Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Gençlerin Geleceğine Hizmet

Öyle hizmetler vardır ki önemini, büyüklüğünü tahmin bile edemezsiniz.   İşte böyle bir hizmet Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Üniversite Tanıtım etkinliği.   MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi tarafından “Doğru Tercih Sınavı Kazanmak Kadar Önemli” başlığı altında düzenlenen etkinlikte çeşitli Üniversiteler stantlarında üniversitelerinin bölümlerinin tanıtımını yaparak öğrencilerin doğru tercih yapmalarına katkı sağlıyorlar.   Bunun sonucunda da gençlerimizin tüm yaşamlarını etkileyecek ve  seçimleri onların yaşamdaki başarılarında önemli olacak.   Türkiye’den 36 üniversite katılıyor. Kıbrıs’tan da 12 üniversitenin katılması önemli. Kıbrıs eğitim konusunda son yıllarda önemli bir atılım yaptı, dünyanın her yerinden öğrencilere ev sahipliği yaparken Türkiye’den de çok sayıda öğrenci var.   Geçtiğimiz gün Kıbrıs Cumhurbaşkanı sn. Ersin Tatar’ın bilgisi dahilinde bölge danışmanı sn. Mudahar Akar ile stantları ziyaret ettik.   Gerçekten yoğun bil ilgi vardı. Yalnız Mersin’den değil civar illerden de öğrenciler gelip bu hizmetten yararlanıyorlar.   Bu tür sosyal çalışmalarda ve başarılı olmasında  sn. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serdal Gökayaz’ın  büyük katkılarının olduğunu belirtmeliyiz.   Konu hakkında sn. Serdal Gökayaz’dan bilgi aldık.   Bu arada Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Milli Eğitim Bakanı ayrı ayrı sn. Serdal Gökayaz’la telefonda görüşerek hem bilgi aldılar hem de bu etkinlikten dolayı teşekkür ederek kutladılar. Bu düzeyde konunun ciddiye alınıp önemsenmesi değerli.   Ayrıca önemli bir not olarak, görülen yoğun ilgiden dolayı süre bir hafta uzatıldı.   Koordinasyonu sağlayan sn. Mevlüt Sezer ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.   Büyükşehir Belediyesi’ni gerçekten gençlerin geleceğini etkileyen bu önemli hizmeti için kutluyorum.   HARUN ARSLAN....12 Ağustos 2021
Ekleme Tarihi: 12 Ağustos 2021 - Perşembe

Gençlerin Geleceğine Hizmet

Öyle hizmetler vardır ki önemini, büyüklüğünü tahmin bile edemezsiniz.

 

İşte böyle bir hizmet Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Üniversite Tanıtım etkinliği.

 

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi tarafından “Doğru Tercih Sınavı Kazanmak Kadar Önemli” başlığı altında düzenlenen etkinlikte çeşitli Üniversiteler stantlarında üniversitelerinin bölümlerinin tanıtımını yaparak öğrencilerin doğru tercih yapmalarına katkı sağlıyorlar.

 

Bunun sonucunda da gençlerimizin tüm yaşamlarını etkileyecek ve  seçimleri onların yaşamdaki başarılarında önemli olacak.

 

Türkiye’den 36 üniversite katılıyor. Kıbrıs’tan da 12 üniversitenin katılması önemli. Kıbrıs eğitim konusunda son yıllarda önemli bir atılım yaptı, dünyanın her yerinden öğrencilere ev sahipliği yaparken Türkiye’den de çok sayıda öğrenci var.

 

Geçtiğimiz gün Kıbrıs Cumhurbaşkanı sn. Ersin Tatar’ın bilgisi dahilinde bölge danışmanı sn. Mudahar Akar ile stantları ziyaret ettik.

 

Gerçekten yoğun bil ilgi vardı. Yalnız Mersin’den değil civar illerden de öğrenciler gelip bu hizmetten yararlanıyorlar.

 

Bu tür sosyal çalışmalarda ve başarılı olmasında  sn. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serdal Gökayaz’ın  büyük katkılarının olduğunu belirtmeliyiz.

 

Konu hakkında sn. Serdal Gökayaz’dan bilgi aldık.

 

Bu arada Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Milli Eğitim Bakanı ayrı ayrı sn. Serdal Gökayaz’la telefonda görüşerek hem bilgi aldılar hem de bu etkinlikten dolayı teşekkür ederek kutladılar. Bu düzeyde konunun ciddiye alınıp önemsenmesi değerli.

 

Ayrıca önemli bir not olarak, görülen yoğun ilgiden dolayı süre bir hafta uzatıldı.

 

Koordinasyonu sağlayan sn. Mevlüt Sezer ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.

 

Büyükşehir Belediyesi’ni gerçekten gençlerin geleceğini etkileyen bu önemli hizmeti için kutluyorum.

 

HARUN ARSLAN....12 Ağustos 2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.