Bu Oyuncaklar Tamamen El Emeği!

Güncel 06.05.2022 - 09:43, Güncelleme: 06.05.2022 - 09:43
 

Bu Oyuncaklar Tamamen El Emeği!

Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde açılan Örgü Oyuncak Yapımı (Amigurumi) Kursu, yoğun ilgi görüyor.

Tamamen el emeği ile yapılan oyuncaklar, kursiyerlerin geçim kaynağı da oluyor. TORTEK eğitmeni eşliğinde el becerilerini geliştiren kursiyerler, ürettikleri ürünlere alıcı da bularak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Yün iplik ve tığ yardımıyla örgü oyuncak yapımının inceliklerini öğrenen kadınlar, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti. “Üretiyor Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz” TORTEK merkezinde eğitim görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten kursiyer Nazan Ölmez; “TORTEK’in Amigurumi Kursunda eğitim görüyorum. Eğitmenimizden her türlü bilgiyi alıyoruz. Bizler de örgülerimizi yapıp aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. “Severek Geliyoruz” Kursiyer Zeliha Çetinkaya da kurslar sayesinde hem boş vakitlerini değerlendirdiğini hem de organik oyuncaklar üreterek aile bütçesine destek olduğunu belirterek; “Kursa severek geliyorum. Her gün buradayız. Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. “Hobi Olarak Başladım, Şimdi Kazanç Elde Ediyorum” Kızının isteği üzerine kurslara başladığını, oyuncak yapımını öğrendikten sonra da bunu kazanca dönüştürdüğünü kaydeden kursiyer Saime Taşan da kendilerine bu imkanı sunan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. TORTEK Amigurumi Kursu Eğitmeni Gülhanım Karabacak da örgü oyuncakların tığ yardımı ile yapıldığını, kursiyerlerin eğitimlerden büyük zevk aldığını söyleyerek; “Kursiyerlerimiz, oyuncakları aşkla üretiyorlar. Hem sosyalleşiyorlar hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ellerine, emeklerine sağlık” diye konuştu. Başkan Yılmaz: “Yerli Üretime Katkı Sağlıyoruz” Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da el emeği, göz nuru ile yapılan ürünlerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek; “Kurs merkezimizde eğitim alan kursiyerlerimizin elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor” dedi. “Üreten ve ürettikçe güçlenen bir Toroslar oluşturduk" diyen Başkan Yılmaz; "Bu çalışmalarımızla, özellikle ev hanımlarının istihdamına, ülke ekonomisine ve yerli üretime önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz. Amigurumi Kursu da TORTEK branşlarımızdan bir tanesi. Günümüzde örgü oyuncaklar, organik olmasından dolayı annelerin daha çok tercihi oldu. Kurslarımızda kursiyerlerimiz, örgü oyuncak yapımının inceliklerini öğreniyor, çeşitli objeler yapıyorlar. Emeklerini üretime dönüştüren tüm kadınları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.    
Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde açılan Örgü Oyuncak Yapımı (Amigurumi) Kursu, yoğun ilgi görüyor.

Tamamen el emeği ile yapılan oyuncaklar, kursiyerlerin geçim kaynağı da oluyor. TORTEK eğitmeni eşliğinde el becerilerini geliştiren kursiyerler, ürettikleri ürünlere alıcı da bularak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Yün iplik ve tığ yardımıyla örgü oyuncak yapımının inceliklerini öğrenen kadınlar, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“Üretiyor Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

TORTEK merkezinde eğitim görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten kursiyer Nazan Ölmez; “TORTEK’in Amigurumi Kursunda eğitim görüyorum. Eğitmenimizden her türlü bilgiyi alıyoruz. Bizler de örgülerimizi yapıp aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Severek Geliyoruz”

Kursiyer Zeliha Çetinkaya da kurslar sayesinde hem boş vakitlerini değerlendirdiğini hem de organik oyuncaklar üreterek aile bütçesine destek olduğunu belirterek; “Kursa severek geliyorum. Her gün buradayız. Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Hobi Olarak Başladım, Şimdi Kazanç Elde Ediyorum”

Kızının isteği üzerine kurslara başladığını, oyuncak yapımını öğrendikten sonra da bunu kazanca dönüştürdüğünü kaydeden kursiyer Saime Taşan da kendilerine bu imkanı sunan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

TORTEK Amigurumi Kursu Eğitmeni Gülhanım Karabacak da örgü oyuncakların tığ yardımı ile yapıldığını, kursiyerlerin eğitimlerden büyük zevk aldığını söyleyerek; “Kursiyerlerimiz, oyuncakları aşkla üretiyorlar. Hem sosyalleşiyorlar hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ellerine, emeklerine sağlık” diye konuştu.

Başkan Yılmaz: “Yerli Üretime Katkı Sağlıyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da el emeği, göz nuru ile yapılan ürünlerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek; “Kurs merkezimizde eğitim alan kursiyerlerimizin elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor” dedi.

“Üreten ve ürettikçe güçlenen bir Toroslar oluşturduk" diyen Başkan Yılmaz; "Bu çalışmalarımızla, özellikle ev hanımlarının istihdamına, ülke ekonomisine ve yerli üretime önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz. Amigurumi Kursu da TORTEK branşlarımızdan bir tanesi. Günümüzde örgü oyuncaklar, organik olmasından dolayı annelerin daha çok tercihi oldu. Kurslarımızda kursiyerlerimiz, örgü oyuncak yapımının inceliklerini öğreniyor, çeşitli objeler yapıyorlar. Emeklerini üretime dönüştüren tüm kadınları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.