Kültürünüzü Bilin Ki, Geleceğinizi Yaşayın!

Güncel 01.05.2022 - 20:59, Güncelleme: 01.05.2022 - 20:59
 

Kültürünüzü Bilin Ki, Geleceğinizi Yaşayın!

Kuşaklararası Köprü – Intergenerational Bridge Projesi E-Twinning portalı üzerinden Mersin ili genelinde 10 ulusal, 4 uluslararası Portekiz, Yunanistan, Litvanya da bulunan okullar ortaklığıyla Aralık ayında başlamıştı. Mayıs ayında sona erecek olan projeye katılan öğretmenler branşlarına uygun etkinlikler planladılar.

Planlanan etkinliklerde öğrencilerimiz kültür-dil aracılığıyla tarihsel araştırmalar yapıp, dilin inceliklerini keşfedip, verilerden yola çıkarak yaparak yaşayarak öğrenmiş, empati ve değerler eğitimi farkındalığı kazanmış, geçmiş yaşantıları araştırarak günümüzle karşılaştırmış, bilimsel bakış açısı ve dijital okuryazarlık edinmiş, dil becerilerini geliştirerek grupla çalışma becerilerini ve bazı Web 2.0 araçlarını, dijital okur-yazarlığı keşfetmişlerdir. Öğrencilerin yaptığı bazı etkinlikler; Tanışma, logo ve afiş tasarlama, geçmiş yaşantıların araştırılması, unutulan çocuk oyunlarının oynanması, geçmiş ve günümüz beslenme şekillerinin araştırılması, büyüklerinden masal, ninni, mani kaydetme, tarihi ürünlerin sergilenmesi, dengeli beslenmenin önemi, güvenli internetin önemi, Doğal afetler farkındalığıdır. Tüm proje ortağı olan öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yapılan proje ön-son test analizleri sonucunda proje katılımcılar tarafından çok sevilmiş, e-twinning portalı tanınmış ve yararları anlaşılmış, öğrenciler kültürel sürdürülebilirliğin önemini kavramış, Kültürün bir milletin kimliği olduğunu anlamış, kuşaklar arası kültür aktarımının bireye kazandırdıklarının farkına varmışlardır. Kuşaklar öncesinin yaşantılarını, yaşayışlarını, beslenme alışkanlıklarını, oynadıkları oyunları, kullandıkları eşyaları, giydikleri kıyafetleri, sözlü kültür ögelerini yakından tanıyıp öğrenmişlerdir. Projeye Katılan Okullar ve Öğretmenlerimiz; Özen Kaya (Şehit Ömer Halisdemir İ.H.O.O) Zuhal Çolak Atli (Huzurkent Atatürk O.O), Zeynep Dursun ( Fevzi Çakmak O.O), Senem Çelik (Güney O.O), Akın Şahin (Tarsus Şehit Fazlı Kalayı O.O), Şeyma Yıldızçelik (Akdeniz İ.H.O.O) , Eda Sak Arıyurdu (Namık Kemal O.O), Teslime Sonkaya (Tarsus Şehit Fazlı Kalaycı O.O), Sinem Yılmaz (Şehit Ömer Halisdemir İ.H.O.O), Tuğba Aşkar (Naciye Filizay O.O).  
Kuşaklararası Köprü – Intergenerational Bridge Projesi E-Twinning portalı üzerinden Mersin ili genelinde 10 ulusal, 4 uluslararası Portekiz, Yunanistan, Litvanya da bulunan okullar ortaklığıyla Aralık ayında başlamıştı. Mayıs ayında sona erecek olan projeye katılan öğretmenler branşlarına uygun etkinlikler planladılar.

Planlanan etkinliklerde öğrencilerimiz kültür-dil aracılığıyla tarihsel araştırmalar yapıp, dilin inceliklerini keşfedip, verilerden yola çıkarak yaparak yaşayarak öğrenmiş, empati ve değerler eğitimi farkındalığı kazanmış, geçmiş yaşantıları araştırarak günümüzle karşılaştırmış, bilimsel bakış açısı ve dijital okuryazarlık edinmiş, dil becerilerini geliştirerek grupla çalışma becerilerini ve bazı Web 2.0 araçlarını, dijital okur-yazarlığı keşfetmişlerdir.

Öğrencilerin yaptığı bazı etkinlikler; Tanışma, logo ve afiş tasarlama, geçmiş yaşantıların araştırılması, unutulan çocuk oyunlarının oynanması, geçmiş ve günümüz beslenme şekillerinin araştırılması, büyüklerinden masal, ninni, mani kaydetme, tarihi ürünlerin sergilenmesi, dengeli beslenmenin önemi, güvenli internetin önemi, Doğal afetler farkındalığıdır.

Tüm proje ortağı olan öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yapılan proje ön-son test analizleri sonucunda proje katılımcılar tarafından çok sevilmiş, e-twinning portalı tanınmış ve yararları anlaşılmış, öğrenciler kültürel sürdürülebilirliğin önemini kavramış, Kültürün bir milletin kimliği olduğunu anlamış, kuşaklar arası kültür aktarımının bireye kazandırdıklarının farkına varmışlardır. Kuşaklar öncesinin yaşantılarını, yaşayışlarını, beslenme alışkanlıklarını, oynadıkları oyunları, kullandıkları eşyaları, giydikleri kıyafetleri, sözlü kültür ögelerini yakından tanıyıp öğrenmişlerdir.

Projeye Katılan Okullar ve Öğretmenlerimiz; Özen Kaya (Şehit Ömer Halisdemir İ.H.O.O) Zuhal Çolak Atli (Huzurkent Atatürk O.O), Zeynep Dursun ( Fevzi Çakmak O.O), Senem Çelik (Güney O.O), Akın Şahin (Tarsus Şehit Fazlı Kalayı O.O), Şeyma Yıldızçelik (Akdeniz İ.H.O.O) , Eda Sak Arıyurdu (Namık Kemal O.O), Teslime Sonkaya (Tarsus Şehit Fazlı Kalaycı O.O), Sinem Yılmaz (Şehit Ömer Halisdemir İ.H.O.O), Tuğba Aşkar (Naciye Filizay O.O).

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.