Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Marina… ve Umursamazlıklar !

Mersin’e yapılan en büyük kötülük, sahile dolgu alanı ile yapılan parktır. Kentin denizle arası bir setle kesilmiştir. Mersin, dolgu alanları ile şirin sahil kenti hüviyetini kaybetmiştir. Doğanın kendinden alınanı bir gün geri alacağını da yaşanan doğa felaketlerinde görüyoruz. Keşke doğal sahil kalsaydı, sahil boyunca binaların alt katları restoran, kafe ve alışveriş yerleri olarak kullanılırdı.   Sonuçta belki de hiç gerekli olmayan ve kuruluş amaçlarını  kaybeden bir Marina yapılmazdı. Kumkuyu’da ve Çamlıbel’de kalabilecek az sayıda tekne, şu anda Marina’da(!). Marina ise daha çok bir “yeme içme ve alışveriş merkezi” haline gelmiş durumdadır. Sahille ilişkisi kesilen kentlilerin ise denize en yakın gelebilecekleri tek yer halindedir Marina. *                     *                     * Mersinlilerin önü alınmaz ilgisi sonunda Marina’da” kazanç hırsı” ve başka olumsuzluklar almış başını gidiyor. Önce bir bölümü paralı hale dönüştürülen otoparkın şimdi ikinci bölümü de paralı otopark !. Bugünkü sınırlı imkanlarla Marina’ya bir çay ya da kahve içmeye giden kişi, bir de park bedeli ödemek durumundadır. Marina’yı yasal kuruluş amacı dışında ve  sonuçta şimdi olduğu gibi bir alışveriş merkezi olarak görürsek, kentimizde hiç bir alışveriş merkezinde otopark parası alınmamaktadır.   Mersinlilerin yoğun ilgisi, burasıyla sorumlu  kişilerde  ve diğer personellerde olumsuz, sorumsuz ve umursamaz  tavır almalarına yol açmıştır. Girişte özel güvenlik görevlileri tarafından dostça bir tavırla karşılanmazsınız. Marina’da görev yapan yelken hocası bile otoriter bir tavırla halka müdahale etmektedir. Bir süre Marina’da kalan Sahil Güvenlik Subaylarının da, gemiye  yaklaşan halkı sert şekilde uyardıklarını hatırlıyoruz.   Sonuçta görülen “yoğun talep” üzerine hem kazanç hırsı  hem de insanlara davranış açısından olumsuzluklar giderek artıyor.   Artık ” Marina”(?)lıktan çıkan ve uygulamada bir AVM kimliği kazanan Marina için bir durum değerlendirmesi yapılmalı ve Mersinliler de bu umursamazlığı görmeliler. Hadi sıradan insanlar için, kuruluş amacı dışına taşan kullanım konusu mesele yapılmıyor diyelim, ama halihazırdaki kullanım standartları açısından giderek artan olumsuzluklar için tepkisiz kalınmamalıdır. Hemen her sıradan işleyiş ve sorumluluk gereği olan hizmetler ( otopark gibi) kazanç kaynağı yapılmamalı; halkla ilişkiler açısından da tüm Marina görevlisi çalışanlar ciddi bir eğitimden geçirilmelidir. Elbette bu bağlamda, buradan hizmet satın alan Mersinli hemşeriler de, önlerine çıkan olumsuzlukları hemen olağan kabul etmemeli ve yapıcı eleştirilerle uyarıda bulunmalıdır.   HARUN ARSLAN.....21 Temmuz 2022
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2022 - Cuma

Marina… ve Umursamazlıklar !

Mersin’e yapılan en büyük kötülük, sahile dolgu alanı ile yapılan parktır. Kentin denizle arası bir setle kesilmiştir. Mersin, dolgu alanları ile şirin sahil kenti hüviyetini kaybetmiştir. Doğanın kendinden alınanı bir gün geri alacağını da yaşanan doğa felaketlerinde görüyoruz.

Keşke doğal sahil kalsaydı, sahil boyunca binaların alt katları restoran, kafe ve alışveriş yerleri olarak kullanılırdı.

 

Sonuçta belki de hiç gerekli olmayan ve kuruluş amaçlarını  kaybeden bir Marina yapılmazdı.

Kumkuyu’da ve Çamlıbel’de kalabilecek az sayıda tekne, şu anda Marina’da(!).

Marina ise daha çok bir “yeme içme ve alışveriş merkezi” haline gelmiş durumdadır.

Sahille ilişkisi kesilen kentlilerin ise denize en yakın gelebilecekleri tek yer halindedir Marina.

*                     *                     *

Mersinlilerin önü alınmaz ilgisi sonunda Marina’da” kazanç hırsı” ve başka olumsuzluklar almış başını gidiyor.

Önce bir bölümü paralı hale dönüştürülen otoparkın şimdi ikinci bölümü de paralı otopark !.

Bugünkü sınırlı imkanlarla Marina’ya bir çay ya da kahve içmeye giden kişi, bir de park bedeli ödemek durumundadır.

Marina’yı yasal kuruluş amacı dışında ve  sonuçta şimdi olduğu gibi bir alışveriş merkezi olarak görürsek, kentimizde hiç bir alışveriş merkezinde otopark parası alınmamaktadır.

 

Mersinlilerin yoğun ilgisi, burasıyla sorumlu  kişilerde  ve diğer personellerde olumsuz, sorumsuz ve umursamaz  tavır almalarına yol açmıştır.

Girişte özel güvenlik görevlileri tarafından dostça bir tavırla karşılanmazsınız.

Marina’da görev yapan yelken hocası bile otoriter bir tavırla halka müdahale etmektedir.

Bir süre Marina’da kalan Sahil Güvenlik Subaylarının da, gemiye  yaklaşan halkı sert şekilde uyardıklarını hatırlıyoruz.

 

Sonuçta görülen “yoğun talep” üzerine hem kazanç hırsı  hem de insanlara davranış açısından olumsuzluklar giderek artıyor.

 

Artık ” Marina”(?)lıktan çıkan ve uygulamada bir AVM kimliği kazanan Marina için bir durum değerlendirmesi yapılmalı ve Mersinliler de bu umursamazlığı görmeliler.

Hadi sıradan insanlar için, kuruluş amacı dışına taşan kullanım konusu mesele yapılmıyor diyelim, ama halihazırdaki kullanım standartları açısından giderek artan olumsuzluklar için tepkisiz kalınmamalıdır.

Hemen her sıradan işleyiş ve sorumluluk gereği olan hizmetler ( otopark gibi) kazanç kaynağı yapılmamalı; halkla ilişkiler açısından da tüm Marina görevlisi çalışanlar ciddi bir eğitimden geçirilmelidir.

Elbette bu bağlamda, buradan hizmet satın alan Mersinli hemşeriler de, önlerine çıkan olumsuzlukları hemen olağan kabul etmemeli ve yapıcı eleştirilerle uyarıda bulunmalıdır.

 

HARUN ARSLAN.....21 Temmuz 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.