bütün bir güvenlik hizmetleri gibi, başarılı olduğu sürece dikkat çekmez; Mersin’deki sorunsuz ve güvenli hayat akışının gerisinde nasıl büyük bir güvenlik ağının çalıştığını düşünmeyiz. İşte, TİNGADER olarak bu farkındalık, bilinç ve şükran duyguları içinde, İl Jandarma Komutanlığı makamında Sn. Tuğgeneral  Necip Çarıkcıoğlu’nu ziyaret ettim; kendilerine özverili çalışmaları için kentimiz ve hemşerilerimiz adına şükran duygularımızı ilettim. Devletimizin özellikle terör başta olmak üzere, ülke ve kent huzuruna kasteden karanlık odaklara dönük başarılı mücadelesi kapsamında, Mersin’in bir huzur ve kardeşlik kenti olarak öne çıktığını, bu konuda polisimizin, jandarmamızın  ve dolayısıyla hiyerarşinin her kademesindeki güvenlik teşkilatımızın başarısıyla gurur duyduğumuzu, TİNGADER olarak Mersin’deki güvenlik çalışmaları için hizmetkâr olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Nazik kabulleri ve ilgileri için İl Jandarma Komutanımız Sn. Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu’na kentim ve hemşerilerim  adına teşekkür ederim. HARUN ARSLAN…….19 Temmuz 2023
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2023 - Çarşamba

TİNGADER’in Mersin İl Jandarma Komutanlığı Ziyareti

Coğrafî ve stratejik konumu yanında, sosyolojik bakımdan  özel bir kent olan Mersin, Türkiye ortalamasının çok üzerinde göç almaktadır. Son dönemde ise özellikle liman bağlamında ekonomik işlevi daha da artmıştır. Bütün bu  nedenlerle Mersin, çok dinamik bir sosyolojik yapıya sahiptir.  Bu  dinamik yapının da, gündelik hayattan genel toplumsal huzura kadar çok karmaşık bir işleyişi vardır. Sosyo-ekonomik ve kültürel dinamizmin sorunsuz işleyişi, çok özel ve güçlü bir güvenlik ağını gerektirir. Hayatın, özellikle de günlük hayatın akışı, sektörel ve kurumsal işleyişin sorunsuz devamı için kendini hissettirmeyen, varlığı gözlenemeyen ama rasyonel, çağdaş bir güçlü GÜVENLİK SİSTEMİ’nin  önemi açıktır.

Mersin bu açıdan Devletimizin de özel bir dikkatle konumladığı bir özel kenttir; başta Vali’lik makamı olmak üzere bütün güvenlik bürokrasisi, hiyerarşinin her kademesinde  Mersin’e özel bir liyakatle seçilir. Bu güvenlik ağının askerî kanadında İl Jandarma Komutanlığımızın terörle mücadele yanında, gündelik hayatın huzuru için büyük bir özveriyle hizmet ürettiğini biliyoruz. Bu hizmetler, bütün bir güvenlik hizmetleri gibi, başarılı olduğu sürece dikkat çekmez; Mersin’deki sorunsuz ve güvenli hayat akışının gerisinde nasıl büyük bir güvenlik ağının çalıştığını düşünmeyiz.

İşte, TİNGADER olarak bu farkındalık, bilinç ve şükran duyguları içinde, İl Jandarma Komutanlığı makamında Sn. Tuğgeneral  Necip Çarıkcıoğlu’nu ziyaret ettim; kendilerine özverili çalışmaları için kentimiz ve hemşerilerimiz adına şükran duygularımızı ilettim.

Devletimizin özellikle terör başta olmak üzere, ülke ve kent huzuruna kasteden karanlık odaklara dönük başarılı mücadelesi kapsamında, Mersin’in bir huzur ve kardeşlik kenti olarak öne çıktığını, bu konuda polisimizin, jandarmamızın  ve dolayısıyla hiyerarşinin her kademesindeki güvenlik teşkilatımızın başarısıyla gurur duyduğumuzu, TİNGADER olarak Mersin’deki güvenlik çalışmaları için hizmetkâr olduğumuzu kendilerine ifade ettik.

Nazik kabulleri ve ilgileri için İl Jandarma Komutanımız Sn. Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu’na kentim ve hemşerilerim  adına teşekkür ederim.

HARUN ARSLAN…….19 Temmuz 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.