Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Sessiz Moldova Gezisinin 2.Haftası

Mersin Ticaret Odası’nın kalabalık bir heyetle Moldova’ya yaptığı gezinin üzerinden iki hafta geçti. Bu gezinin yapıldığını Büyükşehir Belediyesi’nin basına servis ettiği bir haberle öğrendik. İki hafta geçmesine rağmen MTSO’ dan bu gezi ilgili bir haber henüz servis edilmedi.   Geçtiğimiz hafta bu konuda bir köşe yazısı yazmıştım. Yazdıklarımın bazı bölümlerini hatırlayalım:   “Uzun süre en çok eleştirdiğim ve yazı yazdığım konuların başında MTSO’ nun yurtdışı gezileri gelir. Bir dönem olay öyle çığırından çıkmıştı ki, arka arkaya yapılan gezilerden neredeyse bazı dönemler Mersin’den daha fazla yurt dışında kalmışlardı. Her gezinin sonunda kaç kişi gittiğini, ne kadar harcama yapıldığını sorsak da hiçbir cevap alamadık. Gezi yapıldıktan bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne faydası olduğunu sorduk, bu da yanıtsız kaldı.   Sonuçta tüm bu gezilerin Mersin’e ne faydası oldu derseniz, üzülerek söyleyeyim, hiç bir faydası olmadı. Sonuçta gezilere gidenleri keyfi ve kentin boşa harcanan milyonları kaldı.   Şimdi MTSO yönetimine soruyorum: Moldova gezisine kaç üye katılmıştır? Bu gezi MTSO bütçesine ne kadar yük getirmiştir?   Bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne gibi faydalar sağladığını soracağım. Eski yararsız gezileri, katılanları, düzenleyenleri, kente verdiği zararı tekrar gündeme getirmek durumunda kalacağım. Şimdilerde eski gezi düzenleyenlerin ve katılanlarının çoğu artık ortalarda görünmüyorlar. Umarım önceki dönemde bitmek bilmeyen fuar, kardeş şehir ya da çeşitli amaçlarla(?) yapılan ve bu kentin halkının sırtına büyük yük getiren ve kente hiç bir faydası olmayan gezilerin önü açılıp tekrar eski günlere dönmeyiz.”   *      *      *   MTSO biran önce bu gezinin amacını, sağladığı faydaları, kimlerin katıldığını ve bütçesini bir an önce açıklamalıdır. Tepkisiz kalınırsa bu gezilerin önceki dönem gibi önü alınamaz, MTSO bir gezi kulübüne dönüşür. Hem halkımızın, hem aidat ödeyenlerin hem de katılanların vicdanlarını yaralar.   Birçok konuda ticaretle iştigal etmiş, şirketleri olan, 30 yıl MTSO’ ya aidat ödemiş vergi sıralamasında ilk 100 ün arasına girmiş bir Mersinli işadamı olarak bu konuda söz söylemeyi ve soru sormayı kendime hak görüyorum.   Ayrıca bundan önceki yönetim döneminde MTSO’ nun hiç bir gezisine katılmadığımı, hiç bir etkinliğinde bulunmadığımı hatta standart bilgi akışının bile şahsıma sağlanmadığını belirtmeliyim.   İlk defa yeni yönetim döneminde MTSO ile iletişim sağlayabildim. Artık basın bildirileri geliyor. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’a ve Meclis Başkanı Hamit İzol’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadarki çalışmalarını ve kentle iletişimlerini başarılı buluyorum ve gezi gibi gereksiz olaylarla gölgelenmemesini ümit ediyorum. Konuya ilişkin hassasiyetim de iyi niyetli bir yapıcı eleştiri olarak düşünülmelidir;  bu bağlamda yukarda not ettiğim sorulara ek olarak gezi hakkında açıklayıcı bir bilgi de varsa kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyorum.   HARUN ARSLAN.....27 Haziran 2022
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2022 - Pazartesi

Sessiz Moldova Gezisinin 2.Haftası

Mersin Ticaret Odası’nın kalabalık bir heyetle Moldova’ya yaptığı gezinin üzerinden iki hafta geçti.

Bu gezinin yapıldığını Büyükşehir Belediyesi’nin basına servis ettiği bir haberle öğrendik.

İki hafta geçmesine rağmen MTSO’ dan bu gezi ilgili bir haber henüz servis edilmedi.

 

Geçtiğimiz hafta bu konuda bir köşe yazısı yazmıştım.

Yazdıklarımın bazı bölümlerini hatırlayalım:

 

Uzun süre en çok eleştirdiğim ve yazı yazdığım konuların başında MTSO’ nun yurtdışı gezileri gelir.

Bir dönem olay öyle çığırından çıkmıştı ki, arka arkaya yapılan gezilerden neredeyse bazı dönemler Mersin’den daha fazla yurt dışında kalmışlardı.

Her gezinin sonunda kaç kişi gittiğini, ne kadar harcama yapıldığını sorsak da hiçbir cevap alamadık.

Gezi yapıldıktan bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne faydası olduğunu sorduk, bu da yanıtsız kaldı.

 

Sonuçta tüm bu gezilerin Mersin’e ne faydası oldu derseniz, üzülerek söyleyeyim, hiç bir faydası olmadı.

Sonuçta gezilere gidenleri keyfi ve kentin boşa harcanan milyonları kaldı.

 

Şimdi MTSO yönetimine soruyorum:

Moldova gezisine kaç üye katılmıştır? Bu gezi MTSO bütçesine ne kadar yük getirmiştir?

 

Bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne gibi faydalar sağladığını soracağım.

Eski yararsız gezileri, katılanları, düzenleyenleri, kente verdiği zararı tekrar gündeme getirmek durumunda kalacağım. Şimdilerde eski gezi düzenleyenlerin ve katılanlarının çoğu artık ortalarda görünmüyorlar.

Umarım önceki dönemde bitmek bilmeyen fuar, kardeş şehir ya da çeşitli amaçlarla(?) yapılan ve bu kentin halkının sırtına büyük yük getiren ve kente hiç bir faydası olmayan gezilerin önü açılıp tekrar eski günlere dönmeyiz.”

 

*      *      *

 

MTSO biran önce bu gezinin amacını, sağladığı faydaları, kimlerin katıldığını ve bütçesini bir an önce açıklamalıdır.

Tepkisiz kalınırsa bu gezilerin önceki dönem gibi önü alınamaz, MTSO bir gezi kulübüne dönüşür. Hem halkımızın, hem aidat ödeyenlerin hem de katılanların vicdanlarını yaralar.

 

Birçok konuda ticaretle iştigal etmiş, şirketleri olan, 30 yıl MTSO’ ya aidat ödemiş vergi sıralamasında ilk 100 ün arasına girmiş bir Mersinli işadamı olarak bu konuda söz söylemeyi ve soru sormayı kendime hak görüyorum.

 

Ayrıca bundan önceki yönetim döneminde MTSO’ nun hiç bir gezisine katılmadığımı, hiç bir etkinliğinde bulunmadığımı hatta standart bilgi akışının bile şahsıma sağlanmadığını belirtmeliyim.

 

İlk defa yeni yönetim döneminde MTSO ile iletişim sağlayabildim.

Artık basın bildirileri geliyor.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’a ve Meclis Başkanı Hamit İzol’a teşekkür ediyorum.

Bugüne kadarki çalışmalarını ve kentle iletişimlerini başarılı buluyorum ve gezi gibi gereksiz olaylarla gölgelenmemesini ümit ediyorum.

Konuya ilişkin hassasiyetim de iyi niyetli bir yapıcı eleştiri olarak düşünülmelidir;  bu bağlamda yukarda not ettiğim sorulara ek olarak gezi hakkında açıklayıcı bir bilgi de varsa kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyorum.

 

HARUN ARSLAN.....27 Haziran 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.