Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Moldova” İle… Mtso Eski Tatil Günlerine Mi Dönüyor?

Uzun süre en çok eleştirdiğim ve yazı yazdığım konuların başında MTSO’ nun yurtdışı gezileri gelir. Bir dönem olay öyle çığırından çıkmıştı ki, arka arkaya yapılan gezilerden neredeyse bazı dönemler Mersin’den daha fazla yurt dışında kalmışlardı. Her gezinin sonunda kaç kişi gittiğini, ne kadar harcama yapıldığını sorsak da hiçbir cevap alamadık. Gezi yapıldıktan bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne faydası olduğunu sorduk, bu da yanıtsız kaldı.   Geçmişi hatırlayalım: Akdeniz Oyunları öncesi kentin tüm dinamikleri Berlin Fuarında idiler Arada 4 günlük bir süre sonra, Miami’de bir fuar vardı. Bu dört günlük sürede de Mersin’e dönmeyi düşünmeyip Miami’ye gittiler. Sonuçta kentin tüm yönetici ve dinamikleri iki hafta Mersin’den uzakta kaldılar. Bu dönem de Akdeniz Oyunları Koordinatörü Abadi Mersin’e geldi ve maalesef bir muhatap bulamadı! Mersin adına en çok üzüntü duyduğum olaylardan biridir bu. O günlerde “Sahipsiz Kent” başlıklı tüm kent dinamiklerini eleştiren ağır bir yazı yazmıştım. Bu yazımdan dolayı birçok yönetici ile ilişkilerim bozuldu. Diğer taraftan eleştirdiklerimin yönlendirmesi ile şahsıma bir karalama kampanyası başlatıldı; hatta bu yüzden sonuç alamadıkları hukuksal olaylarla da karşı karşıya kaldım. Hiç bir şekilde fikirlerimden geri dönmedim. Benim için sevindiricidir ki, o günden sonra yurtdışı gezileri bir daha yapılmadı. Sonuçta tüm bu gezilerin Mersin’e ne faydası oldu derseniz, üzülerek söyleyeyim, hiç bir faydası olmadı. Sonuçta gezilere gidenleri keyfi ve kentin boşa harcanan milyonları kaldı. *                     *                     * Geçtiğimiz hafta bir Moldova gezisi Mersin’in gündemindeydi.  MTSO Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet Moldova’daydı. Her zamanki gibi klasik bir dizi temaslarda bulunuldu, resmi ziyaretler yapıldı, Moldova – Türkiye İş Formu gerçekleştirildi… gibi başlıklarla gezi anlatıldı. Moldova ile ihracatımız ve ekonomik ilişkilerimiz neredeyse yok denecek düzeyde. Bununda artabileceği de çok mantıklı gelmiyor.   Şimdi MTSO yönetimine soruyorum: Moldova gezisine kaç üye katılmıştır? Bu gezi MTSO bütçesine ne kadar yük getirmiştir?   Bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne gibi faydalar sağladığını soracağım. Eski yararsız gezileri, katılanları, düzenleyenleri, kente verdiği zararı tekrar gündeme getirmek durumunda kalacağım. Şimdilerde eski gezi düzenleyenlerin ve katılanlarının  çoğu artık ortalarda görünmüyorlar.   Umarım önceki dönemde bitmek bilmeyen fuar, kardeş şehir ya da çeşitli amaçlarla(?) yapılan ve bu kentin halkının sırtına büyük yük getiren ve kente hiç bir faydası olmayan gezilerin önü açılıp tekrar eski günlere dönmeyiz.   HARUN ARSLAN.....22 Haziran 2022  
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2022 - Çarşamba

“Moldova” İle… Mtso Eski Tatil Günlerine Mi Dönüyor?

Uzun süre en çok eleştirdiğim ve yazı yazdığım konuların başında MTSO’ nun yurtdışı gezileri gelir.

Bir dönem olay öyle çığırından çıkmıştı ki, arka arkaya yapılan gezilerden neredeyse bazı dönemler Mersin’den daha fazla yurt dışında kalmışlardı.

Her gezinin sonunda kaç kişi gittiğini, ne kadar harcama yapıldığını sorsak da hiçbir cevap alamadık.

Gezi yapıldıktan bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne faydası olduğunu sorduk, bu da yanıtsız kaldı.

 

Geçmişi hatırlayalım:

Akdeniz Oyunları öncesi kentin tüm dinamikleri Berlin Fuarında idiler

Arada 4 günlük bir süre sonra, Miami’de bir fuar vardı. Bu dört günlük sürede de Mersin’e dönmeyi düşünmeyip Miami’ye gittiler.

Sonuçta kentin tüm yönetici ve dinamikleri iki hafta Mersin’den uzakta kaldılar.

Bu dönem de Akdeniz Oyunları Koordinatörü Abadi Mersin’e geldi ve maalesef bir muhatap bulamadı!

Mersin adına en çok üzüntü duyduğum olaylardan biridir bu.

O günlerde “Sahipsiz Kent” başlıklı tüm kent dinamiklerini eleştiren ağır bir yazı yazmıştım.

Bu yazımdan dolayı birçok yönetici ile ilişkilerim bozuldu.

Diğer taraftan eleştirdiklerimin yönlendirmesi ile şahsıma bir karalama kampanyası başlatıldı; hatta bu yüzden sonuç alamadıkları hukuksal olaylarla da karşı karşıya kaldım.

Hiç bir şekilde fikirlerimden geri dönmedim.

Benim için sevindiricidir ki, o günden sonra yurtdışı gezileri bir daha yapılmadı.

Sonuçta tüm bu gezilerin Mersin’e ne faydası oldu derseniz, üzülerek söyleyeyim, hiç bir faydası olmadı.

Sonuçta gezilere gidenleri keyfi ve kentin boşa harcanan milyonları kaldı.

*                     *                     *

Geçtiğimiz hafta bir Moldova gezisi Mersin’in gündemindeydi. 

MTSO Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet Moldova’daydı.

Her zamanki gibi klasik bir dizi temaslarda bulunuldu, resmi ziyaretler yapıldı, Moldova – Türkiye İş Formu gerçekleştirildi… gibi başlıklarla gezi anlatıldı.

Moldova ile ihracatımız ve ekonomik ilişkilerimiz neredeyse yok denecek düzeyde. Bununda artabileceği de çok mantıklı gelmiyor.

 

Şimdi MTSO yönetimine soruyorum:

Moldova gezisine kaç üye katılmıştır? Bu gezi MTSO bütçesine ne kadar yük getirmiştir?

 

Bir süre sonrada bu gezinin Mersin’e ne gibi faydalar sağladığını soracağım.

Eski yararsız gezileri, katılanları, düzenleyenleri, kente verdiği zararı tekrar gündeme getirmek durumunda kalacağım. Şimdilerde eski gezi düzenleyenlerin ve katılanlarının  çoğu artık ortalarda görünmüyorlar.

 

Umarım önceki dönemde bitmek bilmeyen fuar, kardeş şehir ya da çeşitli amaçlarla(?) yapılan ve bu kentin halkının sırtına büyük yük getiren ve kente hiç bir faydası olmayan gezilerin önü açılıp tekrar eski günlere dönmeyiz.

 

HARUN ARSLAN.....22 Haziran 2022

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.