Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Sonunda “Başarılan Bir Fuar”In Ardından…

Kentimizde 14. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı başarılı bir şekilde yapıldı. Bugüne kadar tüm fuarlara katıldım. Her fuarın ardından da başarısızlığına ve katılım azlığına üzülerek yazdım. Özellikle kentin en büyük ekonomik oluşumu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve diğer kent dinamiklerinin fuara ilgisizliğinden yıllardır şikayet ettik.   Nihayet bu yılki fuar büyük bir katılımla açıldı. Yerli ve yabacı firmaların katıldığı fuarda bu yıl, ekonomideki bazı olumsuzluklara rağmen katılımcı firma sayısı artmıştı.   Fuar Müdürü Mustafa Başar’ın her yıl büyük gayretini takdirle izlerim; maalesef kentten gerekli desteği bugüne kadar görememişti.   Peki bu defa nasıl başarılı olunmuştu?   Yeni Valimiz Ali İhsan Su kısa zamanda Mersin’de bir çok konuda olumlu etkisini gösterdi. Geçtiğimiz aylarda yapılan Narenciye Festivali’ni hatırlayalım: Mersin’in bu en büyük ve en fazla katılımlı etkinliği, ne yazık ki 3 yıldır yapılmıyordu. Valimiz bunun tekrar yapılmasını sağladı.   Şimdi de fuarı geçen yıl olduğu gibi sahiplenerek, firmalarla irtibat kurdu ve bu fuarın başarılı olmasında en büyük rolü oynadı.   Bu yılın başarılı olmasında Valimizden sonra en büyük katkıyı yeni Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan sağladı. Oda üyelerinin daha fazla katılmasında etkili oldu. Yine; Tarsus Mersin Organize Sanayi Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve MÜSİAD Başkanı Serdar Yıldızgörer, bünyelerindeki firmaların katılımını sağlayarak destek verdiler.   Demek ki elbirliği ile gayret sarf edilirse ve kent dinamikleri bunu sahiplenir ve desteklerlerse başarılabiliyormuş. Kendi kişisel ve kurumsal dar hesaplardan sıyrılıp da doğrudan Mersin için kaygı duymaya başladığımızda, bu ve benzeri toplumsal etkinlikler başarılı oluyor ve beklenen fayda elde ediliyor. Eleştirilerin de bu fayda için yapılması ve hepimiz birbirimizle böylesi bir yapıcı dille yaklaşması gerekir. Ülke ve kent sevgisi, hemşerinin hayatını iyileştirme çalışmaları böyle ilerler. 14. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın bu yılki başarısı örnek olmalı ve gerekli dersler alınmalıdır. Başta konunun en büyük destekçisi Sn. Valimize ve tüm katkı verenlere ve nihayet Mersin’de başarılı bir fuar yapılabildiğini gösteren herkese teşekkürler.   HARUN ARSLAN
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2019 - Perşembe

Sonunda “Başarılan Bir Fuar”In Ardından…

Kentimizde 14. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı başarılı bir şekilde yapıldı.

Bugüne kadar tüm fuarlara katıldım.

Her fuarın ardından da başarısızlığına ve katılım azlığına üzülerek yazdım.

Özellikle kentin en büyük ekonomik oluşumu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve diğer kent dinamiklerinin fuara ilgisizliğinden yıllardır şikayet ettik.

 

Nihayet bu yılki fuar büyük bir katılımla açıldı.

Yerli ve yabacı firmaların katıldığı fuarda bu yıl, ekonomideki bazı olumsuzluklara rağmen katılımcı firma sayısı artmıştı.

 

Fuar Müdürü Mustafa Başar’ın her yıl büyük gayretini takdirle izlerim; maalesef kentten gerekli desteği bugüne kadar görememişti.

 

Peki bu defa nasıl başarılı olunmuştu?

 

Yeni Valimiz Ali İhsan Su kısa zamanda Mersin’de bir çok konuda olumlu etkisini gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan Narenciye Festivali’ni hatırlayalım: Mersin’in bu en büyük ve en fazla katılımlı etkinliği, ne yazık ki 3 yıldır yapılmıyordu.

Valimiz bunun tekrar yapılmasını sağladı.

 

Şimdi de fuarı geçen yıl olduğu gibi sahiplenerek, firmalarla irtibat kurdu ve bu fuarın başarılı olmasında en büyük rolü oynadı.

 

Bu yılın başarılı olmasında Valimizden sonra en büyük katkıyı yeni Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan sağladı.

Oda üyelerinin daha fazla katılmasında etkili oldu.

Yine;

Tarsus Mersin Organize Sanayi Başkanı Sabri Tekli,

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve

MÜSİAD Başkanı Serdar Yıldızgörer, bünyelerindeki firmaların katılımını sağlayarak destek verdiler.

 

Demek ki elbirliği ile gayret sarf edilirse ve kent dinamikleri bunu sahiplenir ve desteklerlerse başarılabiliyormuş.

Kendi kişisel ve kurumsal dar hesaplardan sıyrılıp da doğrudan Mersin için kaygı duymaya başladığımızda, bu ve benzeri toplumsal etkinlikler başarılı oluyor ve beklenen fayda elde ediliyor.

Eleştirilerin de bu fayda için yapılması ve hepimiz birbirimizle böylesi bir yapıcı dille yaklaşması gerekir. Ülke ve kent sevgisi, hemşerinin hayatını iyileştirme çalışmaları böyle ilerler.

14. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın bu yılki başarısı örnek olmalı ve gerekli dersler alınmalıdır.

Başta konunun en büyük destekçisi Sn. Valimize ve tüm katkı verenlere ve nihayet Mersin’de başarılı bir fuar yapılabildiğini gösteren herkese teşekkürler.

 

HARUN ARSLAN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.