Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

MÜZİK’le “ENGELLERİ AŞMAK”…

Mayıs ayı Mersin’de çok sayıda Türk Sanat Müziği konseri yapıldı. Bunlardan bir tanesi farklı bir değer kazanıyor: “Neva Türk Sanat Müziği Korosu Konseri”   Bilindiği gibi Mersin’de çok sayıda Türk Sanat Müziği Derneği ve Korosu var. Bu korolar çoğunlukla Mezitli’de bulunuyor. Mezitli Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan’ın sağladığı çalışma yeri imkanıyla faaliyetlerini sürdürüyorlar. Yerel yönetimlerin en çok kullandıkları kavramlardan ” insana dokunmak”,  bu yerlerde gerçekleşiyor.   Bu çalışma yerlerinden bir tanesi de Mezitli Kent Konseyi Engelli Evi. Burada engelliler toplanıyor, kendi aralarında sosyal çalışmalarda bulunuyorlar. Aydoğan Coşkunırmak  yönetiminde Neva Türk Sanat Müziği Korosu’ nun  Mezitli Kent Konseyi Engelli Evi’nde koro çalışmalarına başlamasıyla, onlar da bu koroya katıldı. Hem onlar mutlular, hem de korodaki arkadaşlar onlarla birlikte aynı koroda olmaktan, onların mutluluğunu paylaşmaktan memnunlar.   Şimdi bu birliktelikten somut bir sonuç alındı; korodaki engelli dostlarla birlikte çok güzel bir konser gerçekleştirdik. Engelli dostlarımız enstrüman çaldılar, solo şarkı söylediler, koroya eşlik ettiler. Onlar çok mutluydu. Onlarla koroyu paylaşan arkadaşlar da çok mutluydular. Hep birlikte müzikle  engelleri yenerek bir başarıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Zaten bir sanat etkinliği olarak musiki, başlı başına bir estetik faaliyettir; ilgili herkesin ruhsal doyum sağlayacağı, ortaklaşa duyumsama nedeniyle toplumsallığın güçlendiği bir atmosferdir. Buna bir de engelli kardeşlerimizin katılması, meseleye çok daha ileri bir boyut kazandırıyor; belki farkında bile olmadıkları yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlıyor, birlikte sanatsal üretimin hazzını yaşatıyor. Hayatın farklı düzeylerde herkese ve hepimize yaşattığı zor koşulların içinde, böylesi toplumsal etkinlikler, sanatsal üretimler ve özellikle musikide buluşmalar, insanca bir dokunuş anlamında hayatı iyileştiriyor.   Böyle bir imkan sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan’a , Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sn. Sibel Gelbul’a ve Koro Şefi Aydoğan Coşkunırmak’a minnet duygularımla teşekkür ediyorum.   HARUN ARSLAN…..09 Haziran 2023    
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2023 - Cuma

MÜZİK’le “ENGELLERİ AŞMAK”…

Mayıs ayı Mersin’de çok sayıda Türk Sanat Müziği konseri yapıldı.

Bunlardan bir tanesi farklı bir değer kazanıyor:

“Neva Türk Sanat Müziği Korosu Konseri

 

Bilindiği gibi Mersin’de çok sayıda Türk Sanat Müziği Derneği ve Korosu var.

Bu korolar çoğunlukla Mezitli’de bulunuyor.

Mezitli Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan’ın sağladığı çalışma yeri imkanıyla faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Yerel yönetimlerin en çok kullandıkları kavramlardan ” insana dokunmak”,  bu yerlerde gerçekleşiyor.

 

Bu çalışma yerlerinden bir tanesi de Mezitli Kent Konseyi Engelli Evi.

Burada engelliler toplanıyor, kendi aralarında sosyal çalışmalarda bulunuyorlar. Aydoğan Coşkunırmak  yönetiminde Neva Türk Sanat Müziği Korosu’ nun  Mezitli Kent Konseyi Engelli Evi’nde koro çalışmalarına başlamasıyla, onlar da bu koroya katıldı.

Hem onlar mutlular, hem de korodaki arkadaşlar onlarla birlikte aynı koroda olmaktan, onların mutluluğunu paylaşmaktan memnunlar.

 

Şimdi bu birliktelikten somut bir sonuç alındı; korodaki engelli dostlarla birlikte çok güzel bir konser gerçekleştirdik.

Engelli dostlarımız enstrüman çaldılar, solo şarkı söylediler, koroya eşlik ettiler.

Onlar çok mutluydu. Onlarla koroyu paylaşan arkadaşlar da çok mutluydular.

Hep birlikte müzikle  engelleri yenerek bir başarıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık.

Zaten bir sanat etkinliği olarak musiki, başlı başına bir estetik faaliyettir; ilgili herkesin ruhsal doyum sağlayacağı, ortaklaşa duyumsama nedeniyle toplumsallığın güçlendiği bir atmosferdir. Buna bir de engelli kardeşlerimizin katılması, meseleye çok daha ileri bir boyut kazandırıyor; belki farkında bile olmadıkları yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlıyor, birlikte sanatsal üretimin hazzını yaşatıyor.

Hayatın farklı düzeylerde herkese ve hepimize yaşattığı zor koşulların içinde, böylesi toplumsal etkinlikler, sanatsal üretimler ve özellikle musikide buluşmalar, insanca bir dokunuş anlamında hayatı iyileştiriyor.

 

Böyle bir imkan sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan’a , Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sn. Sibel Gelbul’a ve Koro Şefi Aydoğan Coşkunırmak’a minnet duygularımla teşekkür ediyorum.

 

HARUN ARSLAN…..09 Haziran 2023

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.