Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“ Evrensel Bir Yerel Yönetim” Projesi

Büyükşehir Belediyesi’nin her gün kente yararlı birçok küçük / büyük hizmet yaptığını görüyoruz; hepsi değerlidir önemlidir. Fakat bazı yapılanlar, göründüğünün ötesinde bir değere sahiptir ve kente de ciddi katkı sağlar; kentin geleceği için de hayati önemdedir.   İşte böyle bir önemli proje: “Arıtılan Suların Sanayide Kullanılması Projesi”   Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan aratılmış suyun sanayide kullanılmasını planlıyor. Bu projenin hayata geçmesi ile arıtılan su sanayide kullanılacak ve bu sayede temiz su tüketimi azalacak. Özellikle büyük sanayi kuruluşlarına verilecek olan bu su ile yine temiz su tüketiminde önemli bir tasarruf sağlanacak.   Soda Sanayi tesisleri ile yapılan bir anlaşma ile arıtılan su bu işletmede kullanılacak ve burada depolanacak.   Önümüzdeki yıllarda suyun çok daha fazla değer kazanacağı biliniyor. Hatta yeterli su temini bile önemli bir sorun olarak önümüze gelecek. Su mutlaka bir gün petrolle aynı değerde, belki de daha aranır olacak.   Bu tür projeler yalnız kentimiz için değil, ülkemiz ve dünya için yararlı, hayati önemde projelerdir.   Yerel yönetimlerin birçok küçük proje yerine, bu tür hayatî önemi olan ve önümüzdeki uzun yıllarda yararı görülecek projeler üretebilmeleri çok değerlidir.   Ümit edelim ve de izleyelim; kısa zamanda tamamlanıp hayata geçirilebilsin.   HARUN ARSLAN....20 Eylül 2021  
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2021 - Pazartesi

“ Evrensel Bir Yerel Yönetim” Projesi

Büyükşehir Belediyesi’nin her gün kente yararlı birçok küçük / büyük hizmet yaptığını görüyoruz; hepsi değerlidir önemlidir.

Fakat bazı yapılanlar, göründüğünün ötesinde bir değere sahiptir ve kente de ciddi katkı sağlar; kentin geleceği için de hayati önemdedir.

 

İşte böyle bir önemli proje: “Arıtılan Suların Sanayide Kullanılması Projesi”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan aratılmış suyun sanayide kullanılmasını planlıyor.

Bu projenin hayata geçmesi ile arıtılan su sanayide kullanılacak ve bu sayede temiz su tüketimi azalacak.

Özellikle büyük sanayi kuruluşlarına verilecek olan bu su ile yine temiz su tüketiminde önemli bir tasarruf sağlanacak.

 

Soda Sanayi tesisleri ile yapılan bir anlaşma ile arıtılan su bu işletmede kullanılacak ve burada depolanacak.

 

Önümüzdeki yıllarda suyun çok daha fazla değer kazanacağı biliniyor.

Hatta yeterli su temini bile önemli bir sorun olarak önümüze gelecek.

Su mutlaka bir gün petrolle aynı değerde, belki de daha aranır olacak.

 

Bu tür projeler yalnız kentimiz için değil, ülkemiz ve dünya için yararlı, hayati önemde projelerdir.

 

Yerel yönetimlerin birçok küçük proje yerine, bu tür hayatî önemi olan ve önümüzdeki uzun yıllarda yararı görülecek projeler üretebilmeleri çok değerlidir.

 

Ümit edelim ve de izleyelim; kısa zamanda tamamlanıp hayata geçirilebilsin.

 

HARUN ARSLAN....20 Eylül 2021

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.