Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’de Sigara “Yasak-Sızlığı”!

Geçtiğimiz hafta gayet şık bir restorana yemeğe gittim. Girişteki hoş karşılamayı ve atmosferi, burnuma gelen yoğun sigara kokusu olumsuzlaştırdı. Sigara serbest mi ? diye sordum; evet serbest dediler. Her tarafı kapalı alanda, yönetmeliğe göre yasak olması gerektiğini söyledim. Açılır- kapanır bir tavan yaptıklarını ve şikayet olursa tavanı açtıklarını anlattılar. *                     *                     * Geçtiğimiz ay da grup olarak bir restorana, önceden sigara içilmemesi şartını koyarak gitmiştik. Bu arada gittiğimiz birçok kapalı alanda sigara içildiğini üzülerek gözlemliyoruz.   Herhalde bu konuda kural çiğneyen illerin başında Mersin geliyor.   Maalesef eleştiri ve şikayet etme özürlü bir halk olduğumuz için, kimse bu duruma vatandaş duyarlılığı göstererek karşı çıkmıyor. Kapalı alanda sigara dumanını soluyarak kuralsızlığa razı gelip, seyirci kalıyoruz.   Görevli kurumların da konuya özen göstermediklerini ve yeterli denetimi yapmadıklarını görüyoruz.   Umarım Valiliğimiz bu konuyu dikkate alır ve artık bir Devlet politikası olan bu kurala uyulması sağlanır ve yeterli denetim yapılır. Devlet bu konuda üzerine düşen denetim görevini yaparsa, vatandaşlar da buna destek olacaklardır. Konu tüm halkımızın sağlığı ile ilgilidir.   HARUN ARSLAN
Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2019 - Salı

Mersin’de Sigara “Yasak-Sızlığı”!

Geçtiğimiz hafta gayet şık bir restorana yemeğe gittim.

Girişteki hoş karşılamayı ve atmosferi, burnuma gelen yoğun sigara kokusu olumsuzlaştırdı.

Sigara serbest mi ? diye sordum; evet serbest dediler.

Her tarafı kapalı alanda, yönetmeliğe göre yasak olması gerektiğini söyledim. Açılır- kapanır bir tavan yaptıklarını ve şikayet olursa tavanı açtıklarını anlattılar.

*                     *                     *

Geçtiğimiz ay da grup olarak bir restorana, önceden sigara içilmemesi şartını koyarak gitmiştik.

Bu arada gittiğimiz birçok kapalı alanda sigara içildiğini üzülerek gözlemliyoruz.

 

Herhalde bu konuda kural çiğneyen illerin başında Mersin geliyor.

 

Maalesef eleştiri ve şikayet etme özürlü bir halk olduğumuz için, kimse bu duruma vatandaş duyarlılığı göstererek karşı çıkmıyor. Kapalı alanda sigara dumanını soluyarak kuralsızlığa razı gelip, seyirci kalıyoruz.

 

Görevli kurumların da konuya özen göstermediklerini ve yeterli denetimi yapmadıklarını görüyoruz.

 

Umarım Valiliğimiz bu konuyu dikkate alır ve artık bir Devlet politikası olan bu kurala uyulması sağlanır ve yeterli denetim yapılır.

Devlet bu konuda üzerine düşen denetim görevini yaparsa, vatandaşlar da buna destek olacaklardır.

Konu tüm halkımızın sağlığı ile ilgilidir.

 

HARUN ARSLAN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.