Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’de Farklı Bir Otel: Navona

Birçok yazımda söz etmişimdir; hemen önümüzdeki bazı değerleri, sahip olduğumuz zenginlikleri fark etmeyiz, ya da geç fark ederiz. Üzülerek, ben de bazen bu tür gerçeklerle karşılaşıyorum; ama yine de kentimizle ilgili bir değeri geç de olsa fark ettiğimde, mutluluk duyuyorum.   Bu durumu, ne yazık ki bu kez çok yakınımda yaşadım. Hemen evimin ve iş yerimin karşısında bir otel inşaatı başlamıştı; bitimine kadar her aşamasını gün gün izledim. Sonunda otel tamamlandı. İşte, penceremin tam karşısındaydı otel; gündüz bütün görkemiyle ve Roma mimarisinden esinlenerek yapılan estetik konumuyla,  geceleri de tüm çevreyi aydınlatan ışıklarıyla kente bir değer katıyordu... *                     *                     * Otel çalışmaya başladı. Yine penceremden otele girenleri, önünde park edenleri izliyordum. Ama otelin içini henüz  görmemiştim. Çok uzun bir süre geçti; sonra bir tesadüf otele girdim. Ülke genelinde tanınmış önemli bir sanatçı burada konaklayacaktı ve benden oteli ve odaları görmemi, kendilerine bilgi vermemi rica etmişlerdi. Sonuçta, böyle bir nedenle otele girdim. Son derece etkileyici, ferah bir lobiden geçtikten sonra salonları ve odaları gezdirdiler. Amerika’dan Çin’e ve Avrupa’ya kadar birçok 5 yıldızlı otelde kalmıştım. İtiraf edeyim, odaları çoğundan büyük, daha konforlu ve daha fonksiyonluydu. Otel de dışarıdan gözlemlediğimin çok daha üzerinde bir mükemmellikteydi. Balkonundan hem Akdeniz’i, hem  Toros’ları görebiliyordunuz.   Daha sonra bir kaç büyük organizasyonda bulundum.  Adeta sütunsuz geniş salonları kentin toplantılar ve diğer organizasyonlar nedeniyle beliren büyük salon ihtiyacına çözüm sunuyordu. Bir kez de kahvaltı yapma fırsatım oldu. Otel, hem Batı mutfağına özgü, hem de yöresel yiyeceklerin bulunduğu çok farklı ve zengin sunumuyla  Mersin’de başka bir yerde görmediğim bir kahvaltı büfesiyle hizmet veriyordu.   Mersin’de tanıdığımız ulusal ve uluslararası 5 yıldızlı otel zincirlerinden hiç de aşağı değildi; hatta bazı artılarının olduğu açıktı. *                     *                     * Burada resmî ve soğuk otel anlayışının dışında dostluğu, misafirperverliği, ilgiyi çok daha fazla hissediyorsunuz. Misafirlerin isteklerinde zincir otellerdeki yazılı kuralların dışına çıkılıyor,  memnuniyeti sağlanabiliyor. Otelin yöneticileri dışında otel sahipleri de adeta otelin içinde yaşıyorlar ve misafirlerle yakından ilgileniyorlar, dostluklar kuruyorlar. Bu özellik, farklı ve içten bir işletme kültürü oluşturuyor.   Artık ara sıra otelin lobisine gelip zaman geçirdiğim için, otelin ortamını ve işleyişini ayrıntısıyla tanımaya başladım; meselâ lobide oturan herkese otelin sınırsız içecek ikramı yapılıyor.   Gerçekten; böyle bir otelin varlığını geç de olsa tanıdığım için mutluyum. Mersin’e böyle önemli bir değer kazandırdıkları için de otel sahiplerine kentim adına minnet duyarak teşekkür ediyorum.    HARUN ARSLAN....05 Ocak 2020  
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2020 - Pazar

Mersin’de Farklı Bir Otel: Navona

Birçok yazımda söz etmişimdir; hemen önümüzdeki bazı değerleri, sahip olduğumuz zenginlikleri fark etmeyiz, ya da geç fark ederiz.

Üzülerek, ben de bazen bu tür gerçeklerle karşılaşıyorum; ama yine de

kentimizle ilgili bir değeri geç de olsa fark ettiğimde, mutluluk duyuyorum.

 

Bu durumu, ne yazık ki bu kez çok yakınımda yaşadım.

Hemen evimin ve iş yerimin karşısında bir otel inşaatı başlamıştı; bitimine kadar her aşamasını gün gün izledim.

Sonunda otel tamamlandı. İşte, penceremin tam karşısındaydı otel; gündüz bütün görkemiyle ve Roma mimarisinden esinlenerek yapılan estetik konumuyla,  geceleri de tüm çevreyi aydınlatan ışıklarıyla kente bir değer katıyordu...

*                     *                     *

Otel çalışmaya başladı.

Yine penceremden otele girenleri, önünde park edenleri izliyordum.

Ama otelin içini henüz  görmemiştim.

Çok uzun bir süre geçti; sonra bir tesadüf otele girdim.

Ülke genelinde tanınmış önemli bir sanatçı burada konaklayacaktı ve benden oteli ve odaları görmemi, kendilerine bilgi vermemi rica etmişlerdi.

Sonuçta, böyle bir nedenle otele girdim. Son derece etkileyici, ferah bir lobiden geçtikten sonra salonları ve odaları gezdirdiler.

Amerika’dan Çin’e ve Avrupa’ya kadar birçok 5 yıldızlı otelde kalmıştım.

İtiraf edeyim, odaları çoğundan büyük, daha konforlu ve daha fonksiyonluydu. Otel de dışarıdan gözlemlediğimin çok daha üzerinde bir mükemmellikteydi.

Balkonundan hem Akdeniz’i, hem  Toros’ları görebiliyordunuz.

 

Daha sonra bir kaç büyük organizasyonda bulundum.  Adeta sütunsuz geniş salonları kentin toplantılar ve diğer organizasyonlar nedeniyle beliren büyük salon ihtiyacına çözüm sunuyordu.

Bir kez de kahvaltı yapma fırsatım oldu.

Otel, hem Batı mutfağına özgü, hem de yöresel yiyeceklerin bulunduğu çok farklı ve zengin sunumuyla  Mersin’de başka bir yerde görmediğim bir kahvaltı büfesiyle hizmet veriyordu.

 

Mersin’de tanıdığımız ulusal ve uluslararası 5 yıldızlı otel zincirlerinden hiç de aşağı değildi; hatta bazı artılarının olduğu açıktı.

*                     *                     *

Burada resmî ve soğuk otel anlayışının dışında dostluğu, misafirperverliği, ilgiyi çok daha fazla hissediyorsunuz.

Misafirlerin isteklerinde zincir otellerdeki yazılı kuralların dışına çıkılıyor,  memnuniyeti sağlanabiliyor.

Otelin yöneticileri dışında otel sahipleri de adeta otelin içinde yaşıyorlar ve misafirlerle yakından ilgileniyorlar, dostluklar kuruyorlar.

Bu özellik, farklı ve içten bir işletme kültürü oluşturuyor.

 

Artık ara sıra otelin lobisine gelip zaman geçirdiğim için, otelin ortamını ve işleyişini ayrıntısıyla tanımaya başladım; meselâ lobide oturan herkese otelin sınırsız içecek ikramı yapılıyor.

 

Gerçekten; böyle bir otelin varlığını geç de olsa tanıdığım için mutluyum. Mersin’e böyle önemli bir değer kazandırdıkları için de otel sahiplerine kentim adına minnet duyarak teşekkür ediyorum.

 

 HARUN ARSLAN....05 Ocak 2020

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.