İhracat Mart ayında 23,6 milyar dolar oldu

Ekonomi 05.04.2023 - 22:20, Güncelleme: 05.04.2023 - 22:20
 

İhracat Mart ayında 23,6 milyar dolar oldu

Türkiye Mart'ta 23,6 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin aylık ihracat rekoruna imza attı.12 aylık dönemdeki ihracat ise 255,7 milyar dolar oldu.

Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre  Türkiye Mart ayını 23,6 milyar dolar ihracatla tamamladı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artış kaydedildi.. Bu sonuç aynı zamanda Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık ihracat değerine denk geliyor. Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyrekteki  ihracat yüzde 2,5 artışla 61,6 milyar dolara yükselirken, son 12 aylık ihracat ise 255,7 milyar dolar oldu. Geçen ay ihracata en yüksek katkıyı 3,3 milyar dolarla yine otomotiv sektörü verdi. İlk beşteki diğer sektörler 2,9 milyar dolarla kimya, 2 milyar dolarla hazır giyim, 1,5 milyar dolarla elektrik elektronik ve 1,4 milyar dolarla çelik şeklinde sıralandı. Mart ayında 38 ilimiz ihracatını artırdı. En çok ihracat yapan ilk beş il İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara oldu. Geçen ay bin 903 firma ihracat ailesine katıldı. Birim ihracat değeri ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 artışla 1,67 dolara yükseldi. Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkelerin Almanya, ABD, İtalya, İngiltere ve Irak şeklinde sıralandı. Polonya, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeye ihracatta rekor kırıldı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Türkiye Mart'ta 23,6 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin aylık ihracat rekoruna imza attı.12 aylık dönemdeki ihracat ise 255,7 milyar dolar oldu.

Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre  Türkiye Mart ayını 23,6 milyar dolar ihracatla tamamladı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artış kaydedildi.. Bu sonuç aynı zamanda Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık ihracat değerine denk geliyor. Ocak- Mart dönemini kapsayan ilk çeyrekteki  ihracat yüzde 2,5 artışla 61,6 milyar dolara yükselirken, son 12 aylık ihracat ise 255,7 milyar dolar oldu.

Geçen ay ihracata en yüksek katkıyı 3,3 milyar dolarla yine otomotiv sektörü verdi. İlk beşteki diğer sektörler 2,9 milyar dolarla kimya, 2 milyar dolarla hazır giyim, 1,5 milyar dolarla elektrik elektronik ve 1,4 milyar dolarla çelik şeklinde sıralandı. Mart ayında 38 ilimiz ihracatını artırdı. En çok ihracat yapan ilk beş il İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara oldu. Geçen ay bin 903 firma ihracat ailesine katıldı. Birim ihracat değeri ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 artışla 1,67 dolara yükseldi.

Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkelerin Almanya, ABD, İtalya, İngiltere ve Irak şeklinde sıralandı. Polonya, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeye ihracatta rekor kırıldı.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.