Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Girişimci İş Kadınları “ Arkeoloji Müzesi’nde

Mersin’in yeni Arkeoloji Müzesi , Türkiye’nin en modern ve zengin müzelerinden biri. Son zamanlarda müzede bazı etkinliklerin yapılması hem müzenin tanıtımı açısından, hem de böyle bir ortamda özellikle kültür ve sanata katkı yapılmasının verdiği haz çok değerlidir. Çocuklar için Karagöz- Hacivat gösterisi yapılıyor; Klasik Koro konser veriyor; Akdeniz Opera ve Bale Derneği konser düzenliyor; çesitli sergiler yapılıyor. Tabii burada Müze Müdürü’nün  büyük gayreti ve çalısması dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta  Müzemizde Dünya Emekçi Kadın Günü’nü anma amaçlı çok değerli bir etkinlik yapıldı. GİŞKAD (Girişimci İş Kadınları Derneği) 8 Mart Kadınlar günü için “Emeğin Yaratıcılık Yüzüne Bir Örnekleme” “Sanattan Zanaata Kadına Dair Bulgular”başlığı altında bir etkinlik düzenledi Önce Olgunlaşma Enistitüsünde yapılan el emeği göz nuru ürünlerin sergisi gezildi. Müze Müdürü Songül Ceylan Bala, GİŞKAD Yönetim Kurulu Bakanı Ayferi Tuğcu, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serra Durugönül, günün konuşmacıları idi. Daha sonra tarihten gelen Mersin kadınları ve modernize edilmiş yörük sanatı konulu bir defile yapıldı. Arp çalan bir sanatçının yaptığı müzikle defile eski eserlerin derin anlamında farklı bir değer kazanmıştı. Böyle sıradışı değerli bir etkinliğin yapılmasında önce GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu’ya, sonra da etkinliğin yapıldığı mekanı sağlayan Müze Müdürü Songül Ceylan Bala’ya teşekkürler…   HARUN ARSLAN    
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2019 - Pazar

“Girişimci İş Kadınları “ Arkeoloji Müzesi’nde

Mersin’in yeni Arkeoloji Müzesi , Türkiye’nin en modern ve zengin müzelerinden biri.

Son zamanlarda müzede bazı etkinliklerin yapılması hem müzenin tanıtımı açısından, hem de böyle bir ortamda özellikle kültür ve sanata katkı yapılmasının verdiği haz çok değerlidir.

Çocuklar için Karagöz- Hacivat gösterisi yapılıyor; Klasik Koro konser veriyor; Akdeniz Opera ve Bale Derneği konser düzenliyor; çesitli sergiler yapılıyor.

Tabii burada Müze Müdürü’nün  büyük gayreti ve çalısması dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz hafta  Müzemizde Dünya Emekçi Kadın Günü’nü anma amaçlı çok değerli bir etkinlik yapıldı.

GİŞKAD (Girişimci İş Kadınları Derneği) 8 Mart Kadınlar günü için

“Emeğin Yaratıcılık Yüzüne Bir Örnekleme”

“Sanattan Zanaata Kadına Dair Bulgular”başlığı altında bir etkinlik düzenledi

Önce Olgunlaşma Enistitüsünde yapılan el emeği göz nuru ürünlerin sergisi gezildi.

Müze Müdürü Songül Ceylan Bala,

GİŞKAD Yönetim Kurulu Bakanı Ayferi Tuğcu,

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serra Durugönül,

günün konuşmacıları idi.

Daha sonra tarihten gelen Mersin kadınları ve modernize edilmiş yörük sanatı konulu bir defile yapıldı.

Arp çalan bir sanatçının yaptığı müzikle defile eski eserlerin derin anlamında farklı bir değer kazanmıştı.

Böyle sıradışı değerli bir etkinliğin yapılmasında önce GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu’ya, sonra da etkinliğin yapıldığı mekanı sağlayan Müze Müdürü Songül Ceylan Bala’ya teşekkürler…

 

HARUN ARSLAN

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.