Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Artık “Millet Bahçemiz” Var…

Mersin Millet Bahçesi tamamlandı. Açılışı yapıldı. Artık halkımızın hizmetinde. Belki de ilk kez Mersin tarihinde bir projeye kimse itiraz etmedi, engellenmedi, geciktirilmedi ve kısa sürede bitirildi. Sahildeki “Kültür Park” bile tamamen dolmazken ve Mersin’in ihtiyacını karşılayabilirken, şimdi yeni bir parkımız var!   Halkımız hemen bu devasa parkın kullanımına başlayabilir. Çekirdeğinizi, karpuzunuzu, tüpünüzü, çaydanlığınızı alın; park sizi bekliyor. Suriyeli misafirlerimiz için de yeni bir toplanma alanı olabilir. *                     *                     * Salgın sonrası, ekonomik durum, yoksulluk, hastalık hiç biri önemli değil. Dolmuşlar zamlansa da, bulun dolmuş parasını, gıda ürünleri zamlansa da alın bir şeyler… parka gelin! Denizi seyretmek, deniz kokusunu almak, gökyüzüne, ağaçlara, çiçeklere bakmak nasıl olsa bedava.   Kent ekonomisine katkı vermek üzere,  artık bazı ilçelerin dahi havaalanları olmasına rağmen Mersin gibi önemli bir Büyükşehrin Havalimanı 10 yıldır tamamlanamamış! Kimin umurunda! Millet Bahçesi var ya… Akdeniz yolu yıllardır bitirilemiyor! Kimin umurunda! Yaşasın Millet Bahçesi! 15 bin yatak kapasiteli Kazanlı Turizm Projesine henüz başlanmamış. Kimin umurunda. Mersin’in kent ekonomisine katkı verecek onlarca proje, yatırım engellenmiş, geciktirilmiş. Kimin umurumda! Millet Bahçesi tesellimiz olsun!   Bir kişi de çıkıp Millet Bahçesi yerine Havalimanımızı yada Sahil Yolumuzu bitirin! dememiş. Şimdi herkes Millet Bahçemizde mutlu vakit geçirsin! Önemli ve kentin geleceği için elzem yatırımların başlandığı günlerde doğan Mersinli çocuklar, şimdi büyüdüler; orta öğretime gidiyorlar. Havalimanı bekliyor!   Sanırım Mersin’in bu talihsizliği yeni değil, 25 yıl öncesine dayanır. Mersin’in turizm alanında gelişimini sağlayacak Kumkuyu Stol Havalimanı projesi de gerçekleşememişti! Hatta ihalesi yapılan ödeneği çıkan Hava limanı; Mersin’in üç Bakana sahip olduğu ve birinin de Ulaştırma Bakanı olduğu bir dönemde bile gerçekleşemedi. Mersin’in maalesef kadersizliği bu. Olsun ama; enseyi karartmayalım; Millet Bahçemizde çekirdek çitleyelim, balon uçuralım, pamuk şeker yiyelim…   Keşke Dünya Çevre Günü’nü bile ayrı ayrı kutlayan Belediyelerimiz, en azından  o gün bir birliktelik sergileyip, Millet Bahçesi açılışını olsun hep beraber, kol kola kutlayabilselerdi. Kente sahip çıkma konusunda ortak irade beyan etselerdi. Hava Limanı mı? Aceleye gerek yok; “İstemezük” çü demokrasi kahramanlarımız şimdilik Millet Bahçesinin keyfini çıkarsınlar hele…   Bu kent için nutuk atan, sloganlarla miting yapan, koltuk kapan, makam kovalayan hemşerilerime Millet Bahçesinde mutlu günler dileklerim.   HARUN ARSLAN......14. Haziran 2021    
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2021 - Pazartesi

Artık “Millet Bahçemiz” Var…

Mersin Millet Bahçesi tamamlandı. Açılışı yapıldı. Artık halkımızın hizmetinde.

Belki de ilk kez Mersin tarihinde bir projeye kimse itiraz etmedi, engellenmedi, geciktirilmedi ve kısa sürede bitirildi.

Sahildeki “Kültür Park” bile tamamen dolmazken ve Mersin’in ihtiyacını karşılayabilirken, şimdi yeni bir parkımız var!

 

Halkımız hemen bu devasa parkın kullanımına başlayabilir.

Çekirdeğinizi, karpuzunuzu, tüpünüzü, çaydanlığınızı alın; park sizi bekliyor.

Suriyeli misafirlerimiz için de yeni bir toplanma alanı olabilir.

*                     *                     *

Salgın sonrası, ekonomik durum, yoksulluk, hastalık hiç biri önemli değil.

Dolmuşlar zamlansa da, bulun dolmuş parasını, gıda ürünleri zamlansa da alın bir şeyler… parka gelin! Denizi seyretmek, deniz kokusunu almak, gökyüzüne, ağaçlara, çiçeklere bakmak nasıl olsa bedava.

 

Kent ekonomisine katkı vermek üzere,  artık bazı ilçelerin dahi havaalanları olmasına rağmen Mersin gibi önemli bir Büyükşehrin Havalimanı 10 yıldır tamamlanamamış! Kimin umurunda! Millet Bahçesi var ya…

Akdeniz yolu yıllardır bitirilemiyor! Kimin umurunda! Yaşasın Millet Bahçesi!

15 bin yatak kapasiteli Kazanlı Turizm Projesine henüz başlanmamış. Kimin umurunda.

Mersin’in kent ekonomisine katkı verecek onlarca proje, yatırım engellenmiş, geciktirilmiş. Kimin umurumda! Millet Bahçesi tesellimiz olsun!

 

Bir kişi de çıkıp Millet Bahçesi yerine Havalimanımızı yada Sahil Yolumuzu bitirin! dememiş.

Şimdi herkes Millet Bahçemizde mutlu vakit geçirsin!

Önemli ve kentin geleceği için elzem yatırımların başlandığı günlerde doğan Mersinli çocuklar, şimdi büyüdüler; orta öğretime gidiyorlar.

Havalimanı bekliyor!

 

Sanırım Mersin’in bu talihsizliği yeni değil, 25 yıl öncesine dayanır.

Mersin’in turizm alanında gelişimini sağlayacak Kumkuyu Stol Havalimanı projesi de gerçekleşememişti!

Hatta ihalesi yapılan ödeneği çıkan Hava limanı; Mersin’in üç Bakana sahip olduğu ve birinin de Ulaştırma Bakanı olduğu bir dönemde bile gerçekleşemedi.

Mersin’in maalesef kadersizliği bu.

Olsun ama; enseyi karartmayalım; Millet Bahçemizde çekirdek çitleyelim, balon uçuralım, pamuk şeker yiyelim…

 

Keşke Dünya Çevre Günü’nü bile ayrı ayrı kutlayan Belediyelerimiz, en azından  o gün bir birliktelik sergileyip, Millet Bahçesi açılışını olsun hep beraber, kol kola kutlayabilselerdi. Kente sahip çıkma konusunda ortak irade beyan etselerdi.

Hava Limanı mı? Aceleye gerek yok; “İstemezük” çü demokrasi kahramanlarımız şimdilik Millet Bahçesinin keyfini çıkarsınlar hele…

 

Bu kent için nutuk atan, sloganlarla miting yapan, koltuk kapan, makam kovalayan hemşerilerime Millet Bahçesinde mutlu günler dileklerim.

 

HARUN ARSLAN......14. Haziran 2021

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.