Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Bir Hukuk Bürosu Açılışı ve... Dünü- Bugünü

Hukuk Fakültesi, Baro, avukatlar, hâkimler benim hayatımda çok önemli bir yer tutar. Dedem, avukatların olmadığı bir dönemde dava vekilliği yapmıştı; daha çocukluğumda onun bürosunda zaman geçirir, hukuk konuşmalarını dinlerdim. Sonra, merakımdan dedemin kitaplarını ve o günkü hukuk vesikalarını, eski tapu ve senetleri muhafaza ettim. Dedemden sonra, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan ve bir süre hakimlik de yapan babam, Mersin’in ilk avukatlarındandı. Mersin’de yalnızca  iki elin parmakları kadar bile avukatın olmadığı dönemde çalıştı. Mersin’de ve  Mersin’in ilçelerinde davalara baktı. Bu vesileyle gençlik yıllarım da babamın bürosunda hukuk kitapları, hukuk sohbetleri arasında geçti. Ayrıca babam uzun yıllar Baro yönetiminde görev yaptı. Vefatından sonra babamın büro malzemelerini ve kitaplarını Baro salonunda sergilenmek üzere Mersin Barosu’na verdim. *                     *                     * Böylece, hayatımın büyük bölümü hukuk içerisinde geçtiği için her zaman tüm hukuk mezunlarına büyük sempati duyarım. Onlara babamın meslektaşları olarak saygıyla bakarım; çocukluk ve gençlik anılarımı mutlulukla hatırlarım.   Yeni avukatları hep gururla, takdirle, hayranlıkla izledim. Yeni büro açılışlarında mümkün oldukça bulunmaya çalıştım. Geçtiğimiz hafta da iki genç avukatın büro açılışlarında idim. Mersin’e yararlı olan kişileri hep takdir ve övgüyle anarım ve bunu hep vurgulamak isterim. Biri tıp alanında diğeri ticari olarak ekonomik anlamda kente katkı veren iki değerli hemşerimizin evlatları iki avukatın bürolarının açılışında bulundum.   A. Ege Ünal ve Gülnur Doğmuş’un birlikte açtıkları Hukuk bürosu…   Yarım asırdan uzun bir zaman  önce dedemin ve babamın hukuk bürolarını düşündüm. Mürekebe batırılıp yazılan yazılar ve daha sonra o günün daktiloları hayalimden geçti. Yazıcıların,  bilgisayarın, internetin, olmadığı, kısıtlı telefon ve haberleşme imkanlarının olduğu dönemler nasıl zorluklarla hukuk çalışmaları yapılmıştı. Yarım asırdan uzun bir sürede bir hukuk bürosunun nereden nereye geldiğinin gözlemini yapmış oldum.   Açılışta tanışıp sohbet ettiğim bu iki değerli avukata başarılar diliyor ve her ikisinin de babaları gibi kentimize katkı veren hemşerilerimiz olmasını temenni ediyorum.   HARUN ARSLAN....27 Haziran 2022  
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2022 - Pazartesi

Bir Hukuk Bürosu Açılışı ve... Dünü- Bugünü

Hukuk Fakültesi, Baro, avukatlar, hâkimler benim hayatımda çok önemli bir yer tutar.

Dedem, avukatların olmadığı bir dönemde dava vekilliği yapmıştı; daha çocukluğumda onun bürosunda zaman geçirir, hukuk konuşmalarını dinlerdim.

Sonra, merakımdan dedemin kitaplarını ve o günkü hukuk vesikalarını, eski tapu ve senetleri muhafaza ettim.

Dedemden sonra, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan ve bir süre hakimlik de yapan babam, Mersin’in ilk avukatlarındandı.

Mersin’de yalnızca  iki elin parmakları kadar bile avukatın olmadığı dönemde çalıştı.

Mersin’de ve  Mersin’in ilçelerinde davalara baktı.

Bu vesileyle gençlik yıllarım da babamın bürosunda hukuk kitapları, hukuk sohbetleri arasında geçti.

Ayrıca babam uzun yıllar Baro yönetiminde görev yaptı.

Vefatından sonra babamın büro malzemelerini ve kitaplarını Baro salonunda sergilenmek üzere Mersin Barosu’na verdim.

*                     *                     *

Böylece, hayatımın büyük bölümü hukuk içerisinde geçtiği için her zaman tüm hukuk mezunlarına büyük sempati duyarım. Onlara babamın meslektaşları olarak saygıyla bakarım; çocukluk ve gençlik anılarımı mutlulukla hatırlarım.

 

Yeni avukatları hep gururla, takdirle, hayranlıkla izledim. Yeni büro açılışlarında mümkün oldukça bulunmaya çalıştım.

Geçtiğimiz hafta da iki genç avukatın büro açılışlarında idim.

Mersin’e yararlı olan kişileri hep takdir ve övgüyle anarım ve bunu hep vurgulamak isterim.

Biri tıp alanında diğeri ticari olarak ekonomik anlamda kente katkı veren iki değerli hemşerimizin evlatları iki avukatın bürolarının açılışında bulundum.

 

A. Ege Ünal ve Gülnur Doğmuş’un birlikte açtıkları Hukuk bürosu…

 

Yarım asırdan uzun bir zaman  önce dedemin ve babamın hukuk bürolarını düşündüm.

Mürekebe batırılıp yazılan yazılar ve daha sonra o günün daktiloları hayalimden geçti.

Yazıcıların,  bilgisayarın, internetin, olmadığı, kısıtlı telefon ve haberleşme imkanlarının olduğu dönemler nasıl zorluklarla hukuk çalışmaları yapılmıştı.

Yarım asırdan uzun bir sürede bir hukuk bürosunun nereden nereye geldiğinin gözlemini yapmış oldum.

 

Açılışta tanışıp sohbet ettiğim bu iki değerli avukata başarılar diliyor ve her ikisinin de babaları gibi kentimize katkı veren hemşerilerimiz olmasını temenni ediyorum.

 

HARUN ARSLAN....27 Haziran 2022

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.