Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

BİR “ ADAY SEÇİLMEME TOPLANTISI” ARDINDAN…

Bazı haberler vardır, uzun zaman geçse de hafızamızda kalır. Bunlardan biri İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun “Temel Atmama Töreni” dir.   Bu bana geçtiğimiz hafta yapılan Ak Parti’nin ” Aday Tanıtım Toplantısı”nı hatırlattı. Bu toplantının adı pekala “Aday Tanıtmama” ya da “ Aday Seçilmeme” toplantısı olabilirdi.   Ak Parti’nin ilginç bir şekilde ( her dönem olduğu gibi) Mersin’i kazanmama hesabına dayalı seçim çalışmasında (!), kazanma şansı en zor olan üç büyük ilçenin Aday Tanıtım Programı gerçekleştiriliyor. Önce duyuru afişlerinde Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı görülüyor ve doğal olarak kendisinin katılacağı anlaşılıyor. Daha sonra ikinci bir duyuru afişi yayımlanıyor; bu defa Genel Başkan Vekilinin fotoğrafı var ve o katılıyor.   Ben her seçim döneminde İktidar Partisinin Mersin’i almak istemediğini yazarım. Kazanamayacak adaylar çıkarılır ve parti yönetimleri de yalnızca göstermelik çalışmalar yaparlar. Bu hesabı (!) az daha zora sokacak bir istisna oldu: Her türlü zorluklara rağmen kazanmaya en yakın olduğu dönem, Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ile seçime girilen dönemdi. Bugüne kadarki en yüksek oyu alan Mustafa Sever, belki 1.5 puanlık bir artış daha sağlasa seçimi kazanacağı anlaşıldı. Bu durum görülünce de, kaybetmesi için her türlü engelleme yapıldı.   Tüm bunlardan zarar gören kim? Mersin ve Mersinliler… *Yıllardır bitirilemeyen bir Havalimanı ve Sahil Yolu, *Henüz başlayamayan bir büyük turizm projesi, *Riske giren konteyner limanı, *Kent içi ulaşımdaki ilkel dolmuş sistemi, ve başlayamayan, yarım kalan birçok proje. Maalesef gerçek budur. İlçe belediyeleri bağlamında da durum şöyle: Geçtiğimiz dönem, ancak çok farklı nedenlerle ve ilginç siyasal olguların etkisiyle kazanılan Akdeniz Belediyesi ve uzun yıllardır kazanılamayan Yenişehir ve Mezitli Belediyeleri… Ancak bu dönem, bazı anlaşmalar ve seçim stratejileri açısından ve her parti   için uygun bir dönemdir. Garip bir biçimde sürpriz siyasal ittifaklar yapılıyor; kaymalar ve kopuşlar yaşanıyor. Bu nedenle hemen her parti kendince bir pazarlık fırsatı ya da zorunluluğu içinde …   Neredeyse her siyasi görüşün önemli ölçüde temsil edildiği, bu anlamda da demokrasinin biçimsel de olsa tüm kesimleri politik hareketliliğe sürüklediği Mersin’de, gönül ister ki bu görüşler hayata geçsin ve bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde Mersin’e yakışır bir heyecanla Mersin için çalışılsın.   HARUN ARSLAN…..11 Şubat 2024
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2024 - Pazar

BİR “ ADAY SEÇİLMEME TOPLANTISI” ARDINDAN…

Bazı haberler vardır, uzun zaman geçse de hafızamızda kalır.

Bunlardan biri İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun “Temel Atmama Töreni” dir.

 

Bu bana geçtiğimiz hafta yapılan Ak Parti’nin ” Aday Tanıtım Toplantısı”nı hatırlattı. Bu toplantının adı pekala “Aday Tanıtmama” ya da “ Aday Seçilmeme” toplantısı olabilirdi.

 

Ak Parti’nin ilginç bir şekilde ( her dönem olduğu gibi) Mersin’i kazanmama hesabına dayalı seçim çalışmasında (!), kazanma şansı en zor olan üç büyük ilçenin Aday Tanıtım Programı gerçekleştiriliyor.

Önce duyuru afişlerinde Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı görülüyor ve doğal olarak kendisinin katılacağı anlaşılıyor.

Daha sonra ikinci bir duyuru afişi yayımlanıyor; bu defa Genel Başkan Vekilinin fotoğrafı var ve o katılıyor.

 

Ben her seçim döneminde İktidar Partisinin Mersin’i almak istemediğini yazarım.

Kazanamayacak adaylar çıkarılır ve parti yönetimleri de yalnızca göstermelik çalışmalar yaparlar.

Bu hesabı (!) az daha zora sokacak bir istisna oldu:

Her türlü zorluklara rağmen kazanmaya en yakın olduğu dönem, Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ile seçime girilen dönemdi.

Bugüne kadarki en yüksek oyu alan Mustafa Sever, belki 1.5 puanlık bir artış daha sağlasa seçimi kazanacağı anlaşıldı.

Bu durum görülünce de, kaybetmesi için her türlü engelleme yapıldı.

 

Tüm bunlardan zarar gören kim? Mersin ve Mersinliler…

*Yıllardır bitirilemeyen bir Havalimanı ve Sahil Yolu,

*Henüz başlayamayan bir büyük turizm projesi,

*Riske giren konteyner limanı,

*Kent içi ulaşımdaki ilkel dolmuş sistemi,

ve başlayamayan, yarım kalan birçok proje.

Maalesef gerçek budur.

İlçe belediyeleri bağlamında da durum şöyle:

Geçtiğimiz dönem, ancak çok farklı nedenlerle ve ilginç siyasal olguların etkisiyle kazanılan Akdeniz Belediyesi ve uzun yıllardır kazanılamayan Yenişehir ve Mezitli Belediyeleri…

Ancak bu dönem, bazı anlaşmalar ve seçim stratejileri açısından ve her parti   için uygun bir dönemdir. Garip bir biçimde sürpriz siyasal ittifaklar yapılıyor; kaymalar ve kopuşlar yaşanıyor. Bu nedenle hemen her parti kendince bir pazarlık fırsatı ya da zorunluluğu içinde …

 

Neredeyse her siyasi görüşün önemli ölçüde temsil edildiği, bu anlamda da demokrasinin biçimsel de olsa tüm kesimleri politik hareketliliğe sürüklediği Mersin’de, gönül ister ki bu görüşler hayata geçsin ve bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde Mersin’e yakışır bir heyecanla Mersin için çalışılsın.

 

HARUN ARSLAN…..11 Şubat 2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.