Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Lobisiz, Sahipsiz Mersin’de Bir Yeni Girişim

Maalesef bugüne kadar Mersin’in gerçek ve kente katkı sağlayan bir lobisi olmadı. Çeşitli STK ‘lar ve bazı platformlar bu göreve soyunsalar da başarılı olamadılar. Kentin kimi kanaat önderlerinin de lobi görevi görme çabaları başarılı olamadı. Bugün, bir hazinenin üzerinde oturan ve bundan yararlanamayan Mersin’in sahipsizliğini üzülerek görüyoruz.   Kentin bitirilemeyen, geciken, sürüncemede kalan projelerinin olduğu, üstüne üstlük salgın, enflasyon ve ekonomik sorunların bulunduğu bu dönemde Mersin için yeni bir girişimde bulunmak cesaret isteyen bir durumdu. Bunun için bu zor günlerde bir girişim yapıldı. *                     *                     * İki yıl önce Mersin için kaygı duyan, yararlı olmaya çalışan birleştirici bir rol oynamaya çalışan bir hemşerimizle ilgili yazı yazmıştım. Mersin’de ülkenin her yöresinden gelen insanlarımızın dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasına katkı veren ve bu uğurda mücadele etmeyi kendine misyon edinen bir hemşerimizdi bu... Toplum içerisinde sevilen, sözü dinlenen, insanlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanında olan, herkese yardım etmeye çalışan, kentimizin huzur ortamında refah içinde olmasında rol almaya çalışan biri: Mehmet Kolbudak.   Mersin’de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöresinden gelen insanlar tarafından bir Doğu ve Güneydoğu Dostluk Grubu kurulmuştu. Bu grubun içerisinde de en fazla gayret sarf edip insanları toparlayıcı olan kişi Mehmet Kolbudak olmuş ve grubun liderlik sorumluluğunu da üzerine almıştı. Mehmet Kolbudak ayrımcılığa yol açabilecek her türlü davranışın karşısında olmuş ve bu insanların diğer hemşerilerle birlikteliğine, kaynaşmasına, dostluğuna katkı vermiştir; herkesin kendi kültürel zenginliğiyle birlikte Mersinli hemşeriler ortak kimliğinde buluşması için kültürel bir zemin oluşturmuştur. Gazeteci kimliğiyle, yazılarıyla da bu amaca hizmet etmiştir.   Mehmet Kolbudak  “Dinamik Aktif  STK’lı   ve İş İnsanları”   adı altında bir grup Mersin sevdalısı insanı, kahvaltılı  bir toplantıda bir araya getirdi. Mersin’in sorunları konuşuldu Çözüm önerileri tartışıldı Bu grubun genişlemesi ve Mersin için yapılan toplantıların sürdürülmesi hedefleniyor. Kentte kanaat önderi birçok kişinin katıldığı bu toplantı, gelecek adına ümit verdi. Geleceklerini Mersin’de gören, her yöreden gelmiş insanların burada Mersin için bir birliktelik göstermeleri özlenen, olumlu bir durumdu.   Belki bu toplanan Mersin sevdalısı insanlar,  Mersin lobisinin yerini şimdi tutamayacak ama en azından bunun için bir adım atmış olacaklar. Mersin’in sorunlarını duyurabilecekler. Bu önemli girişimin, yıllardır koltuklarına yapışmış yalnızca koltuklarını korumayı  düşünen ve kente hiç bir katkısı olmayan, yalnız kendi çıkarları için çalışan oluşumların başındaki  kişilere örnek olmasını dileyelim.   Mehmet Kolbudak hemşerimizi bu değerli girişiminden dolayı kutluyorum.   HARUN ARSLAN.....27 Eylül 2021  
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2021 - Pazartesi

Lobisiz, Sahipsiz Mersin’de Bir Yeni Girişim

Maalesef bugüne kadar Mersin’in gerçek ve kente katkı sağlayan bir lobisi olmadı.

Çeşitli STK ‘lar ve bazı platformlar bu göreve soyunsalar da başarılı olamadılar.

Kentin kimi kanaat önderlerinin de lobi görevi görme çabaları başarılı olamadı.

Bugün, bir hazinenin üzerinde oturan ve bundan yararlanamayan Mersin’in sahipsizliğini üzülerek görüyoruz.

 

Kentin bitirilemeyen, geciken, sürüncemede kalan projelerinin olduğu, üstüne üstlük salgın, enflasyon ve ekonomik sorunların bulunduğu bu dönemde Mersin için yeni bir girişimde bulunmak cesaret isteyen bir durumdu.

Bunun için bu zor günlerde bir girişim yapıldı.

*                     *                     *

İki yıl önce Mersin için kaygı duyan, yararlı olmaya çalışan birleştirici bir rol oynamaya çalışan bir hemşerimizle ilgili yazı yazmıştım.

Mersin’de ülkenin her yöresinden gelen insanlarımızın dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasına katkı veren ve bu uğurda mücadele etmeyi kendine misyon edinen bir hemşerimizdi bu...

Toplum içerisinde sevilen, sözü dinlenen, insanlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanında olan, herkese yardım etmeye çalışan, kentimizin huzur ortamında refah içinde olmasında rol almaya çalışan biri: Mehmet Kolbudak.

 

Mersin’de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöresinden gelen insanlar tarafından bir Doğu ve Güneydoğu Dostluk Grubu kurulmuştu. Bu grubun içerisinde de en fazla gayret sarf edip insanları toparlayıcı olan kişi Mehmet Kolbudak olmuş ve grubun liderlik sorumluluğunu da üzerine almıştı.

Mehmet Kolbudak ayrımcılığa yol açabilecek her türlü davranışın karşısında olmuş ve bu insanların diğer hemşerilerle birlikteliğine, kaynaşmasına, dostluğuna katkı vermiştir; herkesin kendi kültürel zenginliğiyle birlikte Mersinli hemşeriler ortak kimliğinde buluşması için kültürel bir zemin oluşturmuştur.

Gazeteci kimliğiyle, yazılarıyla da bu amaca hizmet etmiştir.

 

Mehmet Kolbudak  “Dinamik Aktif  STK’lı   ve İş İnsanları”   adı altında bir grup Mersin sevdalısı insanı, kahvaltılı  bir toplantıda bir araya getirdi.

Mersin’in sorunları konuşuldu

Çözüm önerileri tartışıldı

Bu grubun genişlemesi ve Mersin için yapılan toplantıların sürdürülmesi hedefleniyor.

Kentte kanaat önderi birçok kişinin katıldığı bu toplantı, gelecek adına ümit verdi.

Geleceklerini Mersin’de gören, her yöreden gelmiş insanların burada Mersin için bir birliktelik göstermeleri özlenen, olumlu bir durumdu.

 

Belki bu toplanan Mersin sevdalısı insanlar,  Mersin lobisinin yerini şimdi tutamayacak ama en azından bunun için bir adım atmış olacaklar.

Mersin’in sorunlarını duyurabilecekler.

Bu önemli girişimin, yıllardır koltuklarına yapışmış yalnızca koltuklarını korumayı  düşünen ve kente hiç bir katkısı olmayan, yalnız kendi çıkarları için çalışan oluşumların başındaki  kişilere örnek olmasını dileyelim.

 

Mehmet Kolbudak hemşerimizi bu değerli girişiminden dolayı kutluyorum.

 

HARUN ARSLAN.....27 Eylül 2021

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.