Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Bir “Halil Kumbur” Vardı...

“Kimler geldi kimler geçti…” cümlesini sıkça kullanırız. Mersin’de birçok önemli görevde bulunmuş kişi olmuştur; uzun yıllar çalışırlar, hizmet ederler, sonra emekli olurlar. Bir süre sonra da unutulur giderler. Görev sürelerinde makamlarından dolayı ne kadar çok önemsenseler de, görevleri bitince ilgiden, yakın saygıdan uzakta aranmazlar ve unutulurlar. Bu bağlamda nice  üst düzey yöneticileri ve başkanları, ki bazıları halen aramızdadır, artık çoğunun  adını dahi hatırlamıyoruz.   Geçtiğimiz hafta Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur emekli oldu. Dostları ona bir emeklilik töreni düzenlemişler. Bunun için gönderilen davetiyede, Üniversitenin küçük bir salonunda tören yapılacağı belirtilmişti. Fakat katılımın çokluğundan, tören Üniversitenin en büyük salonuna alındı. Burada değerli hocamızın ne kadar sevildiği, ne kadar çok dostunun olduğu görülüyordu.   Törende, önce hocamızın çalışmaları anlatıldı. Ulusal ve uluslararası alanda sempozyum ve konferanslarda yer almış, çevre konusunda sayısız projeler yapmış; öyle ki, yaptıklarını anlatmaya sayfalar yetmez.   En başta da, “Üniversite – Sanayi kent işbirliği” alanında çok büyük katkıları var.   Çevre konusunda da fikirlerini biliyoruz. Salt bir itiraza dayalı, mantıksız çevre anlayışı ile Devlet yatırımlarına karşı çıkmamıştır. Özellikle çeşitli yabancı örgütlerin çevrecilik üzerinden ülkemizin yatırımlarını engelleme çalışmaları süreçlerinde, onların doğrultusunda hareket etmemiştir. Önceliği vatan ve millet sevgisi olan kişiliği, her zaman çalışmalarında belirleyici olmuştur. Ayrıca uzlaşıcı kişiliğiyle kentin her kurumu ve oluşumu ile iyi ilişkiler içerisinde olmuştur. Mersin’de her zaman sevilen, sayılan bir kişi olarak hafızalarımızda kalacak ve unutulmayacaktır. Mutlaka kentimize ve ülkemize yararlı hizmetleri devam edecektir.   Hep “Bir Halil Kumbur Vardı…” diyeceğiz ve onu hiç unutmayacağız.   Bundan sonraki yaşamında kendisine sağlık, huzur diliyor, bugüne kadar kentimize ve ülkemize yaptığı hizmetler için teşekkür ederken, sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum.   HARUN ARSLAN.....04 Kasım 2019  
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2019 - Salı

Bir “Halil Kumbur” Vardı...

“Kimler geldi kimler geçti…” cümlesini sıkça kullanırız.

Mersin’de birçok önemli görevde bulunmuş kişi olmuştur; uzun yıllar çalışırlar, hizmet ederler, sonra emekli olurlar.

Bir süre sonra da unutulur giderler.

Görev sürelerinde makamlarından dolayı ne kadar çok önemsenseler de, görevleri bitince ilgiden, yakın saygıdan uzakta aranmazlar ve unutulurlar.

Bu bağlamda nice  üst düzey yöneticileri ve başkanları, ki bazıları halen aramızdadır, artık çoğunun  adını dahi hatırlamıyoruz.

 

Geçtiğimiz hafta Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur emekli oldu.

Dostları ona bir emeklilik töreni düzenlemişler.

Bunun için gönderilen davetiyede, Üniversitenin küçük bir salonunda tören yapılacağı belirtilmişti.

Fakat katılımın çokluğundan, tören Üniversitenin en büyük salonuna alındı.

Burada değerli hocamızın ne kadar sevildiği, ne kadar çok dostunun olduğu görülüyordu.

 

Törende, önce hocamızın çalışmaları anlatıldı.

Ulusal ve uluslararası alanda sempozyum ve konferanslarda yer almış, çevre konusunda sayısız projeler yapmış; öyle ki, yaptıklarını anlatmaya sayfalar yetmez.

 

En başta da, “Üniversite – Sanayi kent işbirliği” alanında çok büyük katkıları var.

 

Çevre konusunda da fikirlerini biliyoruz.

Salt bir itiraza dayalı, mantıksız çevre anlayışı ile Devlet yatırımlarına karşı çıkmamıştır.

Özellikle çeşitli yabancı örgütlerin çevrecilik üzerinden ülkemizin yatırımlarını engelleme çalışmaları süreçlerinde, onların doğrultusunda hareket etmemiştir.

Önceliği vatan ve millet sevgisi olan kişiliği, her zaman çalışmalarında belirleyici olmuştur.

Ayrıca uzlaşıcı kişiliğiyle kentin her kurumu ve oluşumu ile iyi ilişkiler içerisinde olmuştur.

Mersin’de her zaman sevilen, sayılan bir kişi olarak hafızalarımızda kalacak ve unutulmayacaktır.

Mutlaka kentimize ve ülkemize yararlı hizmetleri devam edecektir.

 

Hep “Bir Halil Kumbur Vardı…” diyeceğiz ve onu hiç unutmayacağız.

 

Bundan sonraki yaşamında kendisine sağlık, huzur diliyor, bugüne kadar kentimize ve ülkemize yaptığı hizmetler için teşekkür ederken, sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum.

 

HARUN ARSLAN.....04 Kasım 2019

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.