Ekmen’den yangından zarar gören işyerleri için 5 öneri

Güncel 24.04.2023 - 18:56, Güncelleme: 24.04.2023 - 18:56
 

Ekmen’den yangından zarar gören işyerleri için 5 öneri

Milletvekili Adayı Ekmen, Akdeniz ilçesi Sanayi Sitesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın sonrası işyerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen, Akdeniz ilçesi Sanayi Sitesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın sonrası işyerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yangına müdahale eden itfaiye eri ve 4 işyeri çalışanın yaşamını yitirdiği olayla ilgili işyeri sahiplerinden bilgi alan Ekmen, başsağlığı dileklerini ileterek hem yaşamını yitirenlerin ailelerine hem de büyük maddi kayba uğrayan işletmeye devlet desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Yangın sigortası olmayan bu İşletmelerin yaşadığı felaketi kısa sürede atlatabilmesi için destek verilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Ekmen, “Bu işletmelerimiz sadece sahiplerini ve çalışanlarının değil Mersin’in ve ülkemizin ekonomik değeridir. Devlet olarak bu tür felaketi yaşayan işletmelerimize destek olmalıyız.  Bu konuda 5 önerim var; 1- Çalışanların SGK primleri ve maaşlarının 1 yıl boyunca İŞKUR aracılığıyla desteklenmesi, 2-  Tamamen hasar gören Makine ve teçhizatların yenilenmesi için KOSGEB tarafından sağlanması 3- Vadesi gelmiş borçların ödenmesi için Halkbank’tan faizsiz uzun vadeli kredi desteğinin sağlanması, 4- İşletme kredisi ve yeni mal alımı için uzun vadeli faizsiz kredi verilmesi 5- Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek sağlanması. Ekmen, işletmenin yanı sıra yaşanılan dramatik durumun daha büyük bir felakete yol açmaması için bu desteklerin verilmesinin şart olduğunu dile getirdi. İş yeri sahipleri yangına müdahale de yaşanan zorlukları dikkat çekerek, benzer bir felaketle karşılaşmaması için alt yapı tedbirlerinin önemine dikkat çekti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Milletvekili Adayı Ekmen, Akdeniz ilçesi Sanayi Sitesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın sonrası işyerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen, Akdeniz ilçesi Sanayi Sitesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın sonrası işyerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yangına müdahale eden itfaiye eri ve 4 işyeri çalışanın yaşamını yitirdiği olayla ilgili işyeri sahiplerinden bilgi alan Ekmen, başsağlığı dileklerini ileterek hem yaşamını yitirenlerin ailelerine hem de büyük maddi kayba uğrayan işletmeye devlet desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Yangın sigortası olmayan bu İşletmelerin yaşadığı felaketi kısa sürede atlatabilmesi için destek verilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Ekmen, “Bu işletmelerimiz sadece sahiplerini ve çalışanlarının değil Mersin’in ve ülkemizin ekonomik değeridir. Devlet olarak bu tür felaketi yaşayan işletmelerimize destek olmalıyız.  Bu konuda 5 önerim var;

1- Çalışanların SGK primleri ve maaşlarının 1 yıl boyunca İŞKUR aracılığıyla desteklenmesi,

2-  Tamamen hasar gören Makine ve teçhizatların yenilenmesi için KOSGEB tarafından sağlanması

3- Vadesi gelmiş borçların ödenmesi için

Halkbank’tan faizsiz uzun vadeli kredi desteğinin sağlanması,

4- İşletme kredisi ve yeni mal alımı için uzun vadeli faizsiz kredi verilmesi

5- Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek sağlanması.

Ekmen, işletmenin yanı sıra yaşanılan dramatik durumun daha büyük bir felakete yol açmaması için bu desteklerin verilmesinin şart olduğunu dile getirdi.

İş yeri sahipleri yangına müdahale de yaşanan zorlukları dikkat çekerek, benzer bir felaketle karşılaşmaması için alt yapı tedbirlerinin önemine dikkat çekti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.