Bozdoğan, 'Sergiler , Kent Kültürünü Ve Kimliği Açısından Büyük Bir Önem Taşıyor'

Kültür-Sanat 02.11.2019 - 21:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Bozdoğan, 'Sergiler , Kent Kültürünü Ve Kimliği Açısından Büyük Bir Önem Taşıyor'

Dünyanın farklı ülkelerinden toplanarak bir araya getirilen hatıra ipek mendillerinin sergisine katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Bu tür etkinlikler kent kültürünü, bilincini ve kimliği açısından çok büyük bir önem taşıyor” dedi.

Sadık Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen "Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri" adlı serginin açılışına Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkerim Özkul , Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Halkın yoğun ilgi gösterdiği sergide Koleksiyoner  Oğuz Aydemir başta Osmanlı Devleti olmak üzere Fransa, Rusya, İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda gibi 25 ülkenin tarihsel olaylarının işlendiği 50 mendili sanatseverlerle buluşturdu.   Sergiye hayran kalan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Bu tür etkinlikler kentin bilinci, kültürü ve kimliği açısından çok büyük bir önem taşıyor. Böyle bir serginin Tarsus'ta açılması gerçekten önemli. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hani Tarsus'ta çok farklı ortamların oluşması, daha doğrusu bir şehir olarak düşündüğünüzde bir kent devletleri ve  imparatorlukları deviriyor. Ama o şehir ortada kalıyor ve o şehrin ortada kalması ondan sonra ki gelecek devletlere bile birçok şeyleri eserleriyle gösteriyor. Romalılardan kalan, Hititlerden kalan, Asurlulardan kalan birçok eserler ortaya çıkabiliyor. Ama bizimde en büyük idealimiz bu kentte Cumhuriyet eserini ortaya koyabilmek. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.   Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ise “  Başta Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Haluk Bozdoğan'a, bu değerli koleksiyonun sanatseverlerle buluşmasına destek verdiği için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   Koleksiyoner  Oğuz Aydemir de, “Bu Mendil koleksiyonu bir çok koleksiyonumdan bir tanesi, aradan elli sene geçip de böyle bir etkinliğin bir parçası olmak beni mutlu etti. Tarsus çok özel bir yer. Bu mendil koleksiyonu tek olma özelliğine sahip, ikincisi yok. Koleksiyon yapmak hiçbir zaman bir para ile değerlendirilecek bir şey değildir. Bu gönülle yapılacak iştir. Dolayısıyla gelecek nesiller bundan istifade edecekler” diye konuştu. Konuşmalarının ardından Koleksiyoner  Oğuz Aydemir sergiden bir parça çerçeveli mendili Başkan Bozdoğan’a hediye etti. 7 Kasım’a kadar sürecek olan “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri" adlı sergi,  saat 13 ile 17.30 arasında ziyaretçilere açık olacak.  
Dünyanın farklı ülkelerinden toplanarak bir araya getirilen hatıra ipek mendillerinin sergisine katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Bu tür etkinlikler kent kültürünü, bilincini ve kimliği açısından çok büyük bir önem taşıyor” dedi.

Sadık Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen "Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri" adlı serginin açılışına Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkerim Özkul , Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Halkın yoğun ilgi gösterdiği sergide Koleksiyoner  Oğuz Aydemir başta Osmanlı Devleti olmak üzere Fransa, Rusya, İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda gibi 25 ülkenin tarihsel olaylarının işlendiği 50 mendili sanatseverlerle buluşturdu.

 

Sergiye hayran kalan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Bu tür etkinlikler kentin bilinci, kültürü ve kimliği açısından çok büyük bir önem taşıyor. Böyle bir serginin Tarsus'ta açılması gerçekten önemli. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hani Tarsus'ta çok farklı ortamların oluşması, daha doğrusu bir şehir olarak düşündüğünüzde bir kent devletleri ve  imparatorlukları deviriyor. Ama o şehir ortada kalıyor ve o şehrin ortada kalması ondan sonra ki gelecek devletlere bile birçok şeyleri eserleriyle gösteriyor. Romalılardan kalan, Hititlerden kalan, Asurlulardan kalan birçok eserler ortaya çıkabiliyor. Ama bizimde en büyük idealimiz bu kentte Cumhuriyet eserini ortaya koyabilmek. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ise “  Başta Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Haluk Bozdoğan'a, bu değerli koleksiyonun sanatseverlerle buluşmasına destek verdiği için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Koleksiyoner  Oğuz Aydemir de, “Bu Mendil koleksiyonu bir çok koleksiyonumdan bir tanesi, aradan elli sene geçip de böyle bir etkinliğin bir parçası olmak beni mutlu etti. Tarsus çok özel bir yer. Bu mendil koleksiyonu tek olma özelliğine sahip, ikincisi yok. Koleksiyon yapmak hiçbir zaman bir para ile değerlendirilecek bir şey değildir. Bu gönülle yapılacak iştir. Dolayısıyla gelecek nesiller bundan istifade edecekler” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Koleksiyoner  Oğuz Aydemir sergiden bir parça çerçeveli mendili Başkan Bozdoğan’a hediye etti.

7 Kasım’a kadar sürecek olan “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri" adlı sergi,  saat 13 ile 17.30 arasında ziyaretçilere açık olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.