Fütürist mimari dünyasına yolculuk

Yaşam 30.09.2019 - 21:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Fütürist mimari dünyasına yolculuk

Eğri çizgileri, sıra dışı, hayali sanat eserlerine benzeyen yapılar, yaratıcı yapı formları ve göz alıcı materyalleri tasarımı ile dikkat çeken yapılar fütürist mimarinin örneklerini oluşturur.

Anlamı “gelecek” olan İngilizce “future” kelimesinden gelen Fütürizm, 1900’lerde, Sanayi Çağı başlarında Fütürizm akımın öncüsü ve şefi; İtalyan şair, romancı, oyun yazarı ve yayın yönetmeni Filippo Tommaso Marinetti, fütürizmin kurucusu olarak Manifesto Futurisita (Fütürizm Bildirisi)'ni hazırlayarak yayımladı. Daha çok protest bir sanat akımı olarak ortaya çıktı. Gelecekle ilgili her şeyi; sosyolojik, ekonomik, psikolojik, ekolojik, teknolojik açıdan irdeleyen, inceleyen bilimle birlikte hareket eden tarih gibi bir disiplindir.   Fütürist mimari özellikleri olarak; hareketlilik ve dinamizm denilebilir. Düz ve yalın tasarım çizgileri dışına çıkıp, formların kıvrımlı hatlara ulaştığı bir tasarım dilidir. Hareketli formlar yapıların sürekliliğini sağlayan ifadesi ile sınırsızlığı vurgular. Teknoloji ve bilim ile bağlantılıdır. Teknoloji gelişimi ile birlikte ortaya çıkan fütürist mimarisi, temelini doğadan alır. Doğa ile iç içe yapılar oluşturarak insanlara sunar. Eğri çizgileri, yaratıcı yapı formları ve göz alıcı materyalleri tasarımı daha da yakından incelemeye davet eder sizi ve unutmayın ki bilim Fütürist bir mimarinin vazgeçilmezidir. İşte size fütürist mimarinin eşsiz örnekleri:
Eğri çizgileri, sıra dışı, hayali sanat eserlerine benzeyen yapılar, yaratıcı yapı formları ve göz alıcı materyalleri tasarımı ile dikkat çeken yapılar fütürist mimarinin örneklerini oluşturur.

Anlamı “gelecek” olan İngilizce “future” kelimesinden gelen Fütürizm, 1900’lerde, Sanayi Çağı başlarında Fütürizm akımın öncüsü ve şefi; İtalyan şair, romancı, oyun yazarı ve yayın yönetmeni Filippo Tommaso Marinetti, fütürizmin kurucusu olarak Manifesto Futurisita (Fütürizm Bildirisi)'ni hazırlayarak yayımladı. Daha çok protest bir sanat akımı olarak ortaya çıktı. Gelecekle ilgili her şeyi; sosyolojik, ekonomik, psikolojik, ekolojik, teknolojik açıdan irdeleyen, inceleyen bilimle birlikte hareket eden tarih gibi bir disiplindir.

 

Fütürist mimari özellikleri olarak; hareketlilik ve dinamizm denilebilir. Düz ve yalın tasarım çizgileri dışına çıkıp, formların kıvrımlı hatlara ulaştığı bir tasarım dilidir. Hareketli formlar yapıların sürekliliğini sağlayan ifadesi ile sınırsızlığı vurgular. Teknoloji ve bilim ile bağlantılıdır. Teknoloji gelişimi ile birlikte ortaya çıkan fütürist mimarisi, temelini doğadan alır. Doğa ile iç içe yapılar oluşturarak insanlara sunar. Eğri çizgileri, yaratıcı yapı formları ve göz alıcı materyalleri tasarımı daha da yakından incelemeye davet eder sizi ve unutmayın ki bilim Fütürist bir mimarinin vazgeçilmezidir.

İşte size fütürist mimarinin eşsiz örnekleri:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.