Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Adana – İstanbul – Hamburg Havalimanlarında 24 Saat

Atatürk’ün emaneti olan CUMHURİYET için en değerli ve anlamlı davranışı bu yıl Devletimiz gösterdi ve dünya ölçeğinde dev bir yatırım hizmete açıldı: Dünyanın en büyük havalimanlarından biri İstanbul’da açıldı; İSTANBUL HAVALİMANI… Geçtiğimiz hafta ben de neredeyse tüm bir günümü havalimanlarında geçirdim. Adana – İstanbul – Hamburg Adana’dan İstanbul aktarmalı Hamburg’a uçtum.   İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gayet düzenli bir şekilde kontrollerden geçtim. Görevliler son derece kibar, dikkatli ve anlayışlı idi. Çok sayıda yurt dışına çıkacak yolcu vardı. 6 pasaport kontrol noktasından 15 dakika gibi kısa bir sürede geçtim. Sorunsuz bir şekilde İstanbul’dan ayrıldım.   Hamburg Havaalanı’nda çok sayıda yolcu kalabalığı içerisinde pasaport kontrol salonuna geldim. Uzun yolculuktan dolayı birçok yolcu tuvalete girmek istemişti; ama yalnızca iki tuvalet vardı ve yolcular uzun süre tuvalet kuyruğunda beklemek zorunda kaldılar. Pasaport kuyruğuna girdim. Yalnızca 2 pasaport kontrol noktası vardı. Tam bir saat pasaport kuyruğunda bekledim. Dönüş yolunda gayet kaba görevliler önce eşyalarımı garip bir düzen içerisinde aradılar, sonra da, daha önce bir aletin üzerine çıkıp kontrol edilmesine rağmen, tekrar görevli tarafından üzerim uzun uzun arandı.   İstanbul ve Hamburg arasında inanılmaz bir fark vardı. Maalesef içimizdeki kompleksle, hep batıyı kendimizden üstün görür ülkemizi eleştiririz. Kültür ve sanattan sosyolojik değerlendirmelerimize kadar sinmiştir bu aşağılık kompleksi ve Batı özeni! Bu eleştiriyi yurt dışını tanıyanların dışında, hiç yurt dışında bulunmamış olanlar da yaparlar. Almanya’nın, Havalimanları konusunda Türkiye’nin seviyesine gelmesi için daha çok uzun bir yol alması gerek. Gerçekten havacılık konusunda batıyı geride bırakmışız.   Uçakta tanıştığım bazı Filipinlerden gelen Almanların,  İstanbul üzerinden   Almanya’ya geldiklerini öğrendim. Yeni Havalimanımız İSTANBUL HAVALİMANI’nın ne kadar gerekli olduğu malum. Batı ülkeleri ve özellikle Almanya için de hiç memnun edici bir durumun olmayacağı da açık... Yeni Havalimanı ile Türkiye havacılıkta diğer ülkelerle arasındaki mesafeyi daha da açacaktır. Gelin her türlü dar politik değerlerimizden uzak,  ülkemizin başarıları ile gururlanalım ve geleceğe hep kötümser bakmayalım. Özellikle de moral değerler, sosyal ve geleneksel yapılar, ahlakî ve insanî ölçüler, estetik yaratılar söz konusu olduğunda Batı karşısında duyulan o aşağılık kompleksinden sıyrılalım ve evrensel değerler yanında toplumsal hayatımıza sinmiş kıymetlerimizi koruyalım. Kaldı ki, İSTANBUL HAVALİMANI ve öncesindeki dev yatırımlar dikkate alındığında, ülkemizin de neleri başarmaya muktedir olduğuna bütün dünya tanıklık ediyor. Kişisel ve toplumsal düzeyde kendimize inanalım, güvenelim ve çalışalım…   HARUN ARSLAN    
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2018 - Çarşamba

Adana – İstanbul – Hamburg Havalimanlarında 24 Saat

Atatürk’ün emaneti olan CUMHURİYET için en değerli ve anlamlı davranışı bu yıl Devletimiz gösterdi ve dünya ölçeğinde dev bir yatırım hizmete açıldı:

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri İstanbul’da açıldı; İSTANBUL HAVALİMANI…

Geçtiğimiz hafta ben de neredeyse tüm bir günümü havalimanlarında geçirdim.

Adana – İstanbul – Hamburg

Adana’dan İstanbul aktarmalı Hamburg’a uçtum.

 

İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gayet düzenli bir şekilde kontrollerden geçtim. Görevliler son derece kibar, dikkatli ve anlayışlı idi.

Çok sayıda yurt dışına çıkacak yolcu vardı.

6 pasaport kontrol noktasından 15 dakika gibi kısa bir sürede geçtim.

Sorunsuz bir şekilde İstanbul’dan ayrıldım.

 

Hamburg Havaalanı’nda çok sayıda yolcu kalabalığı içerisinde pasaport kontrol salonuna geldim.

Uzun yolculuktan dolayı birçok yolcu tuvalete girmek istemişti; ama yalnızca iki tuvalet vardı ve yolcular uzun süre tuvalet kuyruğunda beklemek zorunda kaldılar.

Pasaport kuyruğuna girdim.

Yalnızca 2 pasaport kontrol noktası vardı.

Tam bir saat pasaport kuyruğunda bekledim.

Dönüş yolunda gayet kaba görevliler önce eşyalarımı garip bir düzen içerisinde aradılar, sonra da, daha önce bir aletin üzerine çıkıp kontrol edilmesine rağmen, tekrar görevli tarafından üzerim uzun uzun arandı.

 

İstanbul ve Hamburg arasında inanılmaz bir fark vardı.

Maalesef içimizdeki kompleksle, hep batıyı kendimizden üstün görür ülkemizi eleştiririz.

Kültür ve sanattan sosyolojik değerlendirmelerimize kadar sinmiştir bu aşağılık kompleksi ve Batı özeni!

Bu eleştiriyi yurt dışını tanıyanların dışında, hiç yurt dışında bulunmamış olanlar da yaparlar.

Almanya’nın, Havalimanları konusunda Türkiye’nin seviyesine gelmesi için daha çok uzun bir yol alması gerek.

Gerçekten havacılık konusunda batıyı geride bırakmışız.

 

Uçakta tanıştığım bazı Filipinlerden gelen Almanların,  İstanbul üzerinden   Almanya’ya geldiklerini öğrendim.

Yeni Havalimanımız İSTANBUL HAVALİMANI’nın ne kadar gerekli olduğu malum. Batı ülkeleri ve özellikle Almanya için de hiç memnun edici bir durumun olmayacağı da açık...

Yeni Havalimanı ile Türkiye havacılıkta diğer ülkelerle arasındaki mesafeyi daha da açacaktır.

Gelin her türlü dar politik değerlerimizden uzak,  ülkemizin başarıları ile gururlanalım ve geleceğe hep kötümser bakmayalım.

Özellikle de moral değerler, sosyal ve geleneksel yapılar, ahlakî ve insanî ölçüler, estetik yaratılar söz konusu olduğunda Batı karşısında duyulan o aşağılık kompleksinden sıyrılalım ve evrensel değerler yanında toplumsal hayatımıza sinmiş kıymetlerimizi koruyalım.

Kaldı ki, İSTANBUL HAVALİMANI ve öncesindeki dev yatırımlar dikkate alındığında, ülkemizin de neleri başarmaya muktedir olduğuna bütün dünya tanıklık ediyor.

Kişisel ve toplumsal düzeyde kendimize inanalım, güvenelim ve çalışalım…

 

HARUN ARSLAN

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.