Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Toros Yaylaları”na Belediye Hizmetleri…

Her ilçe belediyesi kendi ilçelerine hizmet eder; kendi ilçesinde yaptığı hizmetlerle tanınır, anılır. Eğer bir ilçe belediye başkanı tüm il genelinde tanınmak, hizmet yapmak isterse onlar için yaz günlerinde önemli bir fırsat vardır: Yaylalara hizmet götürmek. Mersin’in önemli bir kesimi yaz aylarını yaylalarda geçirir; dolayısıyla her ilçeden hemşerilerimiz yaz aylarında yaylalardadır.  Yaylanın bağlı olduğu ilçe belediyesinin yaptığı hizmetleri görürler, takdir ederler, hatırlarlar. * * * Geçtiğimiz ay Toroslar Belediye Başkanı’nı ziyaret etmiş, yaylalardaki bazı sorunlardan söz etmiştim. Bildiğiniz gibi, son zamanlarda halkımız sağlık açısından spora ve özellikle sabah ve ikindi yürüyüşlerine önem veriyor. Gözne yaylasında bir spor sahası var;  her tarafı otlarla kaplanmıştı. Burada yürüyüş yapmak istense de otlardan dolayı yapılamıyordu. Konuyu sohbet arasında dile getirdim. Toroslar Belediye Başkanımız,  konuştuğumuzun hemen ertesi günü spor sahasını temizleterek kullanılır hale getirdi.    Bunun dışında Toroslar Belediyemiz yaylalardaki çalışmalara ağırlık verdi.  Birçok yol asfaltlandı. Yaylalardaki çalışmalar devam ediyor.   Hemşerilerimizin  çoğunun neredeyse 3 – 4 ayını geçirdiği yaylalarda yaşamlarını kolaylaştırılması gerek.   * * *   Yine ayrı bir konu : Yaylalarda yansıtıcıdan dolayı bir çok radyo istasyonu dinlenemiyor.  Konuyu TRT Çukurova Bölge Müdürümüze ilettim.  Hemen konu ile ilgilendi, gerekli yazışmalar yapıldı. Sanırım kısa zamanda bu sorun çözülecek.   Yıllar önce Gözne’de ambulans yoktu. O günlerde konuyu gündeme getirip, dönemin Valisi ve Sağlık Müdürü tarafından ambulans verilmesini sağlamıştık.   Bir çok hemşerimizin yaşamlarının neredeyse üçte birinin geçtiği yaylalara önem vermek ve hizmet götürmek tüm ilçelerdeki insanlarımızı kapsadığından çok önemlidir. Evet; hizmet yoğunluğu ve lojistik sorunlar nedeniyle buralara hizmet akışının güçlükleri vardır; ama sonuçta Mersin gibi yazları çok sıcak bir kentte, özellikle son yıllarda yoğunlaşan ölçüde bir yayla kültürü oluştu. Belediyelerimiz de kendi sınırları içindeki yaylalarda aylarca kalan hemşerilere ihtiyaç duyulan hizmetler için çalışıyorlar.  Bu bağlamda günlük hayatı kolaylaştıran ihtiyaçların karşılanması için , yaylalarda kent merkezlerine göre daha güç ulaşılan imkânları sağlayan belediye hizmetleri büyük önem taşıyor. Ulaşımdan çevre temizliğine, yol bakımından rekreasyon hizmetlerine, sağlıktan iletişime bu hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi gerekiyor.  Büyükşehir Belediyesi de ulaşımda önemli bir katkı veriyor. Belediyelerimizin bu konudaki gayretlerine tanık oluyoruz; bunun gelişerek devamını dilerim.   HARUN ARSLAN….26 Ağustos 2023
Ekleme Tarihi: 26 Ağustos 2023 - Cumartesi

“Toros Yaylaları”na Belediye Hizmetleri…

Her ilçe belediyesi kendi ilçelerine hizmet eder; kendi ilçesinde yaptığı hizmetlerle tanınır, anılır.
Eğer bir ilçe belediye başkanı tüm il genelinde tanınmak, hizmet yapmak isterse onlar için yaz günlerinde önemli bir fırsat vardır:
Yaylalara hizmet götürmek.
Mersin’in önemli bir kesimi yaz aylarını yaylalarda geçirir; dolayısıyla her ilçeden hemşerilerimiz yaz aylarında yaylalardadır. 
Yaylanın bağlı olduğu ilçe belediyesinin yaptığı hizmetleri görürler, takdir ederler, hatırlarlar.
* * *
Geçtiğimiz ay Toroslar Belediye Başkanı’nı ziyaret etmiş, yaylalardaki bazı sorunlardan söz etmiştim.
Bildiğiniz gibi, son zamanlarda halkımız sağlık açısından spora ve özellikle sabah ve ikindi yürüyüşlerine önem veriyor.
Gözne yaylasında bir spor sahası var;  her tarafı otlarla kaplanmıştı. Burada yürüyüş yapmak istense de otlardan dolayı yapılamıyordu.
Konuyu sohbet arasında dile getirdim.
Toroslar Belediye Başkanımız,  konuştuğumuzun hemen ertesi günü spor sahasını temizleterek kullanılır hale getirdi. 
 
Bunun dışında Toroslar Belediyemiz yaylalardaki çalışmalara ağırlık verdi. 
Birçok yol asfaltlandı. Yaylalardaki çalışmalar devam ediyor.
 
Hemşerilerimizin  çoğunun neredeyse 3 – 4 ayını geçirdiği yaylalarda yaşamlarını kolaylaştırılması gerek.
 
* * *
 
Yine ayrı bir konu : Yaylalarda yansıtıcıdan dolayı bir çok radyo istasyonu dinlenemiyor. 
Konuyu TRT Çukurova Bölge Müdürümüze ilettim. 
Hemen konu ile ilgilendi, gerekli yazışmalar yapıldı. Sanırım kısa zamanda bu sorun çözülecek.
 
Yıllar önce Gözne’de ambulans yoktu.
O günlerde konuyu gündeme getirip, dönemin Valisi ve Sağlık Müdürü tarafından ambulans verilmesini sağlamıştık.
 
Bir çok hemşerimizin yaşamlarının neredeyse üçte birinin geçtiği yaylalara önem vermek ve hizmet götürmek tüm ilçelerdeki insanlarımızı kapsadığından çok önemlidir. Evet; hizmet yoğunluğu ve lojistik sorunlar nedeniyle buralara hizmet akışının güçlükleri vardır; ama sonuçta Mersin gibi yazları çok sıcak bir kentte, özellikle son yıllarda yoğunlaşan ölçüde bir yayla kültürü oluştu.
Belediyelerimiz de kendi sınırları içindeki yaylalarda aylarca kalan hemşerilere ihtiyaç duyulan hizmetler için çalışıyorlar. 
Bu bağlamda günlük hayatı kolaylaştıran ihtiyaçların karşılanması için , yaylalarda kent merkezlerine göre daha güç ulaşılan imkânları sağlayan belediye hizmetleri büyük önem taşıyor. Ulaşımdan çevre temizliğine, yol bakımından rekreasyon hizmetlerine, sağlıktan iletişime bu hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi gerekiyor. 
Büyükşehir Belediyesi de ulaşımda önemli bir katkı veriyor. Belediyelerimizin bu konudaki gayretlerine tanık oluyoruz; bunun gelişerek devamını dilerim.
 
HARUN ARSLAN….26 Ağustos 2023
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.