Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Sonunda… Arzuladığımız “3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü”

3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü törenlerle kutlandı. Bir süre 5 Ocakta, daha sonra da uzun süredir 3 Ocakta kutlanan Kurtuluş Günü, bu yıl her yılkinden farklı bir şekilde kutlandı. En görkemli ve hep arzu ettiğimiz şekilde ...   Kutlamanın her yıl iki ayrı grup tarafından farklı yerlerde yapılmasını eleştirdim,  bu konu da sayısız yazı yazdım. Tam 12 yıl önce yazımın başlığı “3 Ocak Kurtuluş Günü Yürüyüşü Nasıl Amacına Ulaşır ?” idi. Şunları yazmıştım; “Geçtiğimiz yıl 3 Ocak Mersin’in kurtuluşu yerel seçim öncesinde biraz da seçim atmosferin de yapıldı ve  iki ayrı yerde, iki farklı güzergahta, iki farklı gurup tarafından kutlandı. Yani 3 Ocak Kurtuluş günü ikiye bölündü. Ben nasıl bir 3 Ocak Kurtuluş günü Yürüyüşü hayal ediyorum; Mersin’in tüm Belediye Başkanlarının kol kola yürüdüğü,  bütün siyasi parti başkanlarının yan yana bulunduğu, yüz yıldan fazla süredir hoş görü ve barış kenti olan Mersin’de bu özelliğine uygun Türk, Arap, Kürt kökenlilerin, Hıristiyan ve Müslümanların iç içe birlikte olduğu …. BİR YÜRÜYÜŞ….. Mersin’den tüm Türkiye’ye örnek bir Barış, beraberlik, kardeşlik, bölünmezlik, hoşgörü, sevgi yürüyüşü olsun istiyorum. Bunun için özellikle 3 Ocak Kurtuluş gününün anlamını ve kimlere karşı yapıldığını  bilmemiz lazım. Bu işgalci ve emperyalist güçlere karşı bu toprağın insanlarının bir özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlanma günüdür. Hep olaylarla, olumsuzluklarla anılan Mersin için, Türkiye’ye  bir olumlu, güzel mesaj  verme şansı olacaktır. Gelin bu güzel beraberliği ve barış mesajını kentimiz için,  kentimiz adına bir fırsat olarak görüp, bu yürüyüşü bir Sevgi, Barış, Hoşgörü Şenliğine dönüştürüp tüm Türkiye’ye seslendirelim.” *        *        * Toroslar Belediye Başkanı’nın son basın toplantısında 3 Ocak alternatif kutlamasının tarihsel sebeplerini anlatmasından sonra,  ilk kez duyduğum bu bilgiler beni tatmin etmişti ve bu yıl kutlamalara daha farklı bakıyordum.   Nihayet 12 yıl sonra, her yıl yazdığım bu tür yazılar sonunda bu yıl  arzuladığımız şekilde kutlandı.   Her yıl Toroslardan Ve İstasyondan yapılan iki farklı yürüyüş bu kez istasyonda birleşti ve iki grup ilk kez bir arada Cumhuriyet Meydanı’na girdi.   Törenler de bu yıl çok farklıydı. Her yıl olduğundan çok daha görkemli bir şekilde kutlandı. Törenlere de gösterileriyle Jandarma Teşkilatı damgasını vurdu.   Kentimizde birlikteliği gösteren bu kutlamaların, yıllar sonra bu sevindirici duruma gelmesinde çabalarını esirgemeyen Sn. Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ı ve Toroslar Belediye Başkanımız Sn.Atsız Afşin Yılmaz’ı kutluyorum.   HARUN ARSLAN......09 Ocak 2023        
Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2023 - Pazartesi

Sonunda… Arzuladığımız “3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü”

3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü törenlerle kutlandı.

Bir süre 5 Ocakta, daha sonra da uzun süredir 3 Ocakta kutlanan Kurtuluş Günü, bu yıl her yılkinden farklı bir şekilde kutlandı.

En görkemli ve hep arzu ettiğimiz şekilde ...

 

Kutlamanın her yıl iki ayrı grup tarafından farklı yerlerde yapılmasını eleştirdim,  bu konu da sayısız yazı yazdım.

Tam 12 yıl önce yazımın başlığı “3 Ocak Kurtuluş Günü Yürüyüşü Nasıl Amacına Ulaşır ?” idi.

Şunları yazmıştım;

“Geçtiğimiz yıl 3 Ocak Mersin’in kurtuluşu yerel seçim öncesinde biraz da seçim atmosferin de yapıldı ve  iki ayrı yerde, iki farklı güzergahta, iki farklı gurup tarafından kutlandı. Yani 3 Ocak Kurtuluş günü ikiye bölündü.

Ben nasıl bir 3 Ocak Kurtuluş günü Yürüyüşü hayal ediyorum;

Mersin’in tüm Belediye Başkanlarının kol kola yürüdüğü,  bütün siyasi parti başkanlarının yan yana bulunduğu, yüz yıldan fazla süredir hoş görü ve barış kenti olan Mersin’de bu özelliğine uygun Türk, Arap, Kürt kökenlilerin, Hıristiyan ve Müslümanların iç içe birlikte olduğu …. BİR YÜRÜYÜŞ…..

Mersin’den tüm Türkiye’ye örnek bir Barış, beraberlik, kardeşlik, bölünmezlik, hoşgörü, sevgi yürüyüşü olsun istiyorum.

Bunun için özellikle 3 Ocak Kurtuluş gününün anlamını ve kimlere karşı yapıldığını  bilmemiz lazım. Bu işgalci ve emperyalist güçlere karşı bu toprağın insanlarının bir özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlanma günüdür.

Hep olaylarla, olumsuzluklarla anılan Mersin için, Türkiye’ye  bir olumlu, güzel mesaj  verme şansı olacaktır.

Gelin bu güzel beraberliği ve barış mesajını kentimiz için,  kentimiz adına bir fırsat olarak görüp, bu yürüyüşü bir Sevgi, Barış, Hoşgörü Şenliğine dönüştürüp tüm Türkiye’ye seslendirelim.”

*        *        *

Toroslar Belediye Başkanı’nın son basın toplantısında 3 Ocak alternatif kutlamasının tarihsel sebeplerini anlatmasından sonra,  ilk kez duyduğum bu bilgiler beni tatmin etmişti ve bu yıl kutlamalara daha farklı bakıyordum.

 

Nihayet 12 yıl sonra, her yıl yazdığım bu tür yazılar sonunda bu yıl  arzuladığımız şekilde kutlandı.

 

Her yıl Toroslardan Ve İstasyondan yapılan iki farklı yürüyüş bu kez istasyonda birleşti ve iki grup ilk kez bir arada Cumhuriyet Meydanı’na girdi.

 

Törenler de bu yıl çok farklıydı.

Her yıl olduğundan çok daha görkemli bir şekilde kutlandı.

Törenlere de gösterileriyle Jandarma Teşkilatı damgasını vurdu.

 

Kentimizde birlikteliği gösteren bu kutlamaların, yıllar sonra bu sevindirici duruma gelmesinde çabalarını esirgemeyen Sn. Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ı ve Toroslar Belediye Başkanımız Sn.Atsız Afşin Yılmaz’ı kutluyorum.

 

HARUN ARSLAN......09 Ocak 2023

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.