Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Kent Merkezi Canlanmasında Otopark Sorunu

Geçtiğimiz günlerde, uzun bir aradan sonra bir kaç gün üst üste kent merkezine gittim. Üzülerek merkezdeki terk edilmişliği, kapanan dükkanları gözlemledim. Çok eski yılları hatırlıyorum; kent merkezinde boş bir dükkan sahibi olmak çok zordu, boşalan bir dükkan hemen yeni sahibini bulurdu. Bu sorunun çeşitli sebepleri vardır. Bunun yalnızca  en önemli sebeplerinden birinden söz edeceğim: Araçlar için park yeri sorunu!   Önceki Belediye yönetimine çok kez önermiştim. Yalnızca kıyısındaki bir bölümün kullanıldığı Atatürk Parkı’nın bir kısmının otopark olarak kullanılması… Şu anda Atatürk Parkı’nın 3 ayrı bölümü Belediye Otoparkı olarak kullanıma açılmış. En başta biraz olsun kent merkezinin canlanmasında katkısı dışında,  Belediyeye de bir gelir sağlıyor. Ancak, aslında tatil günleri ve mesai saatleri dışında açık olması gereken bu otoparklar, o gün ve saatlerde kapalı!   Yalnızca tek bir personelle işleyen bu otoparkların mümkün olduğunca açık tutulması,  biraz olsun kent merkezinin canlılığına katkı verecektir. Personel gideri zaten park ücretinden misliyle çıkacaktır. Tabii bu otopark cepleri biraz da genişletilebilirse, daha da olumlu olacaktır. Umarım bu yapıcı uyarılarım ilgili kademelerde yankı bulur ve kent merkezindeki dramatik çöküş çözüm için çok önemli bir adım atılmış olur.   HARUN ARSLAN.......15 Ocak 2023
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2023 - Pazar

Kent Merkezi Canlanmasında Otopark Sorunu

Geçtiğimiz günlerde, uzun bir aradan sonra bir kaç gün üst üste kent merkezine gittim. Üzülerek merkezdeki terk edilmişliği, kapanan dükkanları gözlemledim.

Çok eski yılları hatırlıyorum; kent merkezinde boş bir dükkan sahibi olmak çok zordu, boşalan bir dükkan hemen yeni sahibini bulurdu.

Bu sorunun çeşitli sebepleri vardır.

Bunun yalnızca  en önemli sebeplerinden birinden söz edeceğim:

Araçlar için park yeri sorunu!

 

Önceki Belediye yönetimine çok kez önermiştim. Yalnızca kıyısındaki bir bölümün kullanıldığı Atatürk Parkı’nın bir kısmının otopark olarak kullanılması…

Şu anda Atatürk Parkı’nın 3 ayrı bölümü Belediye Otoparkı olarak kullanıma açılmış. En başta biraz olsun kent merkezinin canlanmasında katkısı dışında,  Belediyeye de bir gelir sağlıyor.

Ancak, aslında tatil günleri ve mesai saatleri dışında açık olması gereken bu otoparklar, o gün ve saatlerde kapalı!

 

Yalnızca tek bir personelle işleyen bu otoparkların mümkün olduğunca açık tutulması,  biraz olsun kent merkezinin canlılığına katkı verecektir.

Personel gideri zaten park ücretinden misliyle çıkacaktır.

Tabii bu otopark cepleri biraz da genişletilebilirse, daha da olumlu olacaktır.

Umarım bu yapıcı uyarılarım ilgili kademelerde yankı bulur ve kent merkezindeki dramatik çöküş çözüm için çok önemli bir adım atılmış olur.

 

HARUN ARSLAN.......15 Ocak 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.