Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

İyiliğin Ötesinde Bir “İyilik” Etkinliği…

Kentimizde yapılan birçok etkinlik içerisinde,  kıymet verdiğim iki özellik vardır. Birincisi ara verilmeden sürekli yapılması, diğeri de kentimizin kurumları ile işbirliği içerisinde, ortak yapılmış olması. Bu iki özelliğe uyan etkinlik Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi’nin her yıl düzenlediği öykü yarışması. Bu etkinlik 11 yıldır başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Etkinlik Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa düzenleniyor. Yıllarca kentten uzak, kentle bütünleşemeyen, kente yararı olmayan Mersin Üniversitesi’ni eleştirdik durduk. Sevindiricidir ki Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve yönetimi ile Üniversite kapılarını kente açtı; artık Üniversitemize, daha sık gidiyor, etkinliklere katılıyor, hocalarımızla görüşüyor, sohbet edebiliyoruz. Ortak yapılan etkinlikler ve çalışmalar Mersinlileri sevindiriyor.   Öykü yarışması her yıl farklı bir konuda yapılıyor; her konuda ülkemize, insanlığa olumlu katkı sağlayan konular. Bu yıl yarışmanın konusu “Bir İyilik Öyküsü” idi.   Çok ilginç bir tesadüfü daha yaşıyoruz bu yıl: Bu öykü yarışması ile aynı hafta içinde 500 yılda bir gerçekleşen bir ay tutulması olayını yaşadık.  Astrologlara göre bu ay tutulması ile bir enerji değişimi söz konusu. Özetle pozitife odaklanılması isteniyor ve önümüzdeki aydan itibaren insanların daha çok iyiliğe, olumlu düşüncelere yöneleceği söyleniyor. Zaten yaşamımız boyunca hep iyi olmamız, iyilik yapmamız gerekmez mi? Bunu bir öykü yarışması ile, 500 yılda gerçekleşen bir doğa olayı ve pozitif düşünce ve iyi davranışlarla birlikte düşünüp yorumlarsak kendimiz için, çevremiz için, ülkemiz için güzel bir adım atmış oluruz.   Bu programda  güzel bir konuşma yapan, her zaman kent içindeki etkinliklerde gördüğümüz, kolaylıkla ulaşabildiğimiz Mersin kenti ile Üniversite arasındaki köprünün önemli bir unsuru Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İsmail Yağcı Hocamıza ve etkinliğe katılıp güzel sözleri ile katkı veren Milli Eğitim Müdürümüz Adem Koca’ya teşekkürler. Tabii en büyük teşekkür, 11 yıldır bu etkinliğin başarıyla yapılmasını sağlayan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim’e. Mersin’in kültüründe ve geleneğinde var olan ve hep korunan Edebiyat Kenti olma özelliğini güçlendirerek, liyakatli ellerde daha ileriye taşınmasına hizmet eden böyle çalışmaların çoğalmasını dilerim.   HARUN ARSLAN.....19 Mayıs 2022    
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2022 - Cuma

İyiliğin Ötesinde Bir “İyilik” Etkinliği…

Kentimizde yapılan birçok etkinlik içerisinde,  kıymet verdiğim iki özellik vardır.

Birincisi ara verilmeden sürekli yapılması, diğeri de kentimizin kurumları ile işbirliği içerisinde, ortak yapılmış olması.

Bu iki özelliğe uyan etkinlik Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi’nin her yıl düzenlediği öykü yarışması.

Bu etkinlik 11 yıldır başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Etkinlik Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa düzenleniyor.

Yıllarca kentten uzak, kentle bütünleşemeyen, kente yararı olmayan Mersin Üniversitesi’ni eleştirdik durduk.

Sevindiricidir ki Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve yönetimi ile Üniversite kapılarını kente açtı; artık Üniversitemize, daha sık gidiyor, etkinliklere katılıyor, hocalarımızla görüşüyor, sohbet edebiliyoruz.

Ortak yapılan etkinlikler ve çalışmalar Mersinlileri sevindiriyor.

 

Öykü yarışması her yıl farklı bir konuda yapılıyor; her konuda ülkemize, insanlığa olumlu katkı sağlayan konular.

Bu yıl yarışmanın konusu “Bir İyilik Öyküsü” idi.

 

Çok ilginç bir tesadüfü daha yaşıyoruz bu yıl:

Bu öykü yarışması ile aynı hafta içinde 500 yılda bir gerçekleşen bir ay tutulması olayını yaşadık.

 Astrologlara göre bu ay tutulması ile bir enerji değişimi söz konusu. Özetle pozitife odaklanılması isteniyor ve önümüzdeki aydan itibaren insanların daha çok iyiliğe, olumlu düşüncelere yöneleceği söyleniyor.

Zaten yaşamımız boyunca hep iyi olmamız, iyilik yapmamız gerekmez mi?

Bunu bir öykü yarışması ile, 500 yılda gerçekleşen bir doğa olayı ve pozitif düşünce ve iyi davranışlarla birlikte düşünüp yorumlarsak kendimiz için, çevremiz için, ülkemiz için güzel bir adım atmış oluruz.

 

Bu programda  güzel bir konuşma yapan, her zaman kent içindeki etkinliklerde gördüğümüz, kolaylıkla ulaşabildiğimiz Mersin kenti ile Üniversite arasındaki köprünün önemli bir unsuru Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İsmail Yağcı Hocamıza ve etkinliğe katılıp güzel sözleri ile katkı veren Milli Eğitim Müdürümüz Adem Koca’ya teşekkürler.

Tabii en büyük teşekkür, 11 yıldır bu etkinliğin başarıyla yapılmasını sağlayan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim’e.

Mersin’in kültüründe ve geleneğinde var olan ve hep korunan Edebiyat Kenti olma özelliğini güçlendirerek, liyakatli ellerde daha ileriye taşınmasına hizmet eden böyle çalışmaların çoğalmasını dilerim.

 

HARUN ARSLAN.....19 Mayıs 2022

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.