Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Corona Günlerinde Mersin – 3

Bugün 3 günde yazdığım 3.yazı ve her gün durumun daha da ağırlaştığını  öğreniyoruz. Burada sürekli vurguladığım konu: Yerel yönetime,  özellikle de Büyükşehir Belediyesi’ne çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Daha önce yazdığım gibi bir an önce Ekmek Fabrikası, Aşevi, Çorba  konularında hizmet ağını genişletmeliler. Belli bir stok yapmalılar.   Şu anda mahalle mutfaklarını hayata geçirmeleri olumlu bir gelişmedir. İşlerini kaybedenlere, ekonomik açıdan zor durumda kalanlara, gıda sıkıntısı çekenlere Belediye bir formül bulmalı ve bir yardım fonu kurulmalıdır. Şimdiden Belediyeye finansal yük getirecek 2020 yılı içindeki tüm etkinlikler iptal edilmeli ve bunlara ayrılan kaynak bu fona aktarılmalıdır. Bunun için önce Uluslararası Mersin Maratonu ve benzer etkinlikler bütünüyle iptal edilebilir. Tüm etkinlikleri bir yıl sonra da yapabiliriz ama bu dönemde açılacak yaraların onarılması mümkün olmayacaktır.   Yakın tarihimizde yaşadığımız bir büyük etkinliği ve bununla bağlantılı bu yıl yapılması planlanan bir etkinliği hatırlayalım: Kentimizde belki 50 yılda bir gelecek Akdeniz Oyunları, kentimize hiç bir katkı vermeden sönük bir şekilde geçti. Oyunların başlamasına birkaç hafta kala kentin tüm dinamikleri 15 gün Berlin ve Miami fuarlarında idiler; hazırlıklarla ilgili kente gelen yabancı yöneticiler kentte bir muhatap bulamadılar. Bu ve bunun gibi sebeplerle Akdeniz Oyunları Mersin için yeterli tanıtım ve fayda sağlayamadı.   Şimdi Mersin’de 2020 yılı içerisinde yine büyük bir organizasyon var. Uluslararası Turunçgil Kongresi Mersin’de yapılacak. Bunun da başarısız olacağı görülüyor. Tanıtım, yapılış, işleyiş gibi birçok konuda soru işaretleri ve tereddütler şimdiden oluşmuş durumda. Bu da bir an önce iptal edilmelidir.   Her gün sabah bisikletle tüm kenti bir uçtan bir uca dolaşıyorum; üzücüdür, her gün daha çok işyerinin kapandığını görüyorum. Kentin ekonomik durumu iyi olan bölgelerinde özellikle AVM’lerde kapanan işyerleri fazladır; fakat kentin fakir bölgelerine gittiğiniz zaman, daha büyük ekonomik sıkıntıda olan işyerleri kapatmıyor ve bir ayakta kalma mücadelesi içindeler.   Belediyemiz özellikle işini kaybeden ve ekonomik olarak zor durumda kalan o insanları rahatlatıcı önlemler almalı ve gerekli sözleri vermelidir; çünkü benzer sıkıntılarla karşılaşanların giderek artacağı görülüyor.   (devam edecek)   HARUN ARSLAN......22 Mart 2020  
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2020 - Pazar

Corona Günlerinde Mersin – 3

Bugün 3 günde yazdığım 3.yazı ve her gün durumun daha da ağırlaştığını  öğreniyoruz.

Burada sürekli vurguladığım konu: Yerel yönetime,  özellikle de Büyükşehir Belediyesi’ne çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

Daha önce yazdığım gibi bir an önce Ekmek Fabrikası, Aşevi, Çorba  konularında hizmet ağını genişletmeliler. Belli bir stok yapmalılar.

 

Şu anda mahalle mutfaklarını hayata geçirmeleri olumlu bir gelişmedir.

İşlerini kaybedenlere, ekonomik açıdan zor durumda kalanlara, gıda sıkıntısı çekenlere Belediye bir formül bulmalı ve bir yardım fonu kurulmalıdır.

Şimdiden Belediyeye finansal yük getirecek 2020 yılı içindeki tüm etkinlikler iptal edilmeli ve bunlara ayrılan kaynak bu fona aktarılmalıdır.

Bunun için önce Uluslararası Mersin Maratonu ve benzer etkinlikler bütünüyle iptal edilebilir.

Tüm etkinlikleri bir yıl sonra da yapabiliriz ama bu dönemde açılacak yaraların onarılması mümkün olmayacaktır.

 

Yakın tarihimizde yaşadığımız bir büyük etkinliği ve bununla bağlantılı bu yıl yapılması planlanan bir etkinliği hatırlayalım:

Kentimizde belki 50 yılda bir gelecek Akdeniz Oyunları, kentimize hiç bir katkı vermeden sönük bir şekilde geçti.

Oyunların başlamasına birkaç hafta kala kentin tüm dinamikleri 15 gün Berlin ve Miami fuarlarında idiler; hazırlıklarla ilgili kente gelen yabancı yöneticiler kentte bir muhatap bulamadılar.

Bu ve bunun gibi sebeplerle Akdeniz Oyunları Mersin için yeterli tanıtım ve fayda sağlayamadı.

 

Şimdi Mersin’de 2020 yılı içerisinde yine büyük bir organizasyon var.

Uluslararası Turunçgil Kongresi Mersin’de yapılacak.

Bunun da başarısız olacağı görülüyor.

Tanıtım, yapılış, işleyiş gibi birçok konuda soru işaretleri ve tereddütler şimdiden oluşmuş durumda.

Bu da bir an önce iptal edilmelidir.

 

Her gün sabah bisikletle tüm kenti bir uçtan bir uca dolaşıyorum; üzücüdür, her gün daha çok işyerinin kapandığını görüyorum.

Kentin ekonomik durumu iyi olan bölgelerinde özellikle AVM’lerde kapanan işyerleri fazladır; fakat kentin fakir bölgelerine gittiğiniz zaman, daha büyük ekonomik sıkıntıda olan işyerleri kapatmıyor ve bir ayakta kalma mücadelesi içindeler.

 

Belediyemiz özellikle işini kaybeden ve ekonomik olarak zor durumda kalan o insanları rahatlatıcı önlemler almalı ve gerekli sözleri vermelidir; çünkü benzer sıkıntılarla karşılaşanların giderek artacağı görülüyor.

 

(devam edecek)

 

HARUN ARSLAN......22 Mart 2020

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.