Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

10 Kasım’da Atatürk’ü Anmak Ve Örnek Bir Özel Girişimci: “Derya Grup”

Büyük önder Atatürk,10 Kasım ölüm günü kentimizde yine özlemle saygıyla anıldı. *Valilik, kent protokolü ile birlikte anma töreni düzenledi. *Büyükşehir Belediyesi, *Yenişehir Belediyesi, *Mezitli Belediyesi, *Akdeniz Belediyesi, *Toroslar Belediyesi , törenler ve çeşitli etkinliklerle Atatürk’ümüzü andı; özlem ve şükranla dolu konuşmalar yapıldı. Özetle; her yıl olduğu gibi merkezî  ve yerel yönetimlerin 10 Kasım’da   Atatürk’ü anma programları beklenilen düzende ve içerikte uygulandı. *                     *                     * Peki; zaten anma törenlerini yapmak zorunda olan resmi kurumların dışında, kentimizde hangi özel oluşum  Atatürk’ü  andı ? Tabii her yıl olduğu gibi, “Derya Grup”. Derya Grup,  “Derya Sanat Sokağı”nda kalabalık bir grupla saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı’nın okunduğu ve Sanat Sokağı’nda yaptırdıkları Atatürk büstüne karanfil bırakılan bir tören düzenledi. Derya Grup, 20 yıldır Mezitli bölgesinde oluşturdukları Sanat Sokağı’nda bu tür törenleri düzenliyorlar. Bunların içerisinde Çocuk Şenlikleri, Milli Bayram Günleri Kutlamaları ve kentimizin kültür-sanat ortamını zenginleştiren, kentimize katkı veren çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler var. Çağdaş kent ve kentlileşme süreci, resmî kurumsal yapılar ve dinamik toplumsal kuruluşların dışında özellikle vizyoner girişimcilerin öncü çalışmalarıyla güç ve anlam kazanır. Kaldı ki  kentteki sermaye birikimi, elbette bir yanıyla kent burjuvazisinin cesur ve atak hizmetleriyle oluşur; ama buna eşlik etmesi gereken bir “Kente Hizmet” boyutu vardır. Girişimcilerin özellikle o kentteki kültür-sanat çalışmalarına, ulusal duyarlıklara ve çevre sorunlarına dönük hassasiyetleri, katkıları önemlidir, gereklidir.   Bu bağlamda Derya Grup, 40 yıldır *inşaat, *otomotiv, *sigorta, *elektronik, *tekstil, *güvenlik sistemleri ve   *gıda sektöründe Mersin merkezli, Adana, İstanbul, Malatya, Tarsus ve Anamur’da hizmetlerini yürütmektedir. Merkezlerini Mersin’de yapmaları  önemlidir ve özellikle Mezitli bölgesinde faaliyet göstermeleri hem kentimize ve daha çok da Mezitli ilçemize ekonomik ve istihdam açısından ciddi katkı vermektedir. Bir ticari firmanın Atatürk’e, Milli günlerimize olduğu kadar,  sanata ve kültüre bu denli değer vermesi her türlü övgüyü hak ediyor.   Bizlere de kentimizde yapılan iyi şeyleri takdir etmek, kentin gelişmesine katkı verenleri cesaretlendirmek ve teşekkür etmek düşüyor.   Ben de bu kentte yaşayan bir Mersinli olarak kendilerine kentimiz adına teşekkür ediyorum. Sürece doğrudan katıldığım, tanıklık ettiğim ciddî sanatsal çalışmalara katkıları var; önümüzdeki kısa zaman diliminde bunu da kentimize örnek bir hizmet olarak sunacaklar. Kültüre sanata özel bir değer verdiğini, hizmet programları içinde bu konulara geniş zaman ve imkân ayırdığını yakından izlediğim Başkan Neşet Tarhan için Mezitli’de böylesine model bir sermaye grubunun varlığı kıymetlidir; çoğalmalıdır.   HARUN ARSLAN......13 Kasım 2020   .        
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2020 - Cuma

10 Kasım’da Atatürk’ü Anmak Ve Örnek Bir Özel Girişimci: “Derya Grup”

Büyük önder Atatürk,10 Kasım ölüm günü kentimizde yine özlemle saygıyla anıldı.

*Valilik, kent protokolü ile birlikte anma töreni düzenledi.

*Büyükşehir Belediyesi,

*Yenişehir Belediyesi,

*Mezitli Belediyesi,

*Akdeniz Belediyesi,

*Toroslar Belediyesi , törenler ve çeşitli etkinliklerle Atatürk’ümüzü andı; özlem ve şükranla dolu konuşmalar yapıldı.

Özetle; her yıl olduğu gibi merkezî  ve yerel yönetimlerin 10 Kasım’da   Atatürk’ü anma programları beklenilen düzende ve içerikte uygulandı.

*                     *                     *

Peki; zaten anma törenlerini yapmak zorunda olan resmi kurumların dışında, kentimizde hangi özel oluşum  Atatürk’ü  andı ?

Tabii her yıl olduğu gibi, “Derya Grup”.

Derya Grup,  “Derya Sanat Sokağı”nda kalabalık bir grupla saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı’nın okunduğu ve Sanat Sokağı’nda yaptırdıkları Atatürk büstüne karanfil bırakılan bir tören düzenledi.

Derya Grup, 20 yıldır Mezitli bölgesinde oluşturdukları Sanat Sokağı’nda bu tür törenleri düzenliyorlar.

Bunların içerisinde Çocuk Şenlikleri, Milli Bayram Günleri Kutlamaları ve kentimizin kültür-sanat ortamını zenginleştiren, kentimize katkı veren çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler var.

Çağdaş kent ve kentlileşme süreci, resmî kurumsal yapılar ve dinamik toplumsal kuruluşların dışında özellikle vizyoner girişimcilerin öncü çalışmalarıyla güç ve anlam kazanır. Kaldı ki  kentteki sermaye birikimi, elbette bir yanıyla kent burjuvazisinin cesur ve atak hizmetleriyle oluşur; ama buna eşlik etmesi gereken bir “Kente Hizmet” boyutu vardır. Girişimcilerin özellikle o kentteki kültür-sanat çalışmalarına, ulusal duyarlıklara ve çevre sorunlarına dönük hassasiyetleri, katkıları önemlidir, gereklidir.

 

Bu bağlamda Derya Grup, 40 yıldır

*inşaat,

*otomotiv,

*sigorta,

*elektronik,

*tekstil,

*güvenlik sistemleri ve  

*gıda sektöründe Mersin merkezli, Adana, İstanbul, Malatya, Tarsus ve Anamur’da hizmetlerini yürütmektedir.

Merkezlerini Mersin’de yapmaları  önemlidir ve özellikle Mezitli bölgesinde faaliyet göstermeleri hem kentimize ve daha çok da Mezitli ilçemize ekonomik ve istihdam açısından ciddi katkı vermektedir.


Bir ticari firmanın Atatürk’e, Milli günlerimize olduğu kadar,  sanata ve kültüre bu denli değer vermesi her türlü övgüyü hak ediyor.

 

Bizlere de kentimizde yapılan iyi şeyleri takdir etmek, kentin gelişmesine katkı verenleri cesaretlendirmek ve teşekkür etmek düşüyor.

 

Ben de bu kentte yaşayan bir Mersinli olarak kendilerine kentimiz adına teşekkür ediyorum. Sürece doğrudan katıldığım, tanıklık ettiğim ciddî sanatsal çalışmalara katkıları var; önümüzdeki kısa zaman diliminde bunu da kentimize örnek bir hizmet olarak sunacaklar.

Kültüre sanata özel bir değer verdiğini, hizmet programları içinde bu konulara geniş zaman ve imkân ayırdığını yakından izlediğim Başkan Neşet Tarhan için Mezitli’de böylesine model bir sermaye grubunun varlığı kıymetlidir; çoğalmalıdır.

 

HARUN ARSLAN......13 Kasım 2020

 

.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.