Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

AZERBAYCAN’dan KKTC’ye GÖNÜL KÖPRÜSÜ İNŞÂSI için : “AZERBAYCAN’a KKTC için MEKTUP “

Değerli dostum, Azerbaycan Yükseliş Partisi Genel Başkanı  Sn. Anar Asadlı; Türkiye Cumhuriyetine olan derin sevginizi ve duyarlılığınızı biliyorum; Türkiye Cumhuriyeti’nin kutlama günlerinde bana yolladığınız tebrik mesajları minnet ve takdirle hep hafızamdadır. Güçlü  Atatürk hayranlığınızı, O’nun ilkelerine bağlılığınızı biliyorum..   Bizler de özellikle” Karabağ Zaferi”nde kutlamalarımızı aynı duygularla yapıyor, Akdeniz ve KKTC Bölge Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğum TİNGADER (Türkiye İnternet Gazetecileri ve İnternet Gazeteciliği Derneği) olarak Kardeş Azerbaycan’a sevgimizi, dostluğumuzu ve desteğimizi her fırsatta belirtiyoruz.   KKTC de aynı duygularla,  Azerbaycan’ın zafer günlerini içtenlikle kutluyor; acılarınızı ve sevinçlerinizi devlet diplomasisinin bütün duyarlığıyla paylaşıyor. Bu bağlamda, geçtiğimiz hafta KKTC Dışişleri Bakanlığı şu mesajı yayımladı:   “Kardeş ülke Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması münasebetiyle kahraman Azerbaycan ordusunun ve halkının 8 Kasım - Zafer Günü'nü tebrik eder, bütün şehitlerimizi rahmetle anarız.”   Yine geçtiğimiz hafta KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar,” Özbekistan Ekonomik İşbirliği Zirvesi”ne katıldı. Zirvede Türkiye Cumhurbaşkanı  Sn. Recep Tayyip Erdoğan,  Azerbaycan’ın da dahil olduğu bazı ülkelere “KKTC ye Destek” çağrısında bulundu.   Malûm; iki yıl önce KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ı Kıbrıs’ta ziyaret etmiş, KKTC’ nin tanınması konusunda desteklerinizi belirtmiştiniz. Ben de, Mersin’de sizinle görüşmelerimizde bu konuda desteğinizi talep etmiştim.   Malumunuzdur: 15 Kasım, KKTC’ nin kuruluşunun 40. yılı… Artık Türkî Cumhuriyetleri’nin de KKTC’nin tanınması ve desteklenmesi konusunda bir adım atmaları zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu konuda da    “İki Devlet Tek Millet ” kavramında buluştuğumuz  Azerbaycan’ın  öncülük etmesi  doğaldır. Son dönemde bir yandan Ukranya- Rusya arasındaki sıcak çatışma ve Kardeş Filistin halkına yaşatılan İsrail zulmü, öte yandan küresel ölçekte belirginleşen yeni dünya düzeni açısından, Sn. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde somutlanan Türkî Cumhuriyetler odaklı dayanışma hattı, güçlü, cesur, adil ve  hakka dayalı bir siyasi irade beyanını öngörmektedir. Hukuk ve sosyoloji eğitimi almış,  Batı’yı iyi tanıyan,  kendi ülkesinin sorunları ve imkânları üzerine vizyoner analizler yapan,  son derece donanımlı bir siyasetçi olarak sizin de “15 Kasım”da irade beyanınızla bu desteği vermenizi bekliyorum Saygılarımla.                                                                                                                                                   Harun Arslan TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Akdeniz ve KKTC Bölge Başkanı
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2023 - Pazartesi

AZERBAYCAN’dan KKTC’ye GÖNÜL KÖPRÜSÜ İNŞÂSI için : “AZERBAYCAN’a KKTC için MEKTUP “

Değerli dostum, Azerbaycan Yükseliş Partisi Genel Başkanı  Sn. Anar Asadlı;

Türkiye Cumhuriyetine olan derin sevginizi ve duyarlılığınızı biliyorum; Türkiye Cumhuriyeti’nin kutlama günlerinde bana yolladığınız tebrik mesajları minnet ve takdirle hep hafızamdadır.

Güçlü  Atatürk hayranlığınızı, O’nun ilkelerine bağlılığınızı biliyorum..

 

Bizler de özellikle” Karabağ Zaferi”nde kutlamalarımızı aynı duygularla yapıyor, Akdeniz ve KKTC Bölge Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğum TİNGADER (Türkiye İnternet Gazetecileri ve İnternet Gazeteciliği Derneği) olarak Kardeş Azerbaycan’a sevgimizi, dostluğumuzu ve desteğimizi her fırsatta belirtiyoruz.

 

KKTC de aynı duygularla,  Azerbaycan’ın zafer günlerini içtenlikle kutluyor; acılarınızı ve sevinçlerinizi devlet diplomasisinin bütün duyarlığıyla paylaşıyor.

Bu bağlamda, geçtiğimiz hafta KKTC Dışişleri Bakanlığı şu mesajı yayımladı:

 

“Kardeş ülke Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması münasebetiyle kahraman Azerbaycan ordusunun ve halkının 8 Kasım - Zafer Günü'nü tebrik eder, bütün şehitlerimizi rahmetle anarız.”

 

Yine geçtiğimiz hafta KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar,” Özbekistan Ekonomik İşbirliği Zirvesi”ne katıldı.

Zirvede Türkiye Cumhurbaşkanı  Sn. Recep Tayyip Erdoğan,  Azerbaycan’ın da dahil olduğu bazı ülkelere “KKTC ye Destek” çağrısında bulundu.

 

Malûm; iki yıl önce KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ı Kıbrıs’ta ziyaret etmiş, KKTC’ nin tanınması konusunda desteklerinizi belirtmiştiniz.

Ben de, Mersin’de sizinle görüşmelerimizde bu konuda desteğinizi talep etmiştim.

 

Malumunuzdur: 15 Kasım, KKTC’ nin kuruluşunun 40. yılı…

Artık Türkî Cumhuriyetleri’nin de KKTC’nin tanınması ve desteklenmesi konusunda bir adım atmaları zamanının geldiğini düşünüyorum.

Bu konuda da    “İki Devlet Tek Millet ” kavramında buluştuğumuz  Azerbaycan’ın  öncülük etmesi  doğaldır.

Son dönemde bir yandan Ukranya- Rusya arasındaki sıcak çatışma ve Kardeş Filistin halkına yaşatılan İsrail zulmü, öte yandan küresel ölçekte belirginleşen yeni dünya düzeni açısından, Sn. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde somutlanan Türkî Cumhuriyetler odaklı dayanışma hattı, güçlü, cesur, adil ve  hakka dayalı bir siyasi irade beyanını öngörmektedir.

Hukuk ve sosyoloji eğitimi almış,  Batı’yı iyi tanıyan,  kendi ülkesinin sorunları ve imkânları üzerine vizyoner analizler yapan,  son derece donanımlı bir siyasetçi olarak sizin de “15 Kasım”da irade beyanınızla bu desteği vermenizi bekliyorum

Saygılarımla.

                                                                       

                                                                         

Harun Arslan

TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı

Akdeniz ve KKTC Bölge Başkanı

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.